Objavljajo razpis za soorganiziranje prostovoljnih taborov v letu 2018

24.01.2018

Tudi v letošnjem letu vabijo vse zainteresirane neprofitne organizacije, da z zavodom Voluntariat soustvarjajo prostovoljne priložnosti. Razpis je namenjen vsem neprofitnim organizacijam v Sloveniji, ki želijo v letu 2018​ organizirati prostovoljske tabore.

​Kaj sploh so delovni tabori in kako lahko sodelujete?

​Organizacija Service Civil International (SCI), katere del je tudi Zavod Voluntariat, vsako leto organizira prostovoljske tabore. Na njih se zbere med 6 in 25 prostovoljcev, ki skupaj delajo na projektu, dolgem med 7 in 20 dni. Poleg prostovoljcev je ključno, da se v izvajanje projekta vključi tudi lokalna skupnost, saj se lahko le na ta način učinkovito rešijo lokalni problemi.

Tabori se lahko odvijajo kadar koli v letu, vendar se jih večina zgodi med majem in septembrom. Tudi nabor možnih tematik taborov je zelo širok, najdete pa jih v spodaj objavljenem razpisu. Namen taborov je, da na enem mestu zbere skupino ljudi iz različnih držav (ponavadi največ 2 iz ene države) in različnih starostnih skupin, ki skupaj delajo na projektu, ki jih veseli in ki pozitivno vpliva na lokalno skupnost.

Na razpis se lahko prijavijo vse nevladne in neformalne skupine s sedežem v Sloveniji, ki delujejo neprofitno in želijo svoje aktivnosti nadgraditi z izvedbo mednarodnega tabora.

Za boljšo predstavo o tem, kakšen je lahko tabor, si oglejte rubriko namenjeno organizatorjem taborov in ponudbo taborov po svetu s pomočjo SCI iskalnika. Z vsemi morebitnimi vprašanji ​pa ​se seveda lahko obrnete tudi neposredno na nas, in sicer na e-mail naslovu tabori.sci@gmail.com ali na telefonski številki 01 2391 623.

Besedilo razpisa si lahko preberete tukajRok za oddajo prijave je 15.2.2018.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...