Zaključna konferenca projekta COMEIN

04.09.2013

Dne 03.09.2013 smo v Celju izvedli zaključno konferenco projekta COMEIN - Coaching metodologija za profesorje in učitelje v srednjih šolah.

Celjski mladinski center je v letih 2011, 2012 in 2013 bil aktivno vključen v projekt COMEIN - Coaching metodologija za profesorje in učitelje v srednjih šolah, podprt s strani programa Vseživljenjsko učenje Evropske unije. Podprt razvojni projekt COMEIN, ki se je začel decembra 2011 in se bo končal konec letošnjega leta se nanaša na razvoj motivacije dijakov, da se učijo. Namen projekta je prispevati k preventivi predčasnega prenehanja šolanja (osipa) v Sloveniji, Bolgariji, Franciji, na Poljskem in v Turčiji z namenom usposobiti profesorje s potrebnim znanjem, veščinami in orodjem, da motivirajo mlade in jih navdušijo nad učenjem.
V okviru projekta smo izobrazili 15 profesorjev in učiteljev srednjih šol. Usposabljanje je bilo organizirano v Celjskem mladinskem centru in sicer v mesecu maju, juniju in septembru 2012. Usposobljeni profesorji in učitelji izvajajo coaching z dijaki in sicer kot dopolnilno delo v okviru rednega izobraževanja. Profesorji so z izvajanjem coachinga vključevali prvine le tega tudi v sam proces izobraževanja. Glede na odziv oz. feedback je viden napredek, predvsem pri dijakih, ki so trenutno v procesu coachinga ali so le ta srečanja zaključil in sicer lažje definirajo cilje in načrtujejo reševanja izzivov s povečanjem motivacijo za učenje. 

Na zaključni konferenci smo tako imeli možnost predstavitve širšega koncepta projekta z različnimi odločevalci, prestaviti njegove pozitivne učinke za izobraževalni sistem in vse njegove deležnike.

Več o projektu si lahko preberete na: www.comeincoach.eu

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...