12. Festival prostovoljstva

Celjski mladinski center je v okviru Informacijske točke Evropske unije Europe Direct Savinjska in v sodelovanju z Mestno občino Celje v petek, 21. 4. 2017 pripravil 12. Festival prostovoljstva, na katerem smo nagradili Naj prostovoljce leta 2016 v petih starostnih kategorijah in podelili priznanja vsem prostovoljcem, ki so bili prijavljeni na natečaj. Na ta način smo se jim zahvalili za vse opravljene ure prostovoljnega dela.

Prireditev, ki jo je povezoval moderator Milan Ninić, letošnji dobitnik bronastega celjskega grba in prostovoljec, se je začela z otvoritvenim nagovorom, po katerem se je društvo Sožitje predstavilo s plesno točko skupine Iskrice. Sledila sta pozdravna govora direktorice Celjskega mladinskega centra Tine Rosina Košir in župana Mestne občine Celje Bojana Šrota, ki je bil tudi častni govornik na prireditvi. V nadaljevanju je sledilo podeljevanje nagrad in priznanj, ki ga je spremljal bogat kulturni program. Tako so se na odru zvrstili Društvo gluhih in naglušnih Celje, Srednja zdravstvena šola Celje in Društvo tabornikov rod II. Grupe odredov Celje. Prireditev se je sklenila z nastopom glasbene skupine The Outsiders iz Gimnazije Celje – Center.

Istočasno s programom, so se na stojnicah predstavljala naslednja društva: Srednja zdravstvena šola Celje, Društvo Enostavno pomagam, Društvo tabornikov rod II. Grupe odredov Celje, Društvo gluhih in naglušnih Celje, Zveza Sonček Celje, Slovensko društvo Hospic in Socio – večgeneracijski center. Svojo stojnico je imel tudi Celjski mladinski center z Informacijsko točko Europe direct Savinjska, kjer so lahko obiskovalci in nastopajoči dobili topel čaj.

Izmed vseh prijav, ki so prispele na letošnji natečaj za Naj prostovoljca 2016, je petčlanska komisija izbrala naslednje naj prostovoljce, razporejene po starostnih kategorijah:

  • Od 12 do 15 let: Fazli Gashi - dijak 1. letnika Srednje zdravstvene šole v Celju
  • Od 16 do 19 let: Klementina Krulec - dijakinja Gimnazije Celje-Center 
  • Od 20 do 29 let: Nejc Starlovnik - tabornik Roda II. Grupe odredov Celje
  • Od 30 do 60 let: Jerneja Mastnak – prostovoljka Humanitarnega društva Enostavno pomagam in Franc Gaberšek – prostovoljni gasilec
  • Nad 60 let: Emilija Lončarič – prostovoljka Medgeneracijskega društva za samopomoč Savinja

Prostovoljci so prejeli tako priznanja, kot tudi praktične nagrade, ki so jih letos prispevali: ZPO Celje, Thermana Laško, Slovensko ljudsko gledališče Celje, Zavod Celeia Celje in organizator Informacijska točka Europe Direct Savinjska.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...