Legende hrane

Okrepčevalnica Šerifi Šaban

1. Francl – Družinska gostilna, ki ponuja obilico gastronomskih užitkov. Velik poudarek te gostilne je na domači hrani in tipičnih slovenskih specialitetah. Kulinarično razvajanje, ki je vredno greha. Sodi v blagovno znamko Gostilne Slovenije.

2. Pivnica in pizzeria Koper – Gostinski lokal, ki ima pestro ponudbo specialitet, zlasti pizz in testenin. Poleg izvrstne hrane se lahko v pizzeriji Koper pohvalijo, da so bili prvi v Celju, ki so stregli oz. pripravljali pizze še v obdobju socializma.

3. Pri prijatlih - Že samo ime gostilne nakazuje, da bo gost ob ustrežljivem osebju in veliki ponudbi dnevnih malic in kosil, sprejet kot pravi prijatelj. Atraktivna lokacija letnega vrta ponuja pogled po Glavnem trgu in njegovem dnevnem utripu. Za večerno romantiko, intimno in sproščeno vzdušje poskrbita široka vinska karta in meni izbranih jedi.  

4. Okrepčevalnica Šerifi Šaban - Šerifi vas že od leta 1976 razvaja z odličnim sirnim in mesnim burekom. V toplejših mesecih pa se lahko pri njih posladkate tudi z izvrstnim točenim sladoledom.

5. Stari pisker - Gostilna in pivnica, ki razvaja mesojedce. Slovi po burgerjih in mesu, ki ga sami zorijo. Kakovostne sestavine, skrbna priprava in dobra postrežba se prepletejo v karnivorski raj. Za dvig krvnega sladkorja ob koncu obeda poskrbijo domiselne sladice. Nudijo dnevni meni malic, ki vsebuje tudi obroke za vegetarijance.  

6. Aga Kebabći – Tik ob ruševinah rojstne hiše Alme Karlin, se nahaja majhen kiosk marljivih ljudi. Osnovno jedro ponudbe predstavljajo različne verzije döner kebapa. Lokacija zaživi zlasti ob vikendih, ko se mladini po napornem rajanju prileže tudi okusna in hitro pripravljena hrana.

7. Okrepčevalnica Grill Jakup Beđeti s.p. – Če bi radi res zvedeli kdo je v mestu kralj pleskavic in čevapčičev, mora nujno na avtobusno postajo opazovati transformacijo iz kepe mesa v hitro pripravljeno hrano, dobrega okusa.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook