Teden globalnega učenja 2015

04.11.2015

Med 14. in 22. novembrom 2015 bo v Sloveniji že deveto leto potekal Teden globalnega učenja. Namen tedna je opozoriti na različnosti in neenakosti tako na lokalni kot tudi globalni ravni ter spodbuditi k razumevanju osrednjih idej globalnega državljanstva in globalnega trajnostnega razvoja.

Ob tej priložnosti SLOGA, slovenska platforma nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, vabi vse, ki se želite aktivno udejstvovati na omenjenih področjih, da skupaj z njimi v tem tednu izvedete kakšno od aktivnosti na tem področju.

Osrednja tema Tedna globalnega učenja 2015 je »Udejanimo enakost«, ki se osredotoča na globalne vidike soočanja z neenakostmi na različnih področjih. Vas neenakosti bodejo in bi želeli kaj storiti, da se o njih spregovori ali kaj postori, da ponovno vzpostavimo ravnovesje? Potem vas vabimo, da organizirate aktivnosti, ki so vam blizu in obravnavajo teme, ki se vas dotaknejo (na primer lokalne in globalne neenakosti, stereotipi, medkulturni dialog, globalno državljanstvo, spoštovanje človekovih pravic, begunska kriza, socialna nepravičnost, prostovoljstvo, človekoljubnost …). Organizirate lahko okroglo mizo, debatni maraton, predstavo, igre in delavnice, predavanje, razstavo, projekcijo filma z razpravo, zbiranje hrane in oblačil za begunce in kar je še sorodnih aktivnosti, ali pa se udeležite delavnic in drugega v kateri izmed organizacij, ki že ima pripravljene aktivnosti.

Več informacij o Tednu globalnega učenja in možnostih udejstvovanja najdete tukaj.

Ko se odločite za sodelovanje na Tednu globalnega učenja, na patricija.virtic@sloga-platform.org sporočite, kje, kdaj in kakšno aktivnost boste izvedli. Po prejemu elektronskega sporočila vam bodo poslali logotip Tedna globalnega učenja in platforme SLOGA, ter plakate Tedna globalnega učenja, na katerih bo prostor tudi za najavo vašega dogodka. SLOGA bo poskrbela za koordinacijo in medijsko pokritost Tedna globalnega učenja 2015, organizacija posamezne aktivnosti pa je v vaših rokah. Po končanih aktivnostih jim lahko pošljete novico in fotografije, ki jih bodo objavili na njihovih spletnih straneh in socialnih omrežjih.

Za vsa dodatna vprašanja in informacije se na SLOGO obrnite po elektronski pošti info@sloga-platform.org ali telefonu 01/434 44 02.

Toplo vabljeni, da prispevate svoj glas in energijo ter spodbudite dialog o globalnih tematikah na način, ki vam je najbliže!

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...