Zasukaj volan v pravo smer, 2. srečanje

Prejšnji petek, 14.12.2018, smo skupaj s projektnimi partnerji - Zavodom VOZIM in Dijaška sekcija KŠOC - izpeljali že drugo srečanje v sklopu projekta Zasukaj volan v pravo smer.  

Na prvem srečanju so udeleženci spoznavali probleme prometne varnosti in analizirali izzive v lastnem okolju. Med terenskim delom so zapisali težave v prometni varnosti, katere so odkrivali na različnih lokacijah. Drugo srečanje pa je bilo namenjeno iskanju ukrepov in rešitev, katere so udeleženci oblikovali s pomočjo dobrih praks doma in v tujini. Mlade želimo osveščati o nevarnostih v prometu in jih aktivirati za konkretne spremembe v njihovi okolici. Aktivira se jih že med samim srečanjem tako, da sodelujejo v brainstormingu, sprašujejo, argumentirajo in preizkušajo. Prav tako jih spodbujamo k aktivnemu vključevanju k oblikovanju lokalnih politik na področju prometne varnosti.

 

Udeleženci so prisluhnili zgodbam preživelih v prometnih nesrečah, razbijali stereotipe invalidnosti, se seznanili z alkotestom, naletnimi tehtnicami in preizkusili simulator vožnje pod vplivom alkohola – 0,0 FURA, katerega nam je posodila zavarovalnica Generali, za kar se še posebej zahvaljujemo. Pri srečanjih je pomemben tudi razvoj odnosa med udeleženci in mladinskimi delavci. Prvi se tako seznanijo z neformalnim izobraževanjem in pridobijo pomembne kompetence in znanja, ki jim bodo koristila za prihodnjo zaposlitev. 

Zahvala za podporo projektu gre tudi Zavodu MOVIT. 

 

Photos by: Srečni trenutki
 


Projekt sofinancira program Evropske unije Erasmus+

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Festival prostovoljstva 2019

Festival prostovoljstva v atriju MCC!  ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...