Natečaj KEF

12.11.2010

Natečaj Kratke elektronske forme (KEF), ki ga organizira Kulturni center Rex iz Beograda in ki poteka neprekinjeno že od leta 1997 vabio vse, ki ustvarjajo video, avdio zapise, spoof movie-je, flashe, animacije, tekstualna sporočila, slogane, jingle in spletne aplikacije, da svoja dela oddajo do konca novembra.

Tema KEF-a 10 je "še 30 sec v ex-Yu" Letošnji natečaj je nadaljevanje lanskega z naslovom »30 sec v exyu«, za katerega je dela poslalo 140 avtorjev, ogledate pa si jih lahko na http://www.rex.b92.net/kef/kef10/pregled.

Kaj nam po devetnajstih letih samostojne države in skoraj desetih letih bivanja v EU pomeni bivša Jugoslavija? Ali jugonostalgija obstaja? Je to nostalgija po srečnejših, socialno varnejših časih, po sproščenem letovanju v skupni državi, ali je to navezava na Tita, socializem in njegove atribute? Kaj je nedavna skupna zgodovina pustila v naših spominih, kaj »ex-yu« pomeni za generacijo, ki se je rodila v osemdesetih letih?

Način oddaje dela:

Delo naložite na internet preko You Tubea, Facebooka ali svoje spletne strani. Prijavite se takrat, ko povezavo na stran, kjer je vaše delo mogoče videti, pošljete na elektronski naslov: koord@kef.rs.

Rok oddaje dela:

Vsa dela, ki bodo ustrezala osnovnim zahtevam natečaja (da se navezujejo na razpisano temo, da trajajo do 30 sekund, da so v elektronskem formatu in da so jih avtorji predložili prek spleta do 29. novembra 2010), bodo prišla v poštev za izbor na razstavah oziroma projekcijah v Beogradu, Ljubljani, Novem Sadu, Nišu, Podgorici, Banjaluki, Sarajevu, Skopju, Zagrebu.

Rok prijave: 29.11.2010

Izbor bosta opravili žirija predstavnikov vseh sodelujočih partnerjev in publika, najboljša dela pa bodo prejela nagrado.

V Moderni galeriji bodo izbrana dela pokazali 8. februarja 2011, v okviru spremljevalnega programa razstave Vse to je film. Eksperimentalni film v bivši Jugoslaviji »1951-1991«.

Več na.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...