Dnevnik Jasmine Brčina

20.09.2013

Lepo pozdravljeni vsi skupaj, ki berete te vrstice!

Preden začnem s čimerkoli, bi najprej omenila nekaj osnovnih stvari. Moje ime je Jasmina Brčina, prihajam iz Laškega in sem prostovoljka v Celjskem mladinskem centru in se trenutno mudim v makedonskem Kruševu, na enajsti Mednarodni mladinski konferenci (International Youth Conference Kruševo; tukaj), organizirani s strani Youth Alliance Skopje, torej še ene izmed NGO-jev, ki se ukvarja z mladimi in Friedrich Ebert Stiftung-a, ter financirani s strani nemške vlade skozi projekt"Stability Pact for South Eastern Europe".

Celotna konferenca je projekt, ki združuje mlade iz vseh držav bivše Jugoslavije, Nemčije, Italije, Romunije, Bolgarije, Albanije, Kosova, Grčije ter Turčije. Glavni cilj je združiti mnenja vseh nas, skozi različne delavnice prikazati situacijo v državi iz katere prihajamo ter poiskati primerne rešitve za nastalo situacijo. Delavnice se nanašajo na različna področja, od nezaposlenosti mladih, (in)aktivizma med mladimi, politične participacije, zavzemanja za kreiranje prihodnosti nas samih, formalnega in neformalnega učenja ter kakšen pomen ima slednje, strukturiranega dialoga med mladimi in tistimi, ki v družbi odločajo, in še bi lahko naštevali. Vse to lahko najdete na naslednjem naslovu, kjer je prikazan celoten potek konference (tukaj). V projekt pa niso vključeni zgolj tisti, ki prihajajo iz organizacije Youth Alliance, temveč je tu tudi 8 nekdanjih udeležencev omenjene konference, ki so v preteklosti bili udeleženci, kakor jaz, danes pa pomagajo pri celotni organizaciji in realizaciji projekta, s tem, ko vodijo svoje lastne delavnice in aktivnosti.

Ne morem pa mimo dejstva, ki me je pozitivno presenetilo. In to je organizacija na visokem nivoju. Kar smo danes lahko videli na Opening Ceremony je kazalo na res izvrstno ter kakovostno organizacijo konference, česar resnično nisem pričakovala.
Najdete nas lahko na facebook strani: tukaj ter twitterju: tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...