Dežela Celjska

Dežela Celjska

Dežela Celjska, ki jo sestavljajo tretje največje slovensko mesto Celje in 21 sosednjih občin, je turistična destinacija za vse letne čase. Geografsko raznolika pokrajina omogoča številne dejavnosti v naravi in športne aktivnosti.

V zimskih mesecih lahko obiščete vrhunska smučarska središča na Rogli ali Pohorju, poleti pa so vam na voljo številne dobro označene sprehajalne, pohodniške in kolesarske steze, ki so primerne za vsakogar, saj so različnih dolžin in težavnosti.

Oddih lahko poiščete v enem izmed šestih sodobnih termalnih zdravilišč, ki vas bodo navdušila, ne le s svojo zdravilno termalno vodo, temveč tudi z bogato ponudbo ostalih storitev.

Nikakor pa ne smete zamuditi obiska podeželja, kjer vam bodo prijazni domačini pripravili tradicionalen obrok. Številne kmetije ponujajo tudi možnost prenočišča in nakupa pravih domačih, kmečkih dobrot.

Dežela je bogata tudi s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi, saj je bilo Celje več stoletij pomembno evropsko križišče in dom ene najmogočnejših družin na tem delu celine v poznem srednjem veku. O bogati zgodovini pričajo številni gradovi, samostani, dvorci in srednjeveška mesta. Pokrajinski muzeji, zgodovinske predstavitve, muzeji na prostem in manjše etnološke zbirke ponujajo vpogled v življenja ljudi na tem območju od prvih naselitev pa vse do danes.

S klikom na spodnjo povezavo, si lahko ogledate kratek predstavitveni filmček o Deželi Celjski.

Film - Dežela Celjska