Youth Meet Youth, Serrenti

11.08.2014

Skupina mladih prostovoljcev Celjskega mladinskega centra je od 26. julija do 3. avgusta 2014 sodelovala na mednarodni mladinski izmenjavi Youth Meet Youth v vasi Serrenti na Sardiniji. Celoten projekt pa je podprl program Mladi v akciji.

Glavni namen gostujoče organizacije Comitato Giovani Serrenti je bil povezati mladino iz Slovenije, Danske, Turčije in Italije z lokalno mladino in le-tej na zanimiv, interaktiven način predstaviti pozitivne plati volonterstva, mladinskih izmenjav in nasploh odprtosti za mednarodna doživetja.
Mednarodne skupine mladih so z različnimi neformalnimi izobraževalnimi metodami (delo v skupinah, diskusije, simulacije, ekskurzije ipd.) ugotavljale kaj volonterstvo sploh je, kako k njemu pritegniti mlade, kako promovirati dogodke za mlade in kako jih celostno organizirati.
Da so se udeleženci med seboj še boj povezali, so poskrbeli mednarodni večeri, kjer so se posamezne države predstavile s svojo kulturo in kulinariko. Nikoli ni manjkalo tudi glasbe in plesa. Pri predstavitvi tradicionalne pijače sta slovensko skupino podprli Kmetija Založnik Lindek – Castle Weichselstätten in Vinoteka Oskarjevo.

Sklepno dejanje mednarodne izmenjave je bila prireditev ParticipACT na Piazza Gramsci, glavnem trgu v vasi Serrenti. Mladi prostovoljci so pritegnili domačine vseh starostnih skupin z interaktivnimi pevskimi in plesnimi nastopi, zabavnimi ekipnimi športi in igrami ter promocijskimi predstavitvami posameznih držav. Rezultati so bili odlični, saj je mnogo mladih pokazalo interes za prostovoljsko delo in učenje tujih jezikov, kot orodja mednarodnega udejstvovanje.
Udeleženci slovenske ekipe poslane s strani Mladinskega centra Celje: Tjaša Teržan (vodja), Tin Centrih, Mario Knapić, Tilen Kozole, Maruša Turnšek, Maja Zupanc.

Kratko reportažo si lahko ogledate tukaj in tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...