Začenja se natečaj za Nagrado ERSTE Sklada za družbena vključevanja 2013

05.09.2012

ERSTE Sklad v 13 državah srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope: v Avstriji, na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Moldaviji, Romuniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Sloveniji, Makedoniji, Črni gori, Srbiji in na Kosovu, že četrtič zapored objavlja razpis za Nagrado ERSTE Sklada za družbena vključevanja. Natečaj je namenjen neprofitnim organizacijam, ki imajo ali načrtujejo učinkovite, inovativne in trajnostne projekte, ki prispevajo k družbenemu vključevanju enega (ali več) marginaliziranih skupin (etnične manjšine, ljudje s posebnimi potrebami, člani LGBT skupnosti, odvisniki, otroci, starejši, ženske, brezdomci, Romi, priseljenci, revni, zaporniki, begunci, itd.).

Vloge bo mogoče poslati med 3. septembrom in 11. novembrom 2012, s strani tukaj.
Poleg nagrade v višini 610.000 evrov, bo 33 zmagovalnih organizacij (30 zmagovalnih projektov, dve posebni nagradi žirije in nagrada strokovne žirije) tudi v prihodnjih dveh letih imelo podporo svetovalca pri odnosih z javnostmi. Poleg tega bodo vse organizacije ožjega izbora (približno 130 organizacij iz vseh sodelujočih držav) povabljene, da postanejo del Akademije nevladnih organizacij ERSTE Sklada,. v kateri si bodo lahko izmenjevale znanja in izkušnje z namenom utrditi svoje zmogljivosti na različnih področjih: odnosi z javnostmi in odnosi z mediji, zbiranje sredstev, socialno podjetništvo in organizacijske identitete.

Letošnje dobitnike Nagrade ERSTE Sklada za družbena vključevanja 2013, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo razglasili na podelitvi nagrad, ki bo potekala na Dunaju junija 2013.

Več informacija na tukaj.

Stik:
ERSTE Sklad, Oddelek za komunikacije,
Jovana Trifunović – Tel. +43 50100 15844,
e-naslov: jovana.trifunovic@erstestiftung.org
 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...