EVS - Cipra - Mladinski projekt

09.08.2017

Gregor je na EVS- u v Lihtenštajnu, dela na projektu, kjer koordinira "whatsalps youth" na Južnem Tirolskem. Izvajali so delavnice ob pohodništvu. Poglejte si nekaj slik iz prvega srečanja. Grega pravi, da je bilo kar naporno, ampak super. Projekt je tudi predstavil za nacionalno agencijo – klik. Povzpeli so se tudi na najvišnji hrib Lihtenštajna. 

Projekt EVS se je pričel aprila 2017 in traja skupaj 12 mesecev.
 
Sedaj koordinira že drugo srečanje, ki se bo odvijalo v Franciji in del v Italiji. Pri projektu lahko sodelujejo tudi mladi iz Slovenije. 

Kako deluje EVS?
Evropska prostovoljska služba (EVS - European Voluntery Service) je sodelovanje med dvema organizacijama, kateri sta odgovorni za nabor prostovoljcev na svojih projektih. Prostovoljci sodelujejo na projektu EVS preko pošiljajoče organizacije, ki se nahaja v državi od koder prihajajo in gostiteljske organizacije, ki jih gosti v času njihove aktivnosti.

EVS nudi prostovoljske izkušnje v tujini od 2 mesecev do 1 leta. 

Ob koncu svoje prostovoljne službe prejmejo udeleženci “Youthpass“ certifikat, ki bo opisal projekt in potrdil njihovo udeležbo. Poskrbeli bodo za njihovo nastanitev in zavarovanje, pripada pa jim tudi mesečna žepnina za nakup hrane in lastnih potrebščin. Edino stvar, ki bodo mogoče morali delno plačati, so stroški potovanja. 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...