Zvezdica je zaspala, prišla je pravljičarka Maja

12. junij 2010

Toplo junijsko dopoldne so se otroci zabavali, ustvarjali in igrali na naši Sobotnici. Ker je predstava Zvezdica zaspanka zaradi bolezni odpadla, je Maja Skakič popeljala otroke v svet pravljic. Z zanimanjem so ji prisluhnili, nato pa se spet igrali in ustvarjali. Malo so se tudi posladkali z dobrotami z naše tržnice, spremljevalne aktivnosti na Sobotnicah.

Foto: Anja Cencelj

Stand up - Yugo nostalgija

11. junij 2010: drugi večer etno urban festivala je minil v znamenju smeha in zabave. Nasmejali so nas Pedja Bajović, Domagoj Pintarić, Marina Orsag, Sašo Stare in Marko Kumer Murč, ki se je izkazal kot povezovalec balkanskega štirikotnika.

Foto: Matjaž Štefan - Stepa, Anja Cencelj

Kraj: Celjski mladinski center

 

Maček Muri

Maček Muri

Maček Muri

MAČEK MURI
Nedelja, 18. julij 2010 ob 10.00

Celjski mladinski center. Vstopnina je 7 eur.

Družinsko gledališče Kolenc predstavlja akcijsko otroško komedijo "Maček Muri išče Mačjo kroniko", ki bo 18. julija 2010 ob 10.00 v Celjskem mladinskem centru.

Vsi Murijevi prijatelji pridite, da bomo skupaj Muriju pomagali poiskati Mačjo knjigo.

Po napeti predstavi pa bomo pokukali v vse skrite kotičke Mačjega mesta. V mestu bo pravi mačji direndaj. Obiskali bomo mačjo pošto, ponagajali Čombetu v zaporu, se oblekli po zadnji mačji modi, ter se s poslikavami spremenili v mačje gospodiče in primadone.

Tisti, ki ste najbolj radoživi pa boste lahko tudi veliko peli in plesali.
Družinsko gledališče Kolenc: http://www.druzinsko-gledalisce-kolenc.si
 

V'n vlečt šov z Anastassio & Afrodito

2.7.2010 se je v atriju Celjskega mladinskega centra zgodil transvestitski šov z razvpitimi, sexy in najbolj provokativnimi drag queenicami v celotni dolini Šentflorjanski, Anastassio in Afrodito, ki sta celjsko občinstvo zabavale brez dlake na jeziku. Šov je bil del spremljevalnih aktivnosti letošnje Parade ponosa.

Kraj: Celjski mladinski center

Foto: Špela B.

Mamoo - ti

Mamoo-ti

Mamoo-ti

MAMOO-TI

Sobota, 24. julij 2010 ob 21.00
Celjski mladinski center. Vstop je prost.

Mamoo-ti je impro skupina rahlo norih ljudi, ki so glupi po videzu, z zadostno mero domišljije, nenamerno smešni, ter pretresljivo samozavestni pa vam pričarajo nepozaben večer gledališke improvizacije.

V repertoarju imajo 10 impro skečev, kjer jim publika s svojimi predlogi (žanr, prostor, predmet, čustvena stanja igralcev, naslov zgodbe...) kroji dogajanje na odru. Pričakujejo izredno inovativne, provokativne in zanimive predloge, ki bodo tudi nagrajeni. Za dogajanje na odru in za smejalne gube na obrazu ne odgovarjajo.

IGRAJO: Vid Hrovat, Matej Mraz, Miha Šilc, Dejan Tomovski, Dejan Ikovič, Žan Goltnik

http://mamoo-ti.com

MCC International Stand up comedy show

Sobota, 21. avgust 2010 ob 21.00
Celjski mladinski center – atrij.

Vstopnina 5 eur. V primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani.

Dave Thompson (UK)

Britanski komik Dave Thompson je znan po samosvojem stilu in zanj značilnih enovrstičnicah. Po svetu ga poznajo predvsem kot telebajska Tinkija Binkija. Thompson si je pri upodobitvi vijoličnega telebajska dovolil menda preveč svobode in zato je BBC leta 1997 prekinil pogodbo z njim, kar je sprožilo val polemik. 51-letni stand up komik, igralec, pisatelj in scenarist iz angleškega Brightona je ustvaril kup uspešnih oglasov, posnel filme, kot je Maybe Baby, njegova poročna priča je kultni Ben Elton, avtor Černega gada in mjuzikla We will rock you, Dave pa se druži tudi z Dr. Housom, Queeni in Rodom Stewartom.

www.davethompson.org.uk


Ivan Šarić (HRV)

