Urbane legende hostla

1. GROFJE CELJSKI

Široke tlakovane ceste, zgodbe o skritih zakladih, ogromnih gradovih, zmajih, izgubljeni ljubezni, zahrbtnih umorih in nepremagljivih junakih. Pozicija Celja, knežjega mesta, ki bi lahko stal ob boku največjih evropskih mest ostaja fantazma celjskega vsakdana in krik: »Danes grofje celjski in nikoli več!«, še vedno odmeva.

Spite v dvoposteljni sobi z balkonom Grofje Celjski.

 

2. PESOJEDI SOM

Izpod površja zabrbotajo mehurčki, voda se razburka in o še pred kratkim plavajočem cucku ne duha ne sluha... O Šmartinskem jezeru že od nekdaj krožijo razne mistične zgodbe. V njem naj bi prebivali gigantski somi, ki naj bi menda žrli manjše otroke, mačke, pse in labode.

Spite v dvoposteljni sobi Pesojedi som

 

3. CELJSKI NINJA

Nekega mirnega jutra prileti šuriken, za trenutek se opazi črno senco, mesto pa dobi novo urbano legendo. To je resnična zgodba o maskiranem, v ninjo oblečenem, do zob oboroženem možu v črnem, ki je želel popraviti krivico.

Spite v enoposteljni sobi Celjski ninja.

 

4. GOSPOD K

Kako loviti in uloviti samega sebe? To je vprašanje, ki že več desetletij odmeva po mestnih ulicah. To je urbana zgodba o policistu, ki išče storilca kriminalnega dejanja, ki ga je storil policist sam.

Spite v enoposteljni sobi Gospod K.

 

5. RDEČA HIŠA

Nekega svetlega socialističnega dne je v znamenito celjsko tovarno prišel na poslovni obisk visoki politični funkcionar Centralnega komiteja. Zahteval je, da se v »svrhe« socialistične bodočnosti, obstoječega direktorja zamenja s tovarišem Ocvirkom.

Spite v dvoposteljni sobi Rdeča hiša.

 

6. SUBKULTURA CELJE

Celje ima verjetno največji odstotek posebnežev na kvadratni meter urbane površine. Vsi ti »borci proti sivemu vsakdanu« so se zaradi pestre subkulturne scene, vanjo uspešno vklopili. Ambient zakotne ulice ponuja druženje, svobodno ustvarjanje, obenem pa počitek pred »mainstream« normalnostjo.

Spite v dvoposteljni sobi Subkultura Celje.

 

7.LJUBEZEN

Nesrečne, pretekle, istospolne, prepovedane, izgubljene, preklete. Vse te in še druge oblike ljubezni so že od nekdaj vtkane v vsako poro mesta. Za večno ostane le drobna sled, tako kot pri zgodbi o Alfredu Nobelu in njegovi veliki celjski požiralki denarja – Sofiji Hess.

Spite v dvoposteljni sobi z balkonom Ljubezen.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook