Vabilo na dogodek HateX – 1. junij ob 11. uri

25.05.2017

Študentje magistrskega študija Medijskih komunikacij, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, so združili svoje moči in se v okviru projekta Peer to Peer: Facebook Digital Challenge s svojo kampanjo NEsovražni postavili po robu vsem oblikam sovražnega govora. 

Svoja prizadevanja bodo okrepili na dogodku HateX, v četrtek, 1. junija 2017, ob 11. uri v Miklošičevi dvorani na Univerzi v Mariboru, Slomškov trg 15, kjer se bo v okviru dveh predavanj in okrogle mize odprto spregovorilo o sovražnem govoru. 

Prva izmed predavateljic bo Tanja Kocman, radijska voditeljica na Hit Radio Center, ki bo govorila o sovražnem govoru na spletnih socialnih omrežjih. Naslednja gostja, Petra Lesjak Tušek, predsednica društva novinarjev Slovenije, nam bo predstavila problematiko novinarjev, kot žrtev sovražnega govora (raziskava Sveta Evrope) in slovenske primere sovražnega govora do novinarjev. Na okrogli mizi bomo gostili Suzano Žilič Fišer, predstojnico katedre medijskih komunikacij in predavateljico na FERI UM in mentorico projekta NEsovražni; Bojana Musila, predavatelja na Filozofski fakulteti UM, ki se ukvarja s cyber-bullyingom in vplivom spletnih socialnih omrežij na samopodobo mladih; Ramiza Derliča, predsednika društva Indijanez in programskega vodja mladinskega centra Pekarna ter Predstavnika Mladinskega kulturnega centra Maribor. 

Več informacij je na voljo tukaj  in tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...