Ivan Šarić je zablestel kot voditelj televizije MTV Adria, kjer je navduševal s svojo sproščenostjo in komičnimi vložki. S svojimi nastopi v živo prepriča tudi najbolj zahtevnega obiskovalca, v Sloveniji pa nastopa skoraj več kot v rodni Hrvaški. Študent ekonomije v Rijeki je Dalmatinec, rojen v Zadru. Že po nekaj nastopih je bilo jasno, da je rojen za komedijo. Ivan rad postreže s svojo verzijo črnega angleškega humorja umeščenega v vsakodnevno dogajanje ljudi, ki živijo v Dalmaciji in okoli nje. V svojih nastopih rad improvizira, poznan pa je tudi po pristnem stiku in komunikaciji z občinstvom.

www.festivalstandupkomedije.si/2009/komiki/saric.html


Boštjan Gorenc - Pižama (SLO)

Boštjan Gorenc – Pižama je eden najbolj zapomnljivih obrazov slovenske stand-up komedije. Znan je po svojem svojevrstnem humorju, polnem besednih iger in zanimivih primerjav. Pižama je strah in trepet slabše konstruiranih odrov, sin improlige in hip-hopa, komik, knjižni molj in prevajalec. Že v zgodnji mladosti se je začel preganjati po Talijinih deskah v kranjskem Gledališču čez cesto in kot gledališki improvizator v Impro ligi, kjer še dandanes nastopa kot veteran v ekipi Veselička. Je reden pisec humornih kratkih zgodb za revijo Joker, v zadnjem obdobju pa se je uveljavil kot eden najboljših slovenskih stand-up komikov. Poleti 2008 je slavil zmago na državnem prvenstvu v free-style rapanju, leta 2009 pa zaigral v dobro sprejetem »dokumentarcu« Felix - V vrtincu slave.

www.pizama.si
www.festivalstandupkomedije.si/pizama.html
 

Sobotnica

Sobota, 21. avgust 2010 od 9.00 do 12.00

Zabavno ustvarjalno dopoldne, kjer bodo najmlajši lahko ustvarjali pod vodstvom mentoric Manje ali Teje, zraven se igrali in doživeli še kaj zanimivega.

Vstop je prost. Predhodne prijave niso potrebne. V primeru slabega vremena delavnice odpadejo.

Več informacij lahko dobite po tel 03/490 87 40 ali 040 756 009 in na info@mc-celje.si.

Stand up komedija - MCC International

Sobota, 21. avgust 2010 ob 21.00
Celjski mladinski center – atrij.

BUUU comedy show

Stand up komedija

Stand up komedija »BUUU comedy«

Sobota, 30. oktober 2010 ob 21.00
Celjski mladinski center – dvorana.

Krompirjeve počitnice, čarovnice pred vrati, vse diši po kostanju in bučah, mošt je vino postal… Čas za sprostitveno terapijo s kančkom shrljivega humorja.

Na BUUU comedy večeru bodo nastopili štirje stand up komiki: Vlatko Štampar, Goran Furjan, Husein Sakanović in Janez Trontelj.

Medjimurec Vlatko Štampar se je s svojim talentom in stasom že večkrat dokazal kot vrhunski stand up komik. S stand-up komedijo se je začel ukvarjati v letu 2007, svoje prve nastope pa beleži v Varaždinu in Čakovcu. Bil je večkratni zmagovalec open mic večerov, kasneje pa je na Hrvaškem naštel že preko 50 nastopov v Zagrebu, Čakovcu, Varaždinu in celo v Sloveniji, kjer je nastopil tudi že na PANČ Festivalu stand up komedije.

Varaždinec Goran Furjan je prav tako stand up komik od leta 2007 in kmalu se je pridružil Vlatku, kasneje pa sta skupaj odpotovala v večji Zagreb, kjer nadaljuje s svojo stand-up kariero. V Zagrebu je začel deliti odre s starejšimi kolegi in največkrat nastopil v priljubljenem Studiu Smijeha, v Ljubljani pa je prav tako požel salve smeha.

Huseina Sakanovića je pot z rodne Bosne s trebuhom za kruhom najprej vodila na Hrvaško, od tam pa v Slovenijo. S svojo simpatičnostjo in zmedeno persono se je hitro prikupil publiki, tudi na nastopih na Metelkovi v Ljubljani in Jazz klubu Satchmu v Mariboru, poleti pa nas je zabaval tudi na Festivalu Lent. Skrbi ga, kako se bo v Sloveniji sporazumeval s sodelavci, pa se izkaže, da za to ne rabi znati slovensko. Rad bi dokazal, da ni neviden delavec, pa kaj, ko se vsa dekleta obračajo stran, ko žvižga za njimi.

