Kampanja "Profesionalni nogomet proti lakoti"

05.03.2012

28. februarja se je v Bruslju uradno začela kampanja z naslovom "Profesionalni nogomet proti lakoti", namenjena osveščanju o boju proti lakoti in podhranjenosti.

V kampanji, ki bo potekala pod sloganom "Skupaj lahko rešimo življenja", bodo združili moči Združenje evropskih profesionalnih nogometnih lig (EPFL), Evropska komisija ter Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO). V kampanji bo med ligami 16 držav sodelovala tudi Prva slovenska nogometna liga. Kampanja se osredotoča na območje Sahela v zahodni Afriki (Burkina Faso, Čad, Mali, Mavretanija in Niger), kjer si Komisija in FAO aktivno prizadevata, da bi preprečili ponovitev hude lakote, kakršna je zajela Afriški rog.

Kot še sporočajo iz Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, se bodo za osveščanje o pomenu pomoči lačnim po vsem svetu odvijale nogometne tekme, obiski na terenu, sejemske dejavnosti, razstave in dejavnosti v socialnih medijih.

Vrhunec kampanje bo evropski dan tekem proti lakoti, ko se bo 31. marca in 1. aprila v 15 evropskih državah, tudi v Sloveniji, pomerilo 20 evropskih nogometnih lig na tekmah, na katerih bo igralo več kot 300 profesionalnih nogometnih klubov.

Več informacij na tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...