Usposabljanje mladinskih delavcev: Recognising Learning for You(th)

Med 19. in 24. oktobrom je v Luxemburgu potekalo usposabljanje mladinskih delavcev »Recognising Learning for You(th)«, ki ga je organizirala luxemburška nacionalna agencija. Glavni namen usposabljanja je bil usposobiti mladinske delavce, da bodo mladim pomagali prepoznati neformalno znanje in kompetence pridobljene znotraj Erasmus+ programa.

Udeleženka usposabljanja in prostovoljka Celjskega mladinskega centra, Neža Kočevar je zapisala:

"Kot andragoginja vem, kako pomembno je prepoznavanje neformalnega znanja tako za vključenost v družbo kot tudi za večjo zaposljivost. Vendar se to v praksi še vedno premalo poudarja. To je bil tudi glavni razlog, da sem se prijavila na usposabljanje. Spoznati nove metode prepoznavanja in ovrednotenja neformalnega znanja ter kako jih prenesti na delo z mladimi tako v projektu Erasmus+ kot tudi v drugih projektih.

Usposabljanje je potekalo v mali vasici Beaufort znotraj regije imenovane »mala Švica«, 30km od mesta Luxemburg. Ker je bilo udeležencev samo 12 (iz 9 držav) je bilo zelo pomembno, da smo vseskozi medsebojno sodelovali. Trenerke usposabljanja so nas z novimi metodami dela že prvi dan zelo dobro usmerjale v timsko delo. Z različnimi aktivnostmi smo spoznavali številne metode učenja, pridobljeno neformalno znanje pa smo ob koncu vsakega dneva tudi evalvirali. Tako smo se naučili prepoznavati tudi lastno učenje.

Domov sem se vrnila polna novih idej za delo z mladimi, ki jih bom prenesla na nadaljnje projekte znotraj Celjskega mladinskega centra. Če vas zanima kaj več o usposabljanju ali o programu Erasmus+ pa me brez strahu pocukajte za rokav, ali kliknite na Facebooku."

Pripravila Neža Kočevar

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...