Zaključni izlet Start up šole

Zaključni izlet Start up šole

Po uspešno zaključeni in brezplačni Start up šoli, ki jo je aprila letos organiziral Inkubator Savinjske regije, so vsi udeleženci projekta bili povabljeni na nagradni izlet v Munchen, kjer so si ogledali Tehnični muzej.

Predstavnik Celjskega mladinskega centra Sašo Wimmer je zapisal tole izkušnjo.

"V petek, 6.9. 2019 sem se odpravil na en najlepših ogledov v mojem življenju – Tehnični muzej v Münchnu. Skupaj z Inkubatorjem Savinjske Regije in Celjskim mladinskim centrom smo se v okviru projekta »Start up šola za dijake in študente« odpravili na šest-in-pol urno potovanje proti naši destinaciji. Seveda smo te zgodnje ure izkoristili za kakšno dodatno uro spanca. Ob 11.30 smo prispeli v München, kjer nas je čakal naš muzej. Avtobus nas je počakal čez cesto, mi smo pa veselo in nestrpno odkorakali v svet tehnike.

Ko smo stopili v muzej, smo se na hitro malo izgubili. Veliko hodnikov in napisi povsod. Kje začeti?

Prvo se spustimo v klet, kjer si lahko ogledamo stare rudnike, ladje in seveda na pol prerezano podmornico. V pritličju nismo vedeli kam bi se dali. Toliko zanimivih stvari in tako malo časa. Na hitro si ogledamo električne naprave in načine za pridobitev električne energije in že hitimo proti centru za novo tehnologijo. Tam si na hitro ogledamo in, ker nam primanjkuje časa, že hitimo v prvo nadstropje na fizikalne eksperimente. Po kratkem poigravanju z njimi se odpravimo še na oddelek stekla, kovine in nato še oddelek mikroelektronike. Nekaj atrakcij je bilo žal zaprtih, smo pa lahko poskusili strokovno pripravljeno kavico in si zraven ogledali pridelavo tega nepogrešljivega napitka.

Ob peti uri popoldan se je naš ogled na žalost končal, na hitro smo še obiskali trgovinico s spominki in krenili proti našemu avtobusu. Po dolgi vožnji domov se ob 23.30 ustavimo pred Inkubatorjem SR in se poslovimo.

Popoln dan!"

Zaključni izlet Start up šole
Zaključni izlet Start up šole
Zaključni izlet Start up šole
Zaključni izlet Start up šole
Zaključni izlet Start up šole
Zaključni izlet Start up šole