EVS - Cipra - Mladinski projekt - update

20.02.2018

Gregor Novak je na EVS- u v Lihtenštajnu, kjer dela in koordinira na projektu "whatsalps youth" na Južnem Tirolskem.
V januarju so izvedli dva projekta:

  1. Whatsalp youth - International meeting. Gregor je organiziral srečanje mladih iz 5 držav, ki so udeleženi v projekt Whatsalp youth. Srečanje je potekalo od petka do nedelje v Lihtenštajnu (Balzers). Posamezne nacionalne skupine mladih so predstavljale svoje koncepte projektov, ki jih uresničujejo s pomočjo Erasmus+ sredstev ter vsebinsko pomočjo CIPRE, imeli so evaluacije celotnih projektov, šli so na najbližji hrib, Virginie iz nacionalne agencije Erasmus+ je prišla predstavit možnosti financiranja nadaljnjih mladinskih projektov, kviz o Alpah, proaktiv cafe. 
  2. En teden kasneje so izvedli projekt z nacionalno skupino iz Lihtenštajna, kjer so trije mladi organizirali delavnico na temo: pokrajine in domovine, ki je potekala v alpski koči. Do tja so "krpljali" - hoja po snegu. Ob zaključku delavnice so si privoščili tudi tradicionalne jedi. Nacionalna agencija je bila nad udeležbo mladih navdušena, saj je tam po navadi res težko dobiti mlade, ki se želijo udeležiti takšnih in drugačnih projektov. 

Sedaj Gregor dela končno poročilo za omenjen projekt, išče nove možnosti za financiranje prihajajočih mladinskih projektov in se pripravlja na spletno delavnico, kjer bo moderiral slovenski del. 

Projekt EVS se je pričel aprila 2017 in traja skupaj 12 mesecev.

Kako deluje EVS?
Evropska prostovoljska služba (EVS - European Voluntery Service) je sodelovanje med dvema organizacijama, kateri sta odgovorni za nabor prostovoljcev na svojih projektih. Prostovoljci sodelujejo na projektu EVS preko pošiljajoče organizacije, ki se nahaja v državi od koder prihajajo in gostiteljske organizacije, ki jih gosti v času njihove aktivnosti.

EVS nudi prostovoljske izkušnje v tujini od 2 mesecev do 1 leta. 

Ob koncu svoje prostovoljne službe prejmejo udeleženci “Youthpass“ certifikat, ki bo opisal projekt in potrdil njihovo udeležbo. Poskrbeli bodo za njihovo nastanitev in zavarovanje, pripada pa jim tudi mesečna žepnina za nakup hrane in lastnih potrebščin. Edino stvar, ki bodo mogoče morali delno plačati, so stroški potovanja. 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2018

Petek, 22. 3. 2019 Celjski mladinski center ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...