Vabilo na seminar za prostovoljno delo »Vključevanje Romov in migrantov v šole«

21.02.2018

Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije (MFDPŠ) vas, skupaj s Slovensko filantropijo, vabi na seminar za prostovoljno delo »Vključevanje Romov in migrantov v šole«, ki bo potekal 1. 3. 2018 od 10.00 dalje na MFDPŠ (Mariborska cesta 7, Celje).

Posameznikom ponujamo možnost opravljanja prostovoljnega dela na vrtcih, šolah in ljudskih univerzah v Celju, Apačah, Mariboru, Črnomlju, Črenšovcih, Logatcu in v Krškem. Na seminarju, ki se ga bodo udeležili vsi zainteresirani, bomo obravnavali izzive prostovoljstva.

Z opravljanjem 100 do 120 ur prostovoljnega dela ter spremljajočimi učnimi dejavnostmi (uvodno usposabljanje, delo v e-učilnici) lahko opravijo izbirni predmet Družbena odgovornost in prostovoljstvo (6 ECTS).

Prostovoljno delo bo potekalo v obdobju od marca do junija 2018 v sklopu projekta »Vključevanje Romov in migrantov v šole«  (RoMigSc) (več na https://romigsc.eu/). Prostovoljci bodo opravljali delo pod vodstvom mentorja na šoli, vrtcu oz. ljudski univerzi. Zajemalo bo vključitev v manjše projekte na področju vključevanja romskih in migrantskih otrok, kot npr:

  • učna pomoč učencem pri slovenskem jeziku in drugih predmetih,
  • ustvarjalne delavnice za medsebojno povezovanje in preživljanje prostega časa,
  • učenje slovenskega jezika za starše,
  • sodelovanje pri izvedbi športnih in kulturnih dnevih ter drugih dejavnostih,
  • sodelovanje pri organizaciji prireditev s prikazom značilnosti, kulture in tradicij držav migrantov,
  • druženje z romskimi otroki v času jutranjega varstva.

Udeležba na seminarju je brezplačna. Za prijavo na prostovoljno delo in/ali seminar pišite na e-poštni naslov valerij.dermol@mfdps.si.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...