Teden Evrope 2017

V okviru Tedna Evrope, ki bo potekal med 8. in 14. majem 2017, bo Europe Direct Savinjska, ki deluje v Celjskem mladinskem centru, organizirala teden zanimivih dogodkov z evropsko tematiko.

Kot že vrsto let zapored, bomo tudi letos 9.maja na Dan Evrope pridno sodelovali na Evropski vasi, kjer bo stojnica Informacijske točke Europe Direct Savinjska obiskovalcem ponujala brezplačne publikacije in informacije na temo usposabljanja, prostovoljstva, izobraževanja, ter zaposlovanja v Evropski uniji. Istega dne ob 20:00 uri zvečer bomo v kavarni Celjskega mladinskega centra predstavili in degustirali različna evropska vina, ter sire. 12. maja od 21:00 ure dalje bomo organizirali EU koncert Nipke & DJ Teeto. V nedeljo, 13. maja bomo ob 10:00 uri v parku Celjskega mladinskega centra z najmlajšimi sprva potovali po EU in spoznavali njeno bogato arhitekturo, nato pa skupaj iz peska izdelali eno izmed evropskih zgradb, ki smo jo na popotovanju spoznali, ter tako ustvarili pravi evropski Minimundus v malem.

Vstop na vse prireditve v sklopu Tedna Evrope je prost!

Organizator: Europe Direct Savinjska

Delno financira EU.

           

Evropska vas - Raznolikost v EU

torek, 9. maja 2017 med 11:00 in 16:00 uro, se bo v okviru Tedna Evrope na Krekovem trgu v Celju odvijala prireditev Evropska vas, kjer se bodo osnovnošolci in srednješolci celjskih šol predstavljali z različnimi stojnicami in nastopi.

Ena osrednjih zanimivosti Evropske vasi bo stojnica Informacijske točke Europe Direct Savinjska, ki bo obiskovalcem ponujala brezplačne publikacije in informacije na temo mobilnosti. S kolesom sreče bomo na zabaven način vse obiskovalce in mimoidoče informirali o EU.

Organizator: Europe Direct Savinjska

Delno financira EU.

           

 

Evropska vina in siri

V kavarni Celjskega mladinskega centra bomo v torek, 9. maja 2017 ob 20:00 uri predstavili in degustirali evropska vina, ter sire iz različnih držav Evropske unije. Vstop je prost.

Organizator: Europe Direct Savinjska

Delno financira EU.

           

EU koncert – Koncert Nipke & DJ Teeto

V atriju MCC se bo v petek, 12. maja 2017 ob 21:00 uri odvil Evropski koncert. K nam prihaja legendarni Nipke! Od »Bejbe z neta« pa do »Noben me ne razume«. Nabor evropskih borovnic in jagodičevja na EU koncertu – Nipke & DJ Teeto it is!

Mama mu reče Boštjan, sodnik za prekrške pa Nipič. Vsi ga poznamo kot Nipke. Je hip hop izvajalec, ki je na slovenskem glasbenem prostoru prisoten že več kot desetletje in je sodeloval s številnimi glasbeniki. Z izidom svojega albuma, imenovanim kar »Nipke« je doživel zavidljive kritike s strani poslušalstva, radijskih postaj in glasbenih urednikov. Največja uspešnica “Všeč tko k je”, ki v letu in pol na Youtube-u šteje že skoraj milijon in pol ogledov, je postala pravi hit tako med mladimi, kot tudi starejšimi. Vse bolj priljubljen je med vsemi generacijami, saj žanrska raznolikost in tematska razgibanost albuma zajemata prav vse starostne skupine. Pridi torej na EU koncert in zarolaj z nami  tudi ti!

Pred in po koncetu bo glasba v rokah DJ Teeta, ki rola gruve, funk in mešane čevape. Vstop je prost!

V  primeru slabega vremena  bo koncert v dvorani MCC.

Organizator: Europe Direct Savinjska

Delno financira EU.

           

Naredi svoj evropski Minimundus

V soboto, 13. maja 2017 ob 10:00 uri, bomo v parku Celjskega mladinskega centra z najmlajšimi sprva »potovali« po EU in spoznavali njeno arhitekturo, nato pa bodo vaši malčki iz peska izdelali eno izmed zgradb, ki so jo spoznali. Tako bodo ustvarili pravi mali evropski Minimundus. Najboljše ocenjena zgradba bo dobila tudi nagrado, vsi sodelujoči pa bodo imeli možnost poslikave obraza.

Malčki bodo ustvarjali v peskovniku, zato svetujemo, da jih temu primerno oblečete. Vstop na prireditev je prost.

Organizator: Europe Direct Savinjska

Delno financira EU.

           

Uspešno izvedeni dogodki v okviru Tedna Evrope 2017

V okviru Tedna Evrope, ki je potekal med 8. in 14. majem 2017, je Europe Direct Savinjska, ki deluje v Mcc Celjski Mladinski Center, organizirala teden zanimivih dogodkov z evropsko tematiko. 

V torek, 9. maja 2017 med 11.00 in 16.00 uro, smo se na Krekovem trgu v Celju predstavili na Evropski vasi, kjer so se osnovnošolci in srednješolci celjskih šol predstavljali z različnimi nastopi. Stojnica Europe Direct Savinjska je obiskovalcem ponujala brezplačne publikacije in informacije na temo mobilnosti. S kolesom sreče pa smo na zabaven način vse obiskovalce in mimoidoče informirali o EU.

V Mcc Kavarni smo v torek, 9. maja 2017 ob 20:00 uri predstavili in degustirali evropska vina, ter sire iz različnih držav Evropske unije.

V petek, 12. maja od 21. ure dalje smo organizirali Evropski koncert: Nipke in Dj Zeega. Mama mu reče Boštjan, sodnik za prekrške pa Nipič. Vsi ga poznamo kot Nipke. Od »Bejbe z neta« do »Noben me ne razume«. Nabor evropskih borovnic in jagodičevja na EU koncertu – Nipke it is! Pred in po DJ Zeega. DJ Zeega rola gruve, funk in mešane čevape. Posnetek koncerta in komentar samega Nipke si lahko ogledate tukaj.

V nedeljo, 13.5.2017 smo ob 10.00 uri  v parku Celjskega mladinskega centra z najmlajšimi sprva potovali po EU in spoznavali njeno arhitekturo. Nato so naš malčki na podlagi popotovanja iz peska izdelali eno izmed zgradb, ki so jo spoznali.  Najboljše ocenjena zgradba, je dobila tudi nagrado.

Kako so dogodki potekali si oglejte na fotografijah.

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...