Na 17. Festivalu prostovoljstva razglasili Naj prostovoljce v Mestni občini Celje   v letu 2021

Na 17. Festivalu prostovoljstva razglasili Naj prostovoljce v Mestni občini Celje v letu 2021

Danes se je v MCC-ju, v okviru Informacijske točke Evropske unije EUROPE DIRECT Savinjska in v sodelovanju z Mestno občino Celje, že tradicionalno odvil Festival prostovoljstva.

Na festivalu, ki ga je popestril pester kulturni program sodelujočih društev, so bili razglašeni tudi rezultati natečaja za Naj prostovoljca za leto 2021 v Mestni občini Celje. Nagrade sta naj prostovoljcem podelila Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra in podžupan Mestne občine Celje, Vladimir Ljubek.

Naj prostovoljci leta 2021 so:

- Zala Godnik (Skavti steg Celje 2), kategorija 12-15 let;

- Jon Kanjir (Gimnazija Celje center), kategorija 16-19 let;

- Lin Ipšek (Mladinsko združenje Noexcuse / Brez izgovora), kategorija 16-19 let;

- Samanta Potočnik (Slovensko društvo Hospic, Območni odbor Celje), kategorija 20-29 let;

- David Horvat (Skavti steg Celje 2), kategorija 20-29 let;

- Vasja Krenker (Gasilska zveza Celje), kategorija 30-60 let;

- Jože Lipovec (Sibahe – Slovenska banka hrane), kategorija 30-60 let in

- Brane Feldin (RKS OZ Celje – Rdeči križ Celje), kategorija nad 60 let.

Iskrena zahvala gre tudi vsem, ki so prispevali nagrade: Zavodu Celeia, Tehnoparku, Muzeju novejše zgodovine Celje, Pokrajinskemu muzeju, ZPO Celje in Decathlonu.

Festival je popestrilo tudi živahno dogajanje na stojnicah, kjer so se predstavljala različna društva in organizacije, ki v svoje delo vključujejo prostovoljce in promovirajo vrednote prostovoljstva, med njimi npr. Rdeči Križ Slovenije, ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje, Varna hiša Celje, No Excuse Slovenia :: Brez izgovora Slovenija, Gimnazija Celje - Center, CVD Golovec, Župnija Celje Sv Cecilija, Ljudska univerza Celje, Slovensko društvo Hospic, Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske.

Svoje delo so predstavili tudi gasilci, s poveljnikom Gasilska zveza Slovenije, Francijem Petkom na čelu, in vojaki Slovenske vojska/Slovenian Armed Forces.

Na stojnici EUROPE DIRECT Savinjska so obiskovalci lahko preizkusili svoje znanje o Evropski uniji z zabavno igro EU Kolo sreče.

Fotogalerijo z utrinki s Festivala prostovoljstva najdete tukaj. Čestitke vsem nagrajencem!