Diplomirani politolog Janez Trontelj je že več kot 10 let aktiven improvizator, dvakrat pa je bil tudi član zmagovalne ekipe v Improligi. Ukvarja se z video ustvarjanjem, saj je napisal in režiral že vrsto kratkih filmov. Leta 2007 je na Slovenskem oglaševalskem festivalu prejel nagrado Mladi kreativec leta in je že nekaj let aktiven na področju oglaševanja in kreative – v zadnjem času kot svobodnjak. Občinstvo večkrat nagovori z jezo, skozi katero plasira svoje misli in ideje na zelo direkten, provokativen način.

Vstopnina je 4 eur.
 

Čudežni pralni stroj Leonard

Gledališka predstava

Nedelja, 31. oktober 2010
Celjski mladinski center.

Ob 14.00 razstava gob in gobarski piknik v atriju MCC-ja.

Ob 16.00 gledališka predstava "Čudežni pralni stroj Leonard"

Predstava Čudežni pralni stroj Leonard bo prav gotovo pustila sledi v vaših srcih. Nepozabna zgodba je doživela več kot štiristo ponovitev, prejela prvo nagrado Urada za mladino za najbolj inovativno predstavo, potrkala na srca mnogih odraslih, predvsem pa razkrila skrivnosti o najboljših prijateljih, sprejemanju drugačnosti in premagovanju dobrega nad zlom.

Predstava je polna prijetnih misli, bogatih kostumov in iskrivih dialogov. Primerna je prav za vse otroke od 3 do 14 let.

Čas trajanja predstave: 45 minut.
Izvaja: Gledališče Ku-kuc.
Igrata: Urška Raščan (Polonca) in Miša Gerič (Anja, snežinka Balerinka, dvorski norček Zvonko, čarovnica Črnomila, Leonard).
Režija: Miša Gerič in Urška Raščan.

Gledališče KU-KUC

Vstopnina je 2 eur.
 

Uspela ponovitev Kabareta

Ponovitev mjuzikla Kabaret v izvedbi OŠ Fran Roš 15.10.2010 je privabil številne navdušence, ki so zamudili premierno uprizoritev. Zanimanje je bilo tako veliko, da smo se dogovorili za ponovitev, in sicer bo datum znan naknadno. Foto: Tilen K.

4 duhci privabili željne smeha

Ljubitelji stand up komedije so lahko uživali in se dobro nasmejali četverici (slovensko-bosansko-hrvaški navezi) komikov. Janez Trontelj, Goran Furjan, Husein Šakanović in Vlatko Štampar so dokazali, da si je vredno vzeti čas in obiskati tovrstne nastope.

Foto: Tilen K.

»Leonard« pričaral snežinko, dvornega norčka in čarovnico

Ob zaključku počitnic smo pripravili za vse otroke gledališko predstavo »Čudežni pralni stroj Leonard«, ki je zabavala in dodobra nasmejala vse prisotne. Na koncu so otroci z nastopajočima zaplesali in si privoščili malček čarovniškega rajanja.

Foto: Dino Š.

Ko to tamo peva!!!?

Stand up komedija

Stand up komedija »Ko to tamo peva!!!?«

Sobota, 11. december 2010 ob 21.00
Celjski mladinski center – dvorana. Vstopnina 4 eur.

Trije stand up komiki bodo peli, igrali in vas nasmejali v veselem decembrskem večeru.

Jadranko Glavačević

V Celje bo pripotoval stari maček hrvaške komedije Jadranko Glavačević, ki ima za seboj že 7 let nastopanja po hrvaških klubih in je eden izmed najzaslužnejših za razvoj te zvrsti na Hrvaškem. Njegova ogromna energija izhaja iz mnogih življenjskih izkušenj in naredi njegove stand up nastope tako originalne, da jih hkrati približa vsem, ki ga poslušajo. Ko pravimo, da govorimo o življenju okoli sebe – je najboljši v tem prav Jadranko!

www.komedijasnogu.com/jadranko-glavacevic


z0ky

Skozi leta stand up nastopov se mu je spreminjala teža, frizura,…le srajca je ostajala vedno ista. Edina srajca v njegovem življenju. Ampak to ni le zgodba o srajci, temveč o njenem najzvestejšem manekenu, ki se odziva na ime z0ky - piše se z nulo, vendar zakaj, še sam ne ve. Ima znanje, nima življenja. Živi na robu znanosti. Včasih se pojavi na sceni in se dela mrtvega, ampak je še veliko življenja ostalo v njem. Človek je poln vrlin in talentov, le samozavesti nima. Ljubimec, pesnik, bojevnik… z0ky (z nulo).

