SIA beta Slovenija - predstavitev

07.09.2017

SIA je izobraževalni podjetniški program za mlade, kjer razvijajo skupnost mladih družbenih inovatorjev, ki spreminjajo svoje namere v dejanja. Podpirajo jih pri grajenju podjetij z družbenim učinkom, ki ponujajo rešitve za največje izzive današnjega časa. Igrajo se, eksperimentirajo, sanjajo na veliko, trdo delajo, 100% so usmerjeni v sočloveka, radikalno sodelujejo med sabo. To dosegajo preko organizacije dogodkov in izvajanja delavnic, dvigovanja ozaveščenosti o podjetništvu z družbenim učinkom, učenjem potrebnih znanj za navigacijo od abstraktnih namer do uspešnih podjetij, mladim omogočajo dostop do mreže sovrstnikov in strokovnjakov ter izpostavljajo najboljše ekipe z nagrado, ki spodbuja projekte z družbenim učinkom – Social Impact Award.

Z letošnjim letom začenjajo SIA program v BETA obliki na srednjih šolah in gimnazijah, saj želijo za prihodnje leto utrditi principe podjetništva z družbenim učinkom tudi med mlajšimi generacijami. Le-te jih vidijo kot enakovredne deležnike že danes, saj bodo v prihodnosti prav oni ustvarjali podjetniško klimo tako v Sloveniji, kot tudi širše v svetu.

V Celju se bodo delavnice izvajale na Gimnaziji Celje - Center 30.9. in 1.10.

Zato so pripravili za to starostno skupino posebno prilagojen sklop treh delavnic, ki jih bodo izvedli na srednjih šolah v večjih slovenskim mestih na delovnem vikendu v mesecu septembru. Delavnice želimo narediti kar se da dostopne, zato jih bomo izvedli na šolah, udeleženci pa bodo tekom dveh dneh prvič prišli stik z idejo o podjetništvu z družbenim učinkom, razvili razumevanje o družbenih problemih ter načinih kako se z njimi spopasti. Naši trenerji jih bodo vodili do razvoja lastne ideje in izdelave osnutka poslovnega načrta.

Na koncu pa bodo najboljše ideje tudi nagrajene. Glavna nagrada je v vrednosti 1000 EUR, hkrati pa bomo zmagovalca poslali na SIA Summit v Beogradu, ki ga SIA International organizira za zmagovalce vseh sodelujočih držav.

Za več informacij so vam na voljo na email naslovu: info(at)socialimpactaward.si

Več informacij tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...