Bodiart

13.08.2010

Mladinska pobuda Bodiart

V mesecu avgustu je Plesni kolektiv ABOMO zaključil mladinsko pobudo BODIART. Projekt je svojevrsten poziv mladim ljudem, da začno razmišljati in se ukvarjati z umetnostjo na drugačen način. Bodiart je pobuda, kjer so pobudniki poskušali umetnost približati mladim na način aktivne partcipacije, aktivnega vključevanja v umetniški proces in vsem, ki so želeli širiti svoje umetniške ideje ter pripomoči k njihovem udejanjanju in prepoznavnosti v širšem družbenem okolju. Projekt se je lotil tudi težavnega reševanja vseh stereotipov, ki se držijo umetnosti od njenega nerazumevanja, ki vodi do neukvarjanja in neodobravanja umetnosti, do dejstva, da je umetnost bila in je elitistična. Umetnost živi v ateljejih, galerijah, gledališčih in koncertnih dvoranah, kljub temu, da je prisotna povsod in v veliki meri nudi smisel našemu življenju. Bodiart je omogočil mladim tudi aktivno in kreativno preživljanje prostega časa in jih na sproščujoč način osvestil o pomembnosti same umetnosti v vsakdanjem življenju.

V obdobju 12 mesecev so mladi iz občine Celje in okolice pripravili 10 različnih dogodkov, delavnic in predavanj na temo približevanja umetnosti mladim, kjer so se mladi udeleženci znašli v vlogi umetnikov in aktivno soustvarjali lokalno kulturo in njen vsakdan. Podrobnosti o projektu si lahko pogledate na spletni strani www.bodiart.tk. Mladinsko pobudo BODIART je finančno podprla Evropska komisija v programu Mladi v akciji, Mestna občina Celje, Celjski mladinski center pa je pobudnicam nudil infrastrukturno, kadrovsko, organizacijsko in svetovalno pomoč pri izvajanju pobude.

Celjski mladinski center čestita pobudnicam iz ABOMA za uspešno zaključen projekt in jim želi veliko uspeha pri njihovem delu še naprej.

Video - Manifest projekta Bodiart
 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...