www.komedijasnogu.com/z0ky


Marko Petar Orešković

Človek z dvema imenoma in enim priimkom prihaja iz Zagreba. Spremlja ga sloves največjega improvizatorja in najboljšega animatorja na hrvaški stand up komedijantski sceni. Občinstvo se mu smeje, kolegom pa ni jasno zakaj. Mogoče jim daje kaj v pijačo? S prstom kaže dol in gor, levo in desno, tudi nase kadar je treba. Si želiš biti slaven? Pripravi se, da te bo MPO omenil na odru. On je predsednik razreda v pokoju in bivši državni prvak v aerobiki, je komik brez dlake na jeziku, a tudi brez dlake na glavi. On ne ve, kje je Bin Laden, ampak ve, kje je G-točka! On je, z eno besedo, Markopetarorešković.

www.komedijasnogu.com/marko-petar-oreskovic

Smeha poln decemberski večer

Kljub mrazu nam je bilo v dvorani Celjskega mladinskega centra vroče, saj so nas nasmejali odlični hrvaški komedijanti: Jadranko Glavačević, z0ky in Marko Petar Orešković.

Foto: Tilen K. in Berin Š.

Stand up večer: Best of Slovenija

Tin Vodopivec z gosti: Jernej Celec, Žan Papič, Iztok Majhenič

Sobota, 12. marec 2011 ob 21.00

Tin Vodopivec je trenutno eno najbolj vročih imen slovenske stand up comedy scene. S svojim čistim premetenim obzervacijskim humorjem, ki temelji na vsakodnevnih izkušnjah, je popularen med vsemi generacijami. Tin je gonilna sila lepega števila različnih zabavnih projektov, idejni oče Festivala Panč, njegova neizmerna delovna energija pa mu odpira vrata v številne še neodkrite svetove zabavljaštva.
Nastopil je že praktično povsod: od tega, da je v Hali Tivoli ogreval publiko na koncertu Julia Iglesiasa, do nastopov na poslovnih dogodkih, modnih revijah, porokah, študentskih zabavah ali brucovanjih. Redno gostuje na Hrvaškem, od televizijskih nastopov pa se lahko pohvali z nastopi v zabavnih oddajah na TV Slovenija, RTS in TV3.

Februarja lani je premierno nastopil v Veliki Britaniji - v Londonu ter na festivalu komedije v Leicestru, kjer je požel pozitivne kritike. Britanski vodič po komediji Chortle je po nastopu zapisal: "Šarmantni Vodopivec je imel najbolj originalen material, s številnimi prebrisanimi obzervacijami o slovenskem in hrvaškem jeziku, nogometnih sodnikih in njegovem do športa ignorantnem dekletu." "Njegov stil najbolj spomni na Seinfelda," pa so zapisali v Mladini.

V Celju bo nastopil skupaj z bodočimi zvezdami slovenske scene stand up komedije. Jernej Celec, ki nastopa že leto dni, Žan Papič in Iztok Majhenič pa približno pol leta, so udeleženci delavnic stand up komedije, ki se kalijo na odru.

Nagradno vprašanje:
"Kdaj in kje bo Tin Vodopivec izvedel svoj naslednji samostojni show: Superdupermega?"

Prvih pet, ki pošlje pravilni odgovor na tomaz@standupkomedija.com dobi brezplačno vstopnico za stand up komedijo »Best of Slovenija« in za show Superdupermega.

Celjski mladinski center. Vstopnina 4 eur. Karte so v prodaji v info pisarni in MCC kavarni.

Tin Vodopivec z gosti nasmejal Celjski mladinski center

Tin Vodopivec je trenutno eno najbolj vročih imen slovenske stand up comedy scene. S svojim čistim premetenim obzervacijskim humorjem, ki temelji na vsakodnevnih izkušnjah, je popularen med vsemi generacijami.  To je dokazal tudi v soboto, 12. marca 2011 s stand up večerom Best of Slovenia.

Foto: Efi Kesanidou

Sveta vladar: Tin Vodopivec, Perica Jerković, Marko Kumer - Murč

Stand up komedija

Sobota, 21. maj 2011 ob 21.30

Atrij Celjskega mladinskega centra. Vstop je prost.

Če je tvoja predstava o finančnem svetu polna neprivlačnih aktivnosti, nerazumljivega obrestno-obrestnega jezika in zapletenih znakov, je skrajni čas, da si ogledaš komično predstavo Sveta vladar. Svet financ ti bo na zabaven način približala skupina stand-up komikov in ti postregla z obilico prebrisanih, duhovitih in učinkovitih trikov, kako postati sveta vladar.

