Predsednik Pahor na pogovoru z mladimi:

Predsednik Pahor na pogovoru z mladimi: "Kot osebnosti vas bodo bolj oblikovali porazi kot zmage."

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je imel kot osrednji gost Kreativnega inkubatorja v Celjskem mladinskem centru pogovor z mladimi. Udeležence projekta je zanimala predsednikova politična pot, prednosti in slabosti funkcije predsednika republike, pa tudi njegovo mnenje o participaciji mladih na volitvah.

V pogovoru je predsednik Pahor mladim dejal, da so za posameznikov uspeh in dosežke razen talenta in znanja ključni predvsem pogum, vztrajnost in strast. "Kot osebnosti vas bodo bolj oblikovali porazi kot zmage," je ocenil predsednik Pahor in dodal, da nam v življenju redkokdaj uspejo stvari, za katere se ne zavzamemo.

Za medije je predsednik republike pohvalil idejo kreativnega inkubatorja in se zahvalil vsem, ki pri projektu sodelujejo, da na tak način mladim ponujajo priložnost za razvijanje lastnih idej. Po pogovoru je ocenil, da imamo v Sloveniji samozavestno generacijo, ki razume, da ima posameznik odgovornost, da se oblikuje in razvije v kritično in ustvarjalno osebnost.

Kreativni inkubator je počitniški projekt, ki mladim daje priložnost, da prisluhnejo strokovnjakom in drugim ljudem, ki na svojih področjih izvrstno delajo. Gre za počitnice, ki prinašajo prenos znanja in priložnost izvedeti večo tem, kar mlade zanima. Projekt poteka že tretje leto zapored, mladi pa zanj kažejo veliko zanimanja.

Predsednik republike se s posebnim ponosom in naklonjenostjo srečuje z mladimi in prepričan je, da imamo v Sloveniji generacijo radovednih in učečih se mladih ljudi, ki na življenje gledajo s pogumom in zvedavo. V pogovorih z njimi se seznanja z njihovimi problemi, pogledi in potrebami, prisluhne njihovim zamislim in načrtom za prihodnost. Z navdihujočimi mislimi spodbuja njihove športne, kulturne in druge talente ter inovativne podjetniške ideje. Spodbuja jih, da svoje talente razvijajo, zaupajo v svojo kreativnost in pogumno stopajo na življenjsko pot.

 

Foto: Tamino Petelinšek/STA.