MEDIAFEST2017: Potopis (Prismojeni v ZDA) in Razstava grafik ˝Amerika˝

09.11.2017

Četrtek, 9.11.2017 ob 18.00 uri 
Celjski mladinski center 

Celjski Mladinski Center in Zavod Orbita vas vabita na potopisno predavanje "Prismojeni profesorji bluesa od V do Z obale ZDA" in otvoritev razstave grafik Mihe Eriča ''Serija Amerika''!

Pred kratkim so člani zasedbe Wacky Blues Professors kar tri mesece "bluzili" po različnih prestolnicah in mestih ZDA. Skoraj vsakodnevno so koncertirali in nastopali, ter spoznavali glasbenike in glasbo s katero so tudi sami odraščali, katera je v veliki meri vplivala tudi na to kar sami ustvarjajo. Potopisno predavanje bo popestreno z videoposnetki, fotografijami in različnimi prigodami, o katerih bosta spregovorila član zasedbe Miha Erič in menedžerka mag. Natalija Šepul.

Po predavanju bo sledila otvoritev razstave Serija grafik ''Amerika'', ki jo predstavlja Miha Erič in je nastala med njegovim prismojenim glasbenim popotovanjem od vzhodne do zahodne obale ZDA. Potoval je z Natalijo, ki je skrbno organizirala celotno pot in koncerte, ter z njegovimi brati Julijanom, Miho in Zlatkom. Miha je upodabljal zunanjost ameriškega kontinenta, prostranega prostora, ter urbanega in ruralnega. Serija 15-ih grafik "Amerika" izpostavlja trenutke, ki so imeli močan simboličen in vizualen naboj. Barve in ročno izdelani okvirji dodajo grafikam globino in ambient, ter tako prikažejo romantično podobo realne zgodbe. Miha Erič, vsestranski umetnik je diplomiral leta 2013 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Je avtor številnih samostojnih in skupinskih razstav.

VSTOP PROST 

Možno je tudi naročilo grafik: umetnost.orbita@gmail.com, 041 968 270

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...