Stand-up komedija Sveta vladar je s svojo prodornostjo, svežino in iskrivostjo zmožna dodobra razkrohotati tako gledalce, ki stand-up komedije še ne poznajo, kakor tudi najbolj zahtevne stand-up sladokusce. V svoj repertoar stand-up ekipa vključuje različne sloge sodobne stand-up komedije, sestavni del pa pogosto postanejo celo obiskovalci sami.

Tin Vodopivec
je študent prava in zagrizen športnik, ki je s svojim humorjem zmožen prepričati najširšo publiko, saj so njegove šale ljudske in nevsiljive. Njegova odrska všečnost, pomešana z veliko mere osebnostne zmedenosti, je prava kombinacija komične nepredvidljivosti in naravne humorne prepričljivosti.

Perica Jerković
prihaja iz Bosne in nesmiselno bi bilo zgubljati besede, v katero smer je usmerjenih veliko njegovih šal. Je eden najizkušenejših stand-up komikov pri nas, njegov humor pa vsebuje precejšnjo mero (samo)ironije in sarkazma. Rad pripoveduje osebne pripetljaje, ki jih kombinira s kritičnim opazovanjem družbe.

Marko Kumer – Murč
je zagotovo stand-up komik za sladokusce. S svojim šoštanjskim narečjem nadene odlično masko ostrim, nenadnim zasukom, ki izvabljajo smeh predvsem pri ljudeh, ki pozorno prisluhnejo podrobnostim in razkrijejo pomenljivo prikrit podton govora. Znan je tako po šalah na lasten račun, kot po politično nekorektnih bodicah, priljubljen pa je tudi med gledalci, ki radi vidijo, da gre komik tja, kamor se ne sme.

Veliko poučnega, še več smeha, predvsem pa resnic o tem, kako postati Sveta vladar, doživite že na predstavi Sveta vladar v atriju MCC-ja.

V primeru dežja bo predstava v MCC dvorani, kjer bo vstop mogoč samo do zapolnitve prostih mest.

Večer kabareta

Bum Teater je v dvorani Celjskega mladinskega centra v soboto, 7. maja 2011, uprizoril enega najbolj znanih broadwayskih mjuziklov, Kabaret.

Režija je delo nadarjenega mladega celjskega umetnika in ustvarjalca Luke Marcena, koreografija je sad nadarjene mlade umetnice in plesalke plesnega teatra Igen Katarine Slapnik; podpora vseh vrst pa je prišla in se združevala pri mentorici Maji Skakić.

Foto: Tilen Križnik

Doza zastonj smeha na predstavi "Sveta vladar"

Stand-up komedija Sveta vladar je s svojo prodornostjo, svežino in iskrivostjo dodobra razkrohotala gledalce, ki so se na sobotni večer odpravili v Celjski mladinski center po dozo smeha.

Foto: Efi Kesanidou

Mali princ - Poljub, samo poljub

Poetično - plesni performans

Petek, 17. junij 2011 ob 21.00 uri

Predstava sledi ljubezenski zgodbi para in rojstvu ljubezni kot jo je opisal že Antoine de Saint Exupery v Malem Princu, torej med dvema velikima prijateljema. Orisuje srečanja, prve stike in želje vsakega posameznika, ki nas večkrat lahko prevrnejo v prepad izgube. Prek zgodb, ki niso naše življenje, pa v njihovih zrcalih vse prepogosto vidimo prav to.
Besedilo je predstavljeno brez meje odra in zgolj besed, ampak z mešanjem več uprizoritvenih možnosti: igre, plesa, pantomime, …

Scenarij: Antoine de Saint-Exupéry, Luka Marcen
Režija: Luka Marcen
Koreografija: Katarina Slapnik
Dramaturgija: Maja Skakić

Atrij Celjskega mladinskega centra (v primeru dežja dvorana MCC).

Vstopnina: 5 € (odrasli), 3 € (mladi, dijaki, študenti).
Prodaja vstopnic: Celjski mladinski center in MCC Kavarna.

Produkcija: BUM Teater in Celjski mladinski center

Izvedeno v organizaciji Multimedijskega kluba ljubiteljev filmske umetnosti s podporo Mestne občine Celje.

  

Dotik svetlobe

Sara Stropnik (akademska plesalka) in Žiga Raj Hvala (glasbenik in vsestranski umetnik) sta v steklenjaku MCC Kavarne ustvarila Dotik svetlobe ali DE LIGHT, akustično glasbo, ki sta jo z gibom prenašala in širila v prostor.

