Javni razpis za “Nagrado skupine OHO” 2017

20.02.2017

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2017 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti. Nagrada se podeljuje za kvalitetno in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih.

Vljudno vabijo umetnike, institucije, organizacije, skupine in vse ostale, da se prijavijo oziroma, da prijavijo sodobne umetnice in umetnike, ki delujejo na področju vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev in performansa.

V letu 2017 je prišlo pri razpisu do novosti, zato vas opozarjajo, da bodite pri upoštevanju pogojev razpisa še posebej pozorni. Prispele prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija in izbrala štiri nominirance nagrade.

Mednarodna strokovna žirija bo med prispelimi projekti izbrala štiri finaliste, ki se bodo predstavili z novimi ali še nerazstavljenimi deli v maju 2017 na skupni razstavi v Umetnostni galeriji Maribor. Strokovna žirija bo med finalisti izbrala in razglasila dobitnika „Nagrade skupine OHO“ za leto 2017.

Organizatorji natečaja nagrajenki/cu „Nagrade skupine OHO“ nudijo dvomesečno umetniško rezidenčno bivanje v New Yorku, ZDA v Residency Unlimited (v septembru, oktobru 2017), samostojno razstavo v galeriji sponzorja (AS Galerija) in samostojno razstavo v Galeriji P74 v Ljubljani ter odkup dela.

Za vse dodatne informacije so vam na voljo na gsm: 040 370 199 in spletni strani Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E, kjer je objavljen tudi celoten razpis.

Rok za prijavo je 15. 3. 2017.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...