Mladi Celjani na Portugalskem sodelovali pri projektu European Meeting of Sport for Tolerance

PORTUGALSKA – Pet mladih Celjanov in Celjank se je v organizaciji Celjskega mladinskega centra v začetku avgusta odpravilo na mladinsko izmenjavo na Portugalsko, kjer so učili in raziskovali toleranco skozi šport. Izmenjava je potekala med 4. in 11. avgustom 2016.

Mladi športniki so se zbrali v majhnem kraju Arroquelas, ki je oddaljen slabih 60 km iz središča Lizbone. Kljub zelo poletnim temperaturam se udeleženci niso pritoževali in so uživali svoje bivanje na jugozahodu Evrope.

Eden izmed udeležencev je bil tudi Tadej Perčič, ki je o usposabljanju povedal sledeče:

“Dejavnosti so bile zelo zanimive in enakomerno razporejene čez dan. Po zgodnjem zajtrku je vsak dan sledila lahka vadba za dober začetek dneva. Ko so se temperature proti poldnevu začele dvigovati smo se vedno umaknili nekam v senco in tam ustvarjali naprej. Veliko učenja je potekalo skozi šport, različne igre, medkulturni dialog, povezovanje in mreženje udeležencev in udeleženk”.


Tadej Perčič

Poleg aktivnosti v Arroquelasu so dva izmed najbolj vročih dni, ko se je temperatura povzpela krepko nad 40 stopinj, preživeli na plaži ob morju. Tam so udeleženci lahko uživali na pesku, vsi so se lahko udeležili tečaja surfanja, veliko pa se jih je odločilo tudi za ohladitev v Atlantskem oceanu.

Enega izmed aktivnih dni so preživeli tudi v bližnjem bazenu, kjer so se povezovali in spoznavali z različnimi igrami.

Nastanitev je bila posebna in prav zanimiva. Vsi udeleženci so spali v vojaških šotorih, kjer so jim pripravili začasne vojaške postelje in odeje. Tudi tuširanje je bilo prav posebna izkušnja, saj je iz tušev tekla samo hladna voda, ampak se nihče ni preveč pritoževal, saj je takšna osvežitev prav prijala po vročem dnevu.
Izkušnja je bila res zanimiva, prav tako pa so se veliko naučili skozi metode neformalnega učenja. Druženje in povezovanje 70 ljudi iz 11 različnih držav je zagotovo vsakemu izmed njih odprlo kak nov pogled na življenje in ljudi okoli njih.

 

Vir in foto: Celjski mladinski center

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...