Obiskovalci so 30 minutni multimedijski performans spremljali ob poizkušanju eteričnih napojev, ki jih ponuja specialni čaj De Light.

Foto: Efi Kesanidou

Mali princ - Poljub, samo poljub

Petkov večer v Celjskem mladinskem centru je bil romantično obarvan, saj smo bili priča prisrčnemu poetično - plesnemu performansu, z naslovom Mali princ.

Predstava sledi ljubezenski zgodbi para in rojstvu ljubezni kot jo je opisal že Antoine de Saint Exupery v Malem Princu, torej med dvema velikima prijateljema.

Predstava je nastala v produkciji Multimedijskega kluba ljubiteljev filmske umetnosti in BUM Teatra, s podporo Mestne občine Celje.

Foto: Efi Kesanidou

 

Kar želite - improvizirana komedija

KUD Kiks

Sobota, 9. julij 2011 ob 21.00 uri

Vsi, ki niste prepričani ali lahko človek dejansko umre od smeha ali ne, boste imeli priložnost da to v živo (ali mrtvo) preverite.

Komično vas bodo poskušali ubiti improvizatorji Jaka Šubic, Rok Bohinc, Sašo Stare in Vid Sodnik.

Predstava je interaktivna in nastaja pred očmi in s pomočjo občinstva. Gledalci s svojimi željami vplivajo na potek predstave in tako je vsaka upodobitev predstave unikatna. Na predstavo lahko mirno pripeljete prijatelje ali sovražnike, punce ali fante, ter babice ali vnuke. Doza kulturnega humorja, ki jo boste prejeli ta večer, bo poskrbela, da vas bodo ustavili policaji, ker se boste čudno smehljali brez razloga na poti domov. Ni za kaj!

Opozorilo:
Ni primerno za ljudi brez humorja!
Pred ogledom se posvetujte z ljudmi okoli vas, če ste zabavni!
V primeru požara pokličite gasilce!
Kupite pralni prašek!

Gledališka improvizacija (Impro) je oblika komedije, kjer se igralci na oder podajo brez vnaprej pripravljenega scenarija in s pomočjo predlogov gledalcev ustvarijo igrane prizore (vse dialoge, karakterje, medsebojne odnose). Publika sodeluje s predlogi (npr. liku določi: prostor, poklic, čustvo, neko lastnost…), ki jih morajo igralci v igri upoštevati in na njih graditi.

Nekaj znanih Slovencev, ki so se ukvarjali (ali se še ukvarjajo) z gledališko improvizacijo, ampak nimajo nobene povezave s to predstavo: Vid Valič, Jurij Zrnec, Boštjan Gorenc - Pižama, Igor Bračič - Sadež, Jure Karas - Slon, Matjaž Javšnik, Toni Cahunek, Boštjan Napotnik,...
Nekaj slavnih Hollywood-skih ljudi, ki se nikoli niso ukvarjali z gledališko improvizacijo in nimajo nobene povezave s to predstavo: Johnny Depp, Batman, Justin Biber, Snooky,...

Atrij Celjskega mladinskega centra (v primeru dežja MCC dvorana).
Vstopnina: 3 EUR.

Nasmejali smo se kreativnosti igralcev

V soboto, 9. julija 2011 ste se lahko vsi, ki niste bili prepričani ali lahko človek dejansko umre od smeha ali ne, imeli priložnost v živo (ali mrtvo) prepričati, da to drži.

MCC international stand up comedy show

Angleško srbsko slovenska stand up komedija

Sobota, 20. avgust 2011 ob 21.00 uri

Celjski mladinski center – atrij.

David Whitney (UK)

Anglež David vam bo postregel z mešanico politične satire in čiste opolzkosti. Rojen v vojaški družini v kraju Aberdeen je odraščal v različnih krajih po svetu v vojaških kampih. Najprej se je želel šolati na vojaški šoli z namenom zaposlitve v angleški vojski, vendar si je tik pred odhodom premislil in odšel na dramsko šolo. Leta kasneje je delal v Ameriki in po vrsti neuspehov, ko je skušal osvojiti dekleta, prvič nastopil kot stand up komik v klubu Friars na Beverly Hills-u. Vse od takrat se ne ozira nazaj in nastopa po največjih klubih v Veliki Britaniji.

