Poročilo iz Nizozemskega usposabljanja

Prostovoljka MCC-ja, Neža Kočevar se je v decembru udeležila BiTriMulti (BTM) usposabljanja mladinskih delavcev na Nizozemskem, ki ga razpisala Nacionalna agencija programa Erasmus + - Zavod MOVIT. BiTriMulti usposabljanje(podprto s strani Erasmus +) je namenjen mladinskim delavcem, predvsem novincem na področju mladinskih izmenjav. Cilj usposabljanja je udeležencem ponuditi mednarodno učno izkušnjo ter jim omogočiti, da razvijejo svoje sposobnosti pri vzpostavljanju kakovostnih projektov.

Usposabljanja se je udeležilo 27 udeležencev iz kar 16 različnih držav. V strnjenih štirih dneh so se udeleženci skozi simulacijske vaje spoznali s celotnim procesom prijave mladinske izmenjave v projektu Erasmus+.

»De Glind je mala vasica s samo 640 prebivalci, vendar pa je v tej vasici tudi zelo lep konferenčni center, kjer se je odvijalo naše usposabljanje. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju in podrobni predstavitvi samega projekta in glavne teme. Naslednje dni smo razdeljeni v skupine simulacijsko izpeljali prijavo mladinske izmenjave. Od same ideje, iskanja partnerjev, skupnega razvijanja ideje na daljavo z intenzivnim vključevanjem mladih, simulacijo Skype pogovorov, do oddaje prijave ob določenem datumu. Zadnji dan smo skupaj z izvajalci pregledali prijavo, le-ti pa so nam podali mnenje o ideji, ki smo jo razvili.

Ker je bila skupina udeležencev raznolika tudi po starosti me je pozitivno presenetilo predvsem to, da je bilo tako veliko število zelo mladih( 18-20 let), ki poleg vseh študijskih obveznosti želijo aktivno sodelovati tudi pri prijavi Erasmus+ mladinskih izmenjav. Kljub temu, da je usposabljanje trajalo samo štiri dni smo vseeno našli čas tudi za druženje, kulturno izmenjavo, ogled mesta Amersfoort in tako poleg pridobljenega novega znanja krepili tudi medosebne, medkulturne in družbene kompetence.

Znanje, ki sem ga pridobila sem prenesla na mlade prostovoljce v MCC-ju in skupaj z ostalimi partnerji smo idejo za mladinsko izmenjavo, ki je nastala na Nizozemskem, izpopolnili in že prijavili na februarski rok. Zdaj pa samo še držimo pesti, da bo naša ideja zadostovala kriterijem in se vidimo avgusta na mladinski izmenjavi v Celju!«

Pripravila Neža Kočevar.

   

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...