Europe Direct Savinjska

22.04.2010

Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska

Evropska komisija je izbrala šest informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji za obdobje 2009-2012. Od srede februarja 2009 v Sloveniji tako deluje nova mreža šestih informacijskih točk Evropske komisije Europe Direct, in sicer v Celju, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu in na Ravnah na Koroškem.

Celjski mladinski center – Europe Direct Savinjska smo bili izbrani na razpisu Evropske komisije za novo programsko obdobje 2009-2012. Informacijske točke Evropske komisije Europe Direct nudimo informacije o Evropski uniji na regionalni in lokalni ravni, naša naloga pa je tudi krepiti dialog z državljani o aktualnih evropskih temah.

Mreža Europe Direct je eno glavnih orodij Evropske komisije, s katerim poskuša delovanje institucij in politik EU čimbolj približati ljudem v njihovem okolju. V informacijskih točkah so na voljo informacije, publikacije ter drugo gradivo o delovanju, institucijah, politikah, programih in pobudah EU in še zlasti o njihovem vplivu na vsakdanje življenje. Kontakti novih informacijskih točk Evropske komisije Europe Direct v Sloveniji so na voljo na spletni strani.

Naloga informacijskih točk je tudi spodbujanje aktivnega evropskega državljanstva in prispevati k razvoju evropske javne sfere. Informacijske točke tako v sodelovanju s predstavništvi Evropske komisije v državah članicah spodbujamo razprave o evropskih tematikah z organizacijo konferenc, delavnic, predstavitev in drugih prireditev. Prav tako skrbimo za dobro obveščenost lokalnih zainteresiranih strani in medijev o evropskih tematikah.

Vabljeni k obisku naše informacijske točke Europe Direct Savinjska!

Video o delovanju Europe Direct točk.

Vsi imamo vprašanja o EU - video.

Kontakt:

Celjski mladinski center
javni zavod za mladinsko kulturo, izobraževanje, informiranje in šport
Skrajšan naziv: Zavod CMLC
Mariborska cesta 2
SI 3000 CELJE

ID za DDV: SI93902662
Matična številka: 2024675
Transakcijski račun: 01211-6000000986

Tel.: +386 40 570 289

Elektronska pošta: europe.direct@mc-celje.si in info@mc-celje.si

Uradne ure:
ponedeljek - petek: 8.00-20.00
sobota: ob projektnih dejavnostih
nedelja: ob projektnih dejavnostih

Vse aktualne EU informacije najdete TUKAJ


Pomembne in koristne povezave:

EU Programi

PROGRAM MLADI V AKCIJI
Program nudi podporo za evropske in mednarodne mladinske projekte, ki spodbujajo mladinsko delo in neformalno učenje. V programu lahko sodelujejo mladi med 13. in 30. letom starosti. Več na.

PROGRAM KULTURA
Program KULTURA spodbuja transnacionalno sodelovanje v Evropi, s tem podpira mobilnost oseb, ki delujejo v kulturnem sektorju, transnacionalno kroženje umetniških in kulturnih izdelkov ter medkulturni dialog. Več na.

PROGRAM VSEŽIVLJENJSKO UČENJE
Evropska unija je tudi za programsko obdobje 2007 - 2013 s ciljem neporedne podpore uresničitve Lizbonske strategije sprejela poseben akcijski program s področja izobraževanja in usposabljanja, poimenovan Vseživljenjsko učenje. Njihov temeljni namen je vzpodbujati nadlajni razvoj kakovostnega izobraževanja in usposabljanja od vrtcev do doktorskega študija ter mladine z nizom aktivnosti, ki potekajo v sodelovanju z državami, med katerimi so tudi EFTA ter pridružene države, bodoče članice Evropske Unije. Več na.

PROGRAM MEDIA
Cilj programa MEDIA sta izboljšati konkurenčnost evropskega filma, televizije in novih medijskih industrij ter izboljšati mednarodni obtok evropskih avdiovizualnih izdelkov. Podpora programa je osredotočena na štiri prednostna področja: usposabljanje, razvoj projektov, distribucija ter promocija in festivali. Več na.

PROGRAM EVROPA ZA DRŽAVLJANE
Program Evropa za državljane je namenjen podpori dejavnosti in organizacij, ki spodbujajo aktivno evropsko državljanstvo, to je udeležbo državljanov in organizacij civilne družbe v procesu evropskega povezovanja. Več na.

EU Inštitucije

Druge povezave

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...