Športali z MCC-jem

Športali z MCC-jem

Celjski mladinski center je v okviru Evropskega tedna športa organiziral različne brezplačne športne aktivnosti za mlade in mlade po srcu. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE, v Sloveniji “Bodi aktiven, bodi zdrav”, njen cilj pa je spodbuditi čim več ljudi k telesni dejavnosti - ne le med tednom športa, temveč skozi vse leto. in izboljšajo počutje.

Evropskemu tednu športa, ki ga po vsej Evropi obeležujemo med 23.9. in 30.9.2019, se je letošnje leto pridružil tudi Celjski mladinski center (MCC), saj podpira gibanje mladih in mladih po srcu. Ker spodbuja zdrav način življenja je s projektom Teden športa z MCC-jem želel k športnim aktivnostim spodbuditi tudi tiste, ki so manj aktivni, da se priključijo najrazličnejšim oblikam gibanja in si najdejo zase prav tisto, ki jim je pisana na kožo. Namen aktivnosti je še dodatno predstaviti tiste športe in aktivnosti, ki so mladim nekoliko manj znane. Zato je v omenjenem tednu v sodelovanju z ZPO Celjem in športnimi društvi Hyong, Freestyle Klub Celje, Zgibanka in Gold Diggers organiziral različne brezplačne športne aktivnosti na različnih lokacijah. Mladi, pa tudi drugi, so se lahko pridružili vadbam in demonstracijam borilnih veščin, akrobatike na ponjavi, hitrostnega drsanja, fitnesa na prostem, pilatesa, kegljanja, ameriškega nogometa, aerobne vadbe - fly box, arial yoge, ter plesa ob drogu. Celjski mladinski center je v atriju organiziral tudi mini turnir v igranju ping pong-a.

Celjski mladinski center je bil s številom udeležencev na vadbah zadovoljen. Največ prijaviteljev je bilo prav na skupinskih in aerobnih vadbah. Si pa želi, da bi projekt Teden športa v prihodnje postal tradicionalen in s tem še bolj prepoznaven, kar bi tudi povečalo število udeležencev na vadbah.