Projekt Mladinske kreativne produkcije – razstava projektov

28.09.2017

Četrtek, 28.9.2017 ob 18:00 uri
Celjski mladinski center

Mladinski center Dravinjske doline v Slovenskih Konjicah izvaja projekt Mladinske kreativne produkcije (MKP). Projekt MKP združuje perspektivne mlade ustvarjalce in ustvarjalke iz različnih področij kreativne industrije, predvsem arhitekture, krajinske arhitekture in oblikovanja.

Mladi rešujejo različna prostorska vprašanja v lokalnih skupnostih. V sklopu projekta je predvidena izdelava idejnih projektov v štirih različnih lokalnih skupnostih v Sloveniji, v obliki mladinskih arhitekturnih natečajev (MAN). Do sedaj sta bila izvedena že dva natečaja. Eden v sodelovanju z Občino Slovenske Konjice (MAN1), kjer se je izdelal idejni projekt za nov mladinski center s hostlom in drugi v Vitanju (MAN 2), kjer se je oblikoval načrt za prenovo trške hiše. V mesecu novembru bodo začeli z izvajanjem MAN 3, kjer se bodo mladi ukvarjali z reševanjem arhitekturnega problema na izbrani lokaciji v celjski lokalni skupnosti (v mesecu oktobru zbirajo prijave za vključitev mladih k MAN 3).

Arhitekturne rešitve v obliki idejnih projektov mladi izdelajo v sodelovanju z naročnikom in jim ga ob zaključku tudi predajo. Projekt MKP sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Celjski mladinski center vas v sklopu projekta MKP vabi na ogled razstave projektov MAN 1 in 2, ki bo 28. 9. 2017 ob 18. uri v razstavnih prostorih Celjskega mladinskega centra.

Vljudno vabljeni!

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.« 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...