Zaključek projekta

Zaključek projekta "Kreativni inkubator kreativnih mladih ljudi"

Petek, 30. 8. 2019

MCC Celjski mladinski center

Celjski mladinski center je v sodelovanju z V.S. produkcijo in vodjo projekta Vladimiro Skale že drugo leto zapored organiziral 5-dnevni projekt z naslovom Kreativni inkubator kreativnih mladih ljudi. Kot prejšnje leto, je tudi letošnji projekt pokazal veliko zanimanja. V tednu med 26.8 in 30.8 se je zvrstila kopica predavanj različnih tematik.

Kreativni inkubator je idejni projekt, kako mladim dati priložnost, da prisluhnejo strokovnjakom, ljudem, ki delajo izvrstno na svojih področjih. Gre za počitnice z razlogom, ki prinašajo prenos znanja, priložnost izvedeti več, s celovitim pristopom. Tekom celotnega tedna se je odvilo več kot 7 predavanj različnih tematik. Udeleženci dogodka so obiskali tudi Osrednjo knjižnico Celje, kjer je Kristian Koželj udeležence popeljal do umetnosti razumevanja branja, predstavnica Celjskega mladinskega centra Katja Kolenc, pa je predstavila Informativno točko Europe Direct Savinjska.

Otvoritev cikla predavanj je prevzel arhitekt Nande Korpnik, sledili pa so mu drugi, uspešni podjetniki in strokovnjaki Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje Center; Saša Lavrič, direktorica Inkubatorja Savinjske regije; Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava, podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek, ter pisateljica Desa Muck.

Predavanja so požela veliko zanimanja med  udeleženci, saj so se ob koncu vedno prevesla v zanimivo sproščujočo debato. Želja ustvarjalcev projekta je projekt izpeljati tudi prihodnje leto, ter ga popeljati na mednarodno raven in ga razviti v mednarodno izmenjavo.

Oglejte si tudi fotogalerijo omenjenega projekta.