Mladinska izmenjava Peer to peer

Mladinska izmenjava PEER to PEER je potekala v Celjskem mladinskem centru od 22.8. do 29.8. 2015, kjer je sodelovalo 35 mladih iz Italije, Španije, Hrvaške, Poljske in Slovenije. Glavna tema projekta je socialna vključenost mladih z manj priložnostmi, kjer so mladi sodelovali pri iskanju rešitev in pripravi konkretnih ukrepov za večje vključevanje mladih  z manj priložnostmi v družbo. Skozi delavnice, skupinsko delo, razprave in predavanja so reševali probleme, se neformalno izobraževali, krepili dialog…  Na medkulturnem večeru so spoznali značilnosti vseh udeleženih držav, kulture, se zabavali z glasbo in plesom. Ogledali so si mestno jedro Celja ter njegove znamenitosti, obiskali so Stari grad in Šmartinsko jezero, uživali v vožnji z ladjo Jezerska kraljica in vodnih športih. Mladinska izmenjava se je zaključila s piknikom na vrtu in koncertom v atriju Celjskega mladinskega centra.
Izmenjava je bila financirana s strani programa Erasmus+, za izvajanje katerega na področju Slovenije skrbi zavod MOVIT.

Ukrepe, ki so jih razvili udeleženci, za vključevanje mladih z manj priložnostmi v družbo, si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Video tukaj in tukaj.

Sky is the limit marathon

Travelmaker

Movie it

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...