Poročilo uvodnega srečanja za mladinsko izmenjavo ˝Emoticon˝, Sicilija, 16.-19.6.2017

Med 16. in 19.6.2017 je potekalo uvodno srečanje vodij mladinske izmenjave imenovane ˝Emoticon˝, ki bo potekala v juliju v mestu Palermo, Sicilija. V mladinski izmenjavi sodeluje tudi naš Celjski mladinski center, ki na izmenjavo pošilja pet udeležencev ter tako krepi mobilnost mladih kot ključno aktivnost 1 v programu Erasmus +.

Uvodnega srečanja smo se udeležile predstavnice posamezne mladinske skupine iz Malte, Grčije, Romunije, Madžarske, Slovenije in Sicilije. Namen srečanja je bil spoznati organizacije, ki sodelujejo v izmenjavi predvsem pa dopolniti in potrditi vsebinski program dogajanja, ki ga bodo deležni mladi udeleženci ter logistično uskladiti njihove prihode in nastanitev v Palermu.

Naš vikend se je začel z uvodnim druženjem v multikulturnem centru, kjer nas je gostiteljica Dora Deak seznanila s primerom dobre prakse v razvijanju strpnosti med lokalnim prebivalstvom in afriškimi migranti. V tem duhu je tekel celoten vikend, saj je eden izmed ciljev mladinske izmenjave tudi podiranje stereotipov o pripadnikih tujih narodov preko razvijanja strpnosti in čustvene inteligence.

Soboto smo namenile uradnemu delu srečanja. Vsaka izmed udeleženk je predstavila organizacijo, iz katere prihaja, dosedanje izkušnje z evropskimi projekti programa Erasmus +  ter udeležence mladinske izmenjave. Tako smo sestavile okvirno sliko celotne skupine, ki bo skupaj bivala, se družila in komunicirala. Sledila je seznanitev z vsebino in aktivnostmi mladinske izmenjave ter dopolnitev programa ˝Emoticon˝. Ker je namen in cilj izmenjave razvijanje čustvene inteligence, razumevanje medčloveških odnosov in različnega dojemanja čustev, spodbujanje medkulturnega dialoga, bodo temu sledile tudi aktivnosti, kot so skupinske igre v uprizarjanju različnih čustev, delo v paru in razreševanje namišljenih konfliktnih situacij s pomočjo igralnih kock ˝Storytelling˝, ilustriranje posameznih čustev in oblikovanje animacijskih videov itd. Da bo navezovanje stikov še lažje, smo vključile tudi družabne večere z glasbo, kjer se bodo udeleženci lahko preizkusili v vlogi DJ-a, izvedli kviz na temo Zanimivosti naše države ter z domačili tradicionalnimi jedmi pogostili soudeležence. Ne nazadnje smo logistično uskladile še prihod udeležencev na kraj nastanitve, saj bodo posamezne skupine prihajale ob različnem času in n

V nedeljo nam je Dora razkazala še samostan, kjer bodo udeleženci izmenjave nastanjeni in kjer bo potekal ves vsebinski del programa/izmenjave. Sledil je ogled mesta ter večerno druženje na trgih Palerma do prvih odhodov nazaj domov.

Besedilo: Katja Romih

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...