Deluj za našo Evropo, mladinska izmenjava na Portugalskem

13.01.2016

Kdaj: Od 19. do 30. junija 2016

Kje: Oeiras, Portugalska

Združenje EPEKA, so. p., sodeluje kot partner pri mladinski izmenjavi Deluj za našo Evropo, ki se bo odvijala v mestu Oeiras v neposredni bližini Lizbone na Portugalskem in je podprta s strani EU programa Erasmus+ mladina.


Pri projektu bodo sodelovali mladi iz Portugalske, Francije, Italije, Bolgarije, Romunije, Španije, Grčije in Slovenije.

Glavne izbrane teme projekta so: evropsko državljanstvo, zavedanje o EU in demokraciji, vključevanje in enakost, zdrav življenjski slog in aktivno staranje.

Vsaka skupina bo sestavljena iz štirih mladih (starih med 18 do 25 let) in mladinskega vodje.

V času programa bodo mladi sodelovali pri različnih dejavnostih neformalnega učenja, ki bodo povezane z evropsko raznolikostjo. Ne želijo se izpostaviti le kulturne razlike, ki kažejo identitete vsake države, temveč številne podobnosti, ki povezujejo sodelujoče države in se na ta način neformalno izobraževati in kar je najbolj pomembno, se tako boriti proti stereotipom in prispevati k razvoju bolj vključujoče Evrope.

V okviru izmenjave bodo ustanovljene delovne skupine, ateljeji, športne aktivnosti, kulturne obiski, prostovoljne dejavnosti in akcije na ulici. Načrtovan je tudi »trg kultur«, v katerem bo vsaka država oz. organizacija predstavila svojo državo in kulturo v lokalni skupnosti.

Mladi bodo imeli priložnost spoznati lokalno skupnost na Portugalskem in vzpostaviti stik s portugalsko kulturo, navadami, tradicijo in tudi deliti in predstaviti svojo kulturo.

Cilj mladinske izmenjave je povečanje zavedanja mladih svoje vloge v družbi in širjenje pomena medkulturnega dialoga za dosego cilja bolj vključujoče Evrope za vse.

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si
Koordinator projekta partnerske organizacije: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, stefan@epeka.si
Promocija projekta: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, tjasa@epeka.si

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...