Mestne legende

Mestna plaža

 

1. Mestna plaža – Od konca maja pa do sredine septembra se južna zunanja stran srednjeveškega mestnega obzidja, spremeni v senčno, sproščeno mestno plažo. Dobro kavarniško ponudbo bogati tudi kulturni program.


2. Mestni park- Javni park z oblikovno zasnovo iz druge polovice 19. stoletja. Ima kostanjeve drevorede, osno promenado z vodnim bazenom in sprehajalne poti na gozdnih pobočjih. Priljubljeno sprehajališče oddiha potrebnih meščanov in mladine, ki ob petkih proslavlja konec šole.


3. Mestna tržnica – Lepa arhitekturna celota, ki ji na trenutke manjka funkcionalnosti. Tržnica je v dopoldanskem času, zlasti ob sobotah, priljubljeno zbirališče meščanov, ki si pasejo oči ob dobri ponudbi sočnega sadja in zelenjave okoliških branjevk.


4. Mestno sejmišče – Celje je v Sloveniji in širši regiji poznano kot sejemsko mesto, saj že od nekdaj slovi po svojih sejmih, ki so privabljali in še privabljajo številne domače, tuje razstavljalce in obiskovalce. Tematski sejmi potekajo vse leto. Vrhunec sejemske sezone je Mednarodni obrtni sejem, ki neprekinjeno poteka od leta 1967, ter nova pridobitev edini erotični sejem v Sloveniji.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook