Študentski planinski tabor

27.07.2015

Mladinska komisija PZS konec septembra organizira Študentski planinski tabor, ki predstavlja zaključek letošnjih študijskih obveznosti. S taborom pa bodo okronali tudi konec prvega leta izvajanja projekta S študenti v hribe.

Kot že ime samo pove, gre za planinski tabor, kar pomeni, da bodo nekaj več pozornosti posvečali planinskim vsebinam, predvsem pa bodo izvedli tudi nekaj planinskih izletov. Okoliški vrhovi Bavšice, kamor se podajajo, ponujajo pestro paleto različnih ciljev, vsem pa je skupna pestrost rastlinskega in živalskega sveta. Gre namreč za, od planincev, dokaj pozabljeno dolino, zato je tudi število markiranih poti v njej temu primerno majhno. Ampak to pa še ne pomeni, da poti ni – ravno obratno, številne lovske poti zmernih težavnosti odpirajo vrata v divji bavški svet prav vsakemu. Težavnosti so praviloma zmerne, vsekakor pa bodo zahtevnost izletov prilagodili izkušenosti in željam udeležencev. Tako da kar brez skrbi - tabor je primeren tako za začetnike kot za izkušene planince.

V preostalem prostem času pa boste lahko izkoristili ostale zmogljivosti Planinskega učnega središča in širše okolice. Kot je na primer igrišče za odbojko, kurišče za taborni ogenj, plezališče ali pa kar obrežje Soče ter Koritnice. Preverili pa bodo tudi okusnost bovškega sladoleda.

PS: Tabor je sicer res študentski, ampak naj vas ime ne zavede. Namenjen je prav vsem mladim, od 18. pa do 30. leta.

KDAJ IN KJE: tabor bo potekal med 27. in 30. septembrom 2015 (od nedelje do srede). Po koncu jesenskega izpitnega obdobja bo to torej idealna sprostitev v dobri družbi in naravi. Tabor se bo odvijal v dolini Bavšica blizu Bovca, bivali bomo v Planinskem učnem središču Bavšica.

STROŠEK TABORA: 45 €

PRIJAVE: Izpolnjeno prijavnico pošljite najkasneje do petka, 11. septembra 2015, na elektronski naslovmladinska.komisija@pzs.si. 

DODATNE INFORMACIJE: dobite na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si, pri strokovni sodelovki Veroniki Susman na telefonski številki 01 434 56 89, lahko pa jim pišete tudi na Facebook profil.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...