Predpremiera filma "Prikrita skrivnost"

15.02.2012

Psihološki triler Jana Ulage

Skupina mladih filmskih ustvarjalcev je v letu 2011 ustvarila film Prikrita skrivnost, ki je njihov prvi korak v umetniškem ustvarjanju.

Predpremiera: sreda, 15. 2. 2012 ob 19.00 Planet Tuš Celje

Premiera: četrtek, 16. 2. 2012 ob 19.00 Planet Tuš Celje

SPLETNA STRAN FILMA

KRATKA VSEBINA

Katja Pobrežnik (Tina Šmit) je preprosto mestno dekle, ki obiskuje gimnazijo. Njena najboljša prijateljica je Ana Lihovec (Samantha Rajh), s katero sta nerazdružljivi in si zaupata vse. Naenkrat se v Katjinem življenju pripeti družinska smrt …Zdaj je čas, da resnica končno pride na dan. Katja se s svojo vnemo loti nepozabnega raziskovanja preteklosti svojih staršev. Bo to obžalovala? Kaj pa oporoka? Prav tako pa se skrivnosti, ki ne bi smele biti odkrite, izkažejo za nevarne. Zgodba s psihičnega vidika prikaže misli in slutnje osebe, ki je prizadeta, ranjena. Kdo z njo manipulira? Je njeno življenje prepuščeno dejanjem, ali usodi? Je pravo prijateljstvo lahko večno? MISLI LAHKO UBEŽIŠ, REALNOSTI TUDI?

IDEJA IN MNENJA

Vse se je začelo konec avgusta 2010, ko se je 16-letni fant Jan Ulaga odločil napisati scenarij in zatem posneti film. Na začetku se mu je to zdel mačji kašelj, vendar je sproti ugotovil, da bo pri tem potreboval veliko ljudi in ustanov, ki ga bodo pri tem podpirale, ter da bo za priprave potrebno veliko vloženega truda in znanja.
Po izvedeni avdiciji je bilo izbranih 11 igralcev iz različnih slovenskih krajev, večinoma srednješolcev, nekaj pa tudi osnovnošolcev. Po nekaj tednih se je tako oblikovala celotna ekipa psihološkega trilerja z naslovom Prikrita skrivnost.

Tina Šmit (glavna ženska vloga): »Ker sem imela že nekaj igralskih izkušenj iz preteklih projektov, me je vloga v filmu zelo zanimala, predvsem cilj, da bo film predvajan na velikem platnu.«

Grega Golavšek (glavna moška vloga):«Pritegnila me je ideja in priložnost, kako preživeti svoj prosti čas na drugačen način.«

Samantha Rajh (glavna ženska stranska vloga): »Za vlogo v filmu sem bila izbrana preko avdicije. V tem času smo se vsi naučili in spoznali veliko novega, predvsem pa postali dobri prijatelji.«

Jan Ulaga (režija in scenarij): »Psihološki triler sem izbral, ker lahko dejansko ustvariš, poveš neko zgodbo, napetost. Prvotni cilj je bil ustvariti srednjemetražni film, sedaj pa je film celovečerni, saj je dolg 75 min. Sam sem se podal v projekt popolnoma brez izkušenj, ki pa sem si jih tekom projekta nabral ogromno, saj sem sodeloval praktično v vseh fazah. Pri komaj 17 letih je to zame največji dosežek in uspeh.

Film je nastajal 19 snemalnih dni v Celju na različnih lokacijah, če omenimo nekatere: Pokrajinski muzej Celje, Osrednja knjižnica Celje, MCC Hostel, Celjski mladinski center, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje idr., od konca aprila do začetka julija 2011. Najdaljši snemalni dan je bil dolg 26 ur.

Mladinsko pobudo je izvedel Multimedijski klub ljubiteljev filmske umetnosti s podporo Mestne občine Celje in programom Mladi v akciji, Movit NA Mladina.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar
zxm - Torek, 9. avgust 2016 - 11:06
https://www.google.co.jp/search?q=Oddaj+komentar+site:http://www.mc-celje.si/&biw=1236&bih=594&noj=1&ei=1JqpV77rKYqv0ATBworAAw&start=50&sa=N
http://www.mc-celje.si/sl/Dogaja_1/Okusi_in_dozivetja_sveta_TAJSKA_KUHINJA/#komentarji
http://www.mc-celje.si/sl/Dogaja_1/Dnevi_kulture_2012_Za_2_grosa_fantazije_1/#komentarji
http://www.mc-celje.si/sl/Dogaja_1/Okusi_in_dozivetja_Slovenije_primorska_kuhinja_in_vina/#komentarji
http://www.mc-celje.si/sl/Koncerti/VLADO_KRESLIN_z_MALIMI_BOGOVI_Neozbiljni_pesimisti_Srb/#komentarji
http://www.mc-celje.si/sl/Dogaja_1/Z_Nejcem_smo_raziskovali_ZDA/#komentarji
http://www.mc-celje.si/sl/Dogaja_1/Festivalito_Rural_2/#komentarji
http://www.mc-celje.si/sl/Dogaja_1/Okusi_in_dozivetja_Slovenije_dolenjska_kuhinja_in_vina/#komentarji
http://www.mc-celje.si/sl/Kvalitetno_zivljenje_mladih/UROS_PLANINC_GROUP_2/#komentarji
http://www.mc-celje.si/sl/MCC_Kavarna/Prenovljena_kavarna/#komentarji

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Festival prostovoljstva 2019

Festival prostovoljstva v atriju MCC!  ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...