Evropski teden mobilnosti 2015: IZBIRAJ. SPREMINJAJ. ZDRUŽUJ.

16.09.2015

Evropski teden mobilnosti (ETM), ki ga obeležujemo med 16. in 22. septembrom, prinaša številne spremembe. Akcija, ki je v preteklih letih opozarjala na potrebo po spremembi naših potovalnih navad, se letos združuje s kampanjo Potuj raznoliko (Do the Right Mix).  ETM tako postaja vrhunec celoletnih prizadevanj za okolju in človeku prijaznejše načine mobilnosti.

IZBIRAJ. SPREMINJAJ. ZDRUŽUJ. je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Spodbuditi nas želi k razmisleku o multimodalnosti, torej o vseh možnostih prevoza, ki so nam na voljo. Pogosto se namreč za vrsto mobilnosti odločamo iz navade, ne da bi premislili, ali je za nas, našo konkretno pot in potrebe res najbolj učinkovita. ETM nas tokrat spodbuja h kombiniranju različnih prevoznih sredstev, kar nam pogosto omogoči prijetnejši in hitrejši način potovanja v mestih.

DAN BREZ AVTOMOBILA ostaja stalnica Evropskega tedna mobilnosti. Tudi tokrat bo poskrbel, da bodo prebivalci in obiskovalci sodelujočih občin vsaj en dan v letu doživeli mestna središča brez motornega prometa in odkrili, čemu, namesto avtomobilov, lahko namenijo dragoceni javni prostor. Vsako leto je Dnevu brez avtomobila namenjen 22. september, vendar ga lahko občine pripravijo katerikoli dan v času Evropskega tedna mobilnosti.

Tudi v letošnjem tednu mobilnosti je informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska pripravila številne aktivnosti:

 

16., 17., 18., 21. in 22. september 2015 od 11.00 do 13.00

Mobilna info točka na kolesu

Naš mobilni informator na kolesu bo med 11. in 13. uro obiskovalce mestnega jedra seznanjal z vsebinami in informacijami o Evropskem tednu mobilnosti.

 

Sreda, 16. september – torek, 22. september 2015

V Kavarni MCC se boste lahko vsak dan med 16. in 22. septembrom preizkusili v kvizu na temo mobilnosti. Na vaše odgovore bo čakala skrinjica na pultu. Vsak dan bomo izžrebali srečneža, ki bo nagrajen z brezplačno kavico v MCC Kavarni.

 

Sreda, 16. september ob 20.00

Stand up: Tom Costo o mobilnosti (MCC dvorana)

Toma Costo v Celju dobro poznamo, saj nas  je med drugim nasmejal tudi v monokomediji Sej bo! Tokrat se bomo smejali na temo mobilnosti. Pripravite trebušne mišice na novo porcijo smeha!

Vstop prost.

 

Ponedeljek, 21. september 2015 ob 19.30

Nočni pohod na Anski vrh z baklami. Zbirno mesto pred MCC hostlom ob 19.30 uri. Potrebna predhodna prijava na: europe.direct@mc-celje.si

 

Več informacij o Evropskem tednu mobilnosti najdete tukaj.

 

Delno financira EU.

  

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2018

Petek, 22. 3. 2019 Celjski mladinski center ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...