Mladi se želimo aktivno vključiti v družbo

26.09.2013

Mladi se želimo aktivno vključiti v družbo

V četrtek in petek, 26. in 27. septembra 2013, bo v Celjskem mladinskem centru potekalo srečanje lokalnih mladinskih koordinatorjev iz vrst mladinskih organizacij in organizacij za mlade v sodelovanju s predstavniki sodelujočih občin iz celotne Slovenije, ki bodo v naslednjih mesecih skupaj oblikovali projekt strukturiranega dialoga z naslovom Dialog mladih 2.0: Vključujemo!


Mladinski svet Slovenije (MSS) in Mreža MaMa organizirata usposabljanje z namenom opolnomočenja mladinskih predstavnikov in predstavnikov občin, kjer bodo spoznali projekt ter njegove dolgoročne učinke za posamezne občine, mlade občane in širšo družbo. Na srečanju bomo okrepili sodelovanje med mladinskimi predstavniki in predstavniki občin, ki  bodo v nadaljevanju projekta v parih tesno sodelovali pri pripravi dvodnevnega posvetovanja z mladimi in odločevalci v njihovem lokalnem okolju.

Program:
Prvi dan se bomo po predstavitvi mladinskega dela osredotočili na socialno vključenost mladih, ki je rdeča nit letošnjega projekta strukturiranega dialoga, ter na načrtovanje dvodnevnih lokalnih srečanj, ki bodo potekala v naslednjih občinah: Ljutomer, Ljubljana, Nova Gorica, Jesenice, Trbovlje, Idrija, Črnomelj, Ravne na Koroškem, Brežice in Ptuj.


Drugi dan se bodo mladinskim predstavnikom pridružili predstavniki občin. Skupaj bodo spoznali pomen mladinskega sektorja ter aktivno sodelovali pri razpravi o pomenu mladinskih politik na lokalni in nacionalni ravni. Na razpravi bodo kot gostje spregovorili predstavnik Ministrstva za izobraževanje, Janez Škulj, direktor Zavoda MOVIT NA MLADINA, Uroš Skrinar, direktor Mreže MaMa, in Tea Jarc, predsednica MSS.

v petek, 27. 9. 2013 ob 12. uri ste predstavniki medijev vabljeni, da prisluhnete aktualni razpravi ter ob zaključku (13:30) postavite vprašanja sodelujočim.

 

Fotografija: vir Europe Direct Savinjska

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...