Slikarska razstava Motivi Celja - Drevesa pljuča mesta

10.10.2016

Ponedeljek, 10.10.2016 ob 18.00 uri
Celjski mladinski center

Motivi Celja - Drevesa pljuča mesta, delavnica za osnovnošolce v okviru Tedna otroka in projekta M=UC2  (Mladost je ustvarjalnost v Celju na kvadrat) , ki poteka pod pokroviteljstvom MO Celje in v organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Celje in Celjskega mladinskega centra.

Mesec oktober je mesec prostora. V urbanem prostoru je za kakovostno in zdravo življenje prebivalcev izjemnega pomena prav vsako drevo. Drevesa v urbanem okolju zagotavljajo številne dobrobiti. Pomagajo pri prečiščevanju zraka, ga poleti ohlajajo in s tem delujejo kot naravna klimatska naprava. Zagotavljajo kisik, nudijo senco, omejijo odtekanje meteornih vod, odstranjujejo strupene pline. Zmanjšujejo učinek tople grede, onesnaženje s hrupom in stroške za energijo. Nudijo življenjski prostor pticam in žuželkam.

Otroci so se v okviru delavnice najprej podali v center Celja in obiskali drevesa, ki rastejo obkrožena z asfaltom in betonom. Nekatera med njimi so celo zavarovana kot kulturna dediščina. Otroci so drevesa skicirali in potem motive uporabili za angažirane plakate na temo varovanja dreves in zelenih površin za prijetnejše bivanje v mestu.

Delavnico je vodila vizualna umetnica mag. Andreja Džakušič. Udeležilo se  je 21 mladih iz OŠ iz Celja, Prebolda in Dobrne.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...