Izšla je 5. številka časopisa MAMD

28.05.2012

Tematska mreža Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga je izdala peto številko časopisa Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga. V njej se lahko seznanite s potekom projekta.

Prebrali si boste lahko o »Mladinski ambasadi medkulturnega dialoga Velenje«, izvedeli, kaj v okviru projekta MAMD počnejo na šolah po Sloveniji in katere aktivnosti so člani mreže v preteklem času še izvedli. V CID-u Ptuj so pripravili mednarodno brigadirsko delovno akcijo Vikend sebičnih prostovoljcev, v Celjskem mladinskem centru so v okviru Informacijske točke Evropske komisije Europe Direct Savinjska izvedli 7. Festival prostovoljstva; dobili boste odgovor na vprašanje, zakaj se je Milena Ornik, dijakinja PKŠ Celje odločila postati ambasadorka Ukrajine; kaj pomenijo mladinske izmenjave; kako preživijo EVS prostovoljci 9 mesecev v Sloveniji; predstavili se vam bodo tuji mentorji mladih ambasadorjev medkulturnega dialoga; kako poteka projekt COMEIN ali Coaching metodologija za profesorje in učitelje v srednjih šolah in še več drugih aktivnosti.

Na koncu pa si lahko še preberete, kaj menijo mladi, da nam Evropska prestolnica kulture (EPK) Maribor 2012 prinaša na področju medkulturnega dialoga in razumevanja drugih kultur in si ogledate utrinke z grškega večera z Efi v pričujoči fotogaleriji.

Vse to in še več si lahko preberete v tokratni – peti številki.

Če bi želeli prejeti svoj izvod časopisa, nam pišite na novice@mc-celje.si in prejeli ga boste po pošti ali pa si ga oglejte na spodnji povezavi.

»Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete:“Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja“; prednostne usmeritve »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja.«

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...