Poletni tabor »European Union – our past and our future«

25.08.2014

Poletni tabor »European Union – our past and our future« je potekal v Madžarskem mestecu Felsoors od 10. do 20. avgusta, udeležilo pa se ga je devet celjskih prostovoljcev. Namen poletnega tabora je bil: učenje nacionalnih iger kot del nacionalne tradicije ter spoznavanje EU.
Za predstavitev naše države so udeleženci na mednarodni kuhinji postregli  s kraškim pršutom, Teranom, Jošt sirom, čokolado Gorenjka, Borovničkami, Ajdovimi žganci in čežano, ko pa je bilo govora o državnih zakladih so predstavili najstarejšo trto, Triglav, Bled, Celjske grofe, Stari grad, fotografski atelje Josip Pelikan,..
Predstavljene tradicionalne igre so bile: Kdo se boji črnega moža?, Gnilo jajce, Kraja ozemlja ter igro z žogo imenovano Kumara.
Gostitelj je poskrbel, da so udeleženci iz Češke, Slovaške, Slovenije, Poljske in Romunije bili odlično nameščeni ter dobro nahranjeni. V prostem času so si ogledali mađžarski parlament, obiskali so plaže jezera Balaton, festival vin v Veszpremu in adrenalinski park.
Udeleženci slovenske ekipe poslane s strani Mladinskega centra Celje: David Šoštar (vodja), Miha Zimšek (vodja), Matic Gabriel, Maja Nikodijević, Rok Golež, Jana Dragan, Tim Žeger, Darko Ropin in Nastja Pestivšek.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...