Izšla je četrta številka časopisa MAMD

23.09.2011

Tematska mreža Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga je izdala četrto številko časopisa Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga. V njej se lahko seznanite s potekom projekta.

Prebrali si boste lahko, kako je potekalo prvo srečanje mladih ambasadorjev in ambasadork medkulturnega dialoga v Slovenskih Konjicah. Izbranih je bilo namreč 55 mladih, ki so za pol leta sprejeli naziv mladega ambasadorja oziroma ambasadorke medkulturnega dialoga.

Izvedeli boste, kaj v okviru projekta MAMD počnejo na šolah po Sloveniji in katere aktivnosti so člani mreže v preteklem času še izvedli? Na OŠ Bojana Ilicha v Mariboru so pripravili glasbeno-plesni večer, v MC Dravinjske doline večer romske kulture, v CID Ptuj so pripravili Festival kitare Ptuj kot instrument promocije medkulturnosti med mladimi, v Slovenj Gradcu je potekal »Trening medkulturnega dialoga« in še več drugih aktivnosti.

Objavljen je intervju s Primožem Brvarjem, direktorjem Celjskega mladinskega centra, ki meni: »Verjamem v multikulturno družbo, verjamem, da smo vsi ljudje enaki, ne glede na raso, spol, etnično pripadnost ali socialni položaj in v tem duhu vzgajam tudi svoje otroke.«

Preberite si razmišljanja Urške Mauer, programske delavke v Celjskem mladinskem centru strnjene v eseju »Medkulturni dialog kot ga doživljamo…«.

V tokratni številki se vam predstavlja Društvo zaveznikov mehkega pristanka, partnerja v projektu MAMD.

Na koncu pa si lahko še preberete, kaj menijo mladi o poroki med posamezniki različnih narodnosti in si ogledate utrinke z mladinske izmenjave »Healthy we« v pričujoči fotogaleriji.

Vse to in še več si lahko preberete v tokratni - četrti številki.

Če bi želeli prejeti svoj izvod časopisa, nam pišite na novice@mc-celje.si in prejeli ga boste po pošti ali pa si ga oglejte na spodnji povezavi.

»Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete:“Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja“; prednostne usmeritve »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja.«

       

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...