ŠKUC vabi k sodelovanju

18.01.2017

Društvo ŠKUC vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade.

V okviru cikla Muzika na Starem trgu si ŠKUC želi predstaviti nove, nekomercialne in še neuveljavljene ustvarjalce, ki bi želeli svoje delo predstaviti širši publiki v samem centru Ljubljane. Namen cikla je predstaviti raznolik program različnih glasbenih zvrsti ter zanimivih in inovativnih pristopov.

Teater v galeriji je gledališki festival, ki predstavlja aktualno gledališko produkcijo za otroke in odrasle in bo v letu 2017 organiziran že enajsto leto zapored. Festival bo potekal v mesecu juliju  na malem odru pred Galerijo Škuc, zahtevnejše predstave pa v prostorih galerije. V okviru tega cikla si želijo predstavili nova dramska dela, dela mladih neuveljavljenih dramskih ustvarjalcev, ki lahko vključujejo otroške predstave, ulično gledališče, performans, body art in inovativne kombinacije gledališča z drugimi umetnostnimi zvrstmi.

Izmed prejetih prijav bo selektorska komisija izbrala šest umetnikov/skupin na vsakem razpisnem področju, prvi trije v vsaki kategoriji bodo tudi nagrajeni. Trije umetniki ali skupine iz obeh področij se bodo predstavili v okviru festivala Živa književnost, ki poteka v mesecu juniju pred Galerijo Škuc. Izbranim avtorjem bo ŠKUC ponudil tudi nadaljnje sodelovanje in pomoč ter promocijo pri nadaljnjem razvoju njihovega dela.

Program Društva ŠKUC pa vključuje tudi ustvarjalno-izobraževalne delavnice za otroke (Škucove packarije) in mlade (Ustvarjalni ponedeljki). Enodnevne delavnice potekajo v Galeriji Škuc in Info centru tekom celega leta, večdnevne delavnice pa izvajajo v času poletnih festivalov Živa književnost in Dobimo se pred Škucem. K sodelovanju vabijo ustvarjalce in ustvarjalke z različnih področij (likovno, glasbeno, gledališko, literatura, sodobni mediji…). Pri izbiri bo pomembno vlogo igrala inovativnost vsebin in pristopov.

Več informacij dobite tukaj.

Rok za prijavo je 31. 3. 2017.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...