Vabilo na razpravo “Kaj prinašajo cilji trajnostnega razvoja?”

07.10.2015

Kdaj: 8. 10. 2015 ob 14.00

 Kje: FDV (predavalnica 20), Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Po Vrhu Združenih narodov za sprejem post-2015 razvojne agende vas Društvo za Združene narode za Slovenijo, SLOGA – platforma nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, Fakulteta za družbene vede in Ministrstvo za zunanje zadeve vabijo na razpravo »Kaj prinašajo cilji trajnostnega razvoja?«

Na Vrhu Združenih narodov za sprejem post-2015 razvojne agende, ki je potekal med 25. in 27. 9. 2015 v New Yorku, so svetovni voditelji s konsenzom potrdili novo razvojno agendo – 17 ciljev trajnostnega razvoja, ki bodo usmerjali prizadevanja na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja do leta 2030. S sklepnim dokumentom vrha »Agenda 2030 za trajnostni razvoj« so svetovni voditelji opredelili univerzalen pristop do razvoja – cilje trajnostnega razvoja bodo implementirale tudi države donatorice razvojne pomoči. Cilji trajnostnega razvoja zajemajo tudi okoljsko agendo in bodo implementirani skozi partnerstva relevantnih deležnikov.

V letošnjem letu obeležujemo tudi evropsko leto za razvoj 2015, ki poteka pod sloganom »Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost«. Je prvo evropsko leto, posvečeno zunanjepolitični temi. V Sloveniji je nacionalni koordinator aktivnosti v evropskem letu za razvoj 2015 Ministrstvo za zunanje zadeve.

Svojo udeležbo potrdite preko e-pošte info@unaslovenia.org.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...