»Whitneya kličem ‘The Wit’. Ne moreš ga zaustaviti; lahko samo upaš, da bo nadaljeval.« REGINALD D. HUNTER
»Ima dober občutek za komedijo, ki garantira smeh. Edinstveno in zabavno vzdušje.«
CHORTLE

www.myspace.com/aberdeen79

Srđan Jovanović (SRB)

Prvi srbski stand up komik!
Srđan Jovanović se je rodil leta 1979 v Beogradu, kjer je leta 2000 na Akademiji umetnosti tudi diplomiral. Igralske izkušnje si je med drugim nabiral v skupinah Atelje 212 in Bitef teater. Igral je tudi v celi vrsti filmov in televizijskih produkcij. Leta 2009 se je odločil za zelo drzno potezo in sicer osvojiti popolnoma nov žanr, v katerem se prej še ni poskusil. V stand-up komediji Grupna terapija se predstavi z imitacijami, bizarnimi zgodbami in razmišljanji o odnosih med spoloma, politiki, medijih in še o čem, pri vsem tem pa dokaže izjemen talent za to zvrst.

Dušan Tomić Dule (SLO)

Dušan je tako preprost, da je zapleten. Hiter, čustven, včasih sam sebi nasprotuje, česar ne bo nikoli dojel in čemur se bo vedno iz srca smejal. Relativno mlad, relativno srečen in relativno nadarjen fant. Hecen, večkrat je nasmejal ljudi prav takrat, ko je bil najbolj resen. Budi domišljijo in pleše po tenkih mejah različnosti in nasprotij.
Naj omenimo še, da je letos maja v finalnem izboru nekaj mesecev trajajočega natečaja Stand up komik leta publiko in žirijo s svojimi šalami izmed desetih nastopajočih najbolj prepričal ravno Ljubljančan Dušan.

Program bo povezoval MC Tešky.

Vstopnina 4 eur v predprodaji in 6 eur na dan predstave (število vstopnic je omejeno).

V primeru slabega vremena bo prireditev v MCC dvorani.

Maček Muri išče Kroniko

V nedeljo, 21. avgusta 2011, ob 10.00 uri, Družinsko gledališče Kolenc predstavlja akcijsko otroško komedijo »Maček Muri išče Kroniko«.

Vsi Murijevi prijatelji pridite, da bomo skupaj Muriju pomagali poiskati Mačjo knjigo. Po napeti predstavi pa bomo pokukali v vse skrite kotičke Mačjega mesta. V mestu bo pravi mačji direndaj. Obiskali bomo mačjo pošto, ponagajali Čombetu v zaporu, se oblekli po zadnji mačji modi ter se s poslikavami spremenili v mačje gospodiče in mačje primadone.

Tisti, ki ste najbolj radoživi, pa boste lahko tudi veliko peli in plesali.

Vabljeni torej vsi v atrij Celjskega mladinskega centra!

Vstopnina je 7 eur.

Organizator: Družinsko gledališče Kolenc

Mednarodna smejalna terapija

Sobota, 20. avgusta 2011 je bila v Celjskem mladinskem centru v znamenju angleško srbsko slovenske stand up komedije.

Foto: Efi Kesanidou

Stand up komedija "LONDON CALLING"

Ponedeljek, 24. oktober 2011 ob 20.00 uri

Doživite večer londonske stand-up komedije z odličnimi komiki iz dežele smeha. Mini turneja London Calling bo potekala štiri dni in sicer s postanki v Celju, Mariboru, Zagrebu in Ljubljani.

Zabavali nas bodo Kanadčan Ron Vaudry, Novozelandec Javier Jarquin, Anglež Matt Price in hrvaški as Domagoj Pintarić.
Program bo v celoti v angleškem jeziku!

RON VAUDRY (Kanada)
"Cynical, angry and always controversial, Ron is truly a talent to be savored."

Ron je legenda stand-up komedije, s katero se ukvarja že več kot 30 let. Za vse ljubitelje komedije je dovolj zgovoren že podatek, da se je v mladostniških letih po kanadskih klubih družil in popival s prijateljem Billom Hicksom.

JAVIER JARQUIN (Nova Zelandija)
“He's gonna be a star.”

Novozelandec Javier se je nedavno, potem ko je postajal na domačem otoku vse večja zvezda, preselil v London in začel praktično iz ničle. A hitro mu je uspelo, da se je uveljavil kot eden najbolj zaželenih komikov na angleški sceni.

MATT PRICE (Anglija)
“Few comics are in the same league as Matt Price … he is able, with apparently little effort, to reel in the listener until they hang on his every word."

Robustni Matt na odru le redko potrebuje mikrofon, saj se že s svojim močnim glasom lahko dotakne prav vsakega v dvorani. Odličen komik, improvizator in pripovedovalec zgodb.

Ekipi angleško govorečih komikov se bo pridružil še eden najboljših hrvaških komikov, Slovencem dobro poznani, DOMAGOJ PINTARIĆ, ki bo prav tako nastopil v angleškem jeziku.

Zabavno bo. Ne zamudite priložnosti doživetja pravega londonskega večera komedije!

 WEB: www.londoncallingclub.com

YOUTUBE:
London Calling v Varaždinu
Ron Vaudry v Edinburghu
Javier Jarquin

Celjski mladinski center - dvorana. Vstopnina: v predprodaji 5 eur, na dan predstave 7 eur. Prodaja vstopnic: Celjski mladinski center.
 

Čarovniško rajanje v začaranem mladinskem centru

"Čisto prava predstava", poučna komedija

Ponedeljek, 31. oktober 2011 ob 14.00

  • Compranje čarovnic
  • Čarovniško veseljačenje
  • Sladkanje z dobrotami
  • Rajanje s čarovnicami

Pridi in narisali ti bomo strašen obraz, poslikaj si čarovniško broško in povej srhljivo zgodbico!

Čisto prava čarovnica bo izbrala:
najlepši čarovniški klobuk,
• najgrši čarovniški nos
in
• med plesom čarovnic najlepšo med njimi.

Začarali vam bomo nagrade!

Ob 16.00 pa si bomo skupaj ogledali poučno komedijo

»ČISTO PRAVA PREDSTAVA«, v izvedbi gledališča KU-KUC.

Vstopnina: otroci 2,5€ ; odrasli 3,5€; 4-ali 5-članska družina 10€.....

...zadišalo bo tudi po kostanju.

Atrij Celjskega mladinskega centra, v primeru slabega vremena bo predstava v dvorani.

Nagrade sta prispevali Picerija Verona in Picerija Oliva.

"London calling" navdušil celjane

Doživeli smo večer londonske stand-up komedije z odličnimi komiki iz dežele smeha. Mini turneja London Calling poteka štiri dni in sicer s postanki v Celju, Mariboru, Zagrebu in Ljubljani.

Foto: Efi Kesanidou

Čarovniško rajanje v začaranem mladinskem centru

Več kot 400 obiskovalcev je lahko uživalo v začaranem vzdušju mladinskega centra. Dišalo je po pečenem kostanju, čarobnih napitkih, otroci pa so se lahko tudi posladkali s čarovniškimi sladkostmi.

Foto: Efi Kesanidou

Teater v galeriji

Nič erotičnega, čeprav telesnega, ne pričakujte v Galeriji Račka, 15. decembra 2011, ob 19.00 uri.

Abomo kolektiv in Anka Rener Vam pripravljata bolj predstavo kot razstavo.

Misel vpliva na snov, njena moč je premoč. Čeprav se skozi telo misel materializira, je še vedno, vselej spreminjajoča se oblika. Živost je umetnost!

Projekt je nastal s pomočjo Mestne Občine Celje in Celjskega mladinskega centra.

Dnevi kulture 2012: Potovanje po Prešernu

Luka Marcen po motivih Prešernovega življenja

Ponedeljek, 6. februar 2012 ob 19.30

"Vse stvari imajo svojo skrivnost, poezija pa je skrivnost vseh stvari." (Federico Lorca). Odkrivanje teh stvari navdušuje mnoge … pesniki iščejo zaklade povsod, in s tem sami postanejo zaklad, njihova življenja pa zakladnica.
Takšno je postalo tudi življenje največjega slovenskega poeta.
Zgodba Potovanja po Prešernu se začne na čistem začetku, ko se France Prešeren pesniško šele uveljavlja, ne zaseda pravega mesta. S pomočjo Matije Čopa, ki ga v uk vzame po globoki prošnji pesnikove mame, se prebije skozi nerodna pesniška leta, do nesmrtne slave. Kot pesnik je svetal in humoren vse do takrat, ko se uk nenadoma prekine …
Predstava, komična drama preoblek, glasbe in plesa, spremlja Prešerna od rojstva do smrti, z besedami, gibi in popitimi kozarci skozi kupico vlog, med katerimi spretno krmarita igralca, turistično-kulturna vodiča med gledalci, glasbo, plesom in Prešernom.
Pred predvečerom slovenskega kulturnega praznika se obeta večer prežet z večno poezijo in mladostno energijo ustvarjalcev Celjskega mladinskega centra (MCC) in BUM Teatra.
Potovanje po Prešernu je že tretji skupni gledališki projekt BUM Teatra in MCC-ja.

IGRATA: Maja Zupanc Žibret in Luka Marcen
PEVKA: Lara Oset
PIANIST: Lenart Piano
PLESALKA: Julija Šmid
KOMORNA SKUPINA GŠ RISTO SAVIN ŽALEC

Koncept