Mednarodna mladinska izmenjava »CHANGING VIEWS«

18.08.2016

V Celjskem mladinskem centru bomo med 20.08. in 27.08.2016 gostili mednarodno mladinsko izmenjavo »CHANGING VIEWS«, katere udeleženci se bodo ukvarjali z aktualnimi temami kot so strpnost in toleranca, socialna izključenost ter begunska kriza.

Projekt se bo odvijal v okviru programa Erasmus + in je namenjen mladim iz različnih evropskih držav. Tovrstne mladinske izmenjave predstavljajo učinkovito orodje neformalnega in priložnostnega učenja. Mladi ob tem razvijajo svoje kompetence, spoznajo nove kulture, navade ter krepijo vrednote strpnosti in prijateljstva.

V MCC Hostlu bomo tako med 20.08. in 27.08.2016 gostili 35 mladih iz Hrvaške, Romunije, Češke, Italije in Slovenije (po 7 udeležencev iz vsake partnerske države). Udeleženci bodo skozi delavnice krepili medkulturni dialog, spodbujali lokalno skupnost k razmišljanju o socialni izključenosti, spoznavali moč medijev in analizirali poročanje o begunski krizi. Poleg izobraževalnega dela pa bodo mladi spoznali tudi mesto Celje ter sodelovali v različnih športnih aktivnostih.

Projekt mladinske izmenjave financira Evropska unija v okviru programa Erasmus +. V Sloveniji MOVIT izvaja naloge Nacionalne agencije za del programa Erasmus + - področje mladine.

 

 

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...