Razstava Anouck Faure: PRIMA MATERIA

26.05.2015

V atriju Celjskega mladinskega centra bo v torek, 26. maja 2015 ob 18. uri na ogled razstava risb PRIMA MATERIA, francoske umetnice Anouck Faure.

Anouck se je rodila na Novi Kaledoniji, vendar živi in ustvarja v Parizu. Pri delu jo vedno znova navdihujejo kaotične pokrajine rojstnega otoka, njegovi temačni tropski gozdovi, zašiljena gorovja in bes oceanov. Prek instalacij, risb, skulptur in drugih projektov vstopa v dialog s primarnim, svétim, s svetom narave in duha.

V atriju MCC-ja je na ogled tudi pletena instalacija, ki jo je Anouck ustvarjala v preteklih dneh in bi morala biti razstavljena v okviru projekta Naredimo Celje zeleno. Skulpture, ki jih umetnica ustvarja iz žice, so hkrati drevo in mreža, njihova končna podoba pa se prilagaja okolju v katerem nastajajo. Njihova zračna, prepletena forma uteleša navdih, upodablja naravo, drevesa in reke pa tudi organske strukture, kot so ožilje in živčni sistem.

Razstava bi morala sicer biti na ogled že v soboto, 23. maja in sicer v sklopu odprtja Brkatega soma na Šmartinskem jezeru, a so bile vse aktivnosti zaradi vremena žal prestavljene.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...