Poziv k ustvarjanju zemljevida Kranja skozi oči mladih

20.03.2015

Kdaj: 26. 3. 2015, ob 17.00
Kje: Layerjeva hiša
Rok prijave: 24. 3. 2015

Layerjeva hiša poziva in vabi mlade k ustvarjanju zemljevida mesta Kranj, ki bo oblikovan po njihovi meri. Namenjen bo domačim in tujim obiskovalcem, ki bodo Kranj obiskali v poletnih mesecih in ga bodo lahko spoznali skozi oči mladih domačinov ter se hitreje in lažje vključili v lokalno okolje.

​Kaj bi morali slišati turisti od mladih? Kam bi povabili sovrstnike na žur? Kje so tiste res posebne točke v mestu, ki bi jih priporočili turistom? Katero lokalno zgodbo bi morali slišati turisti? Katere kranjske besede bi jih morali naučiti? Kdo so žive legende, ki jih je vedno zabavno srečati na ulici? Kam na dober prigrizek in kam po lepo drobnarijo?

Na ta in podobna vprašanja boste skali odgovore na petih srečanjih in preko samostojnega raziskovalnega dela. Sodelujoči bodo pred pripravo zemljevida deležni osnov urbanizma, novejše zgodovine Kranja, topografije in oblikovanja zemljevida na delavnicah z zanimivimi mentorji in sogovorci.

Zbrali boste informacije, ki se mladim zdijo pomembne, a jim na zemljevidih ponavadi prostor jemljejo nujne turistične informacije.

Uvodno srečanje bo v četrtek, 26. 3. 2015, ob 17.00.

Prijave na info@layer.si do 24. 3. 2015.

Več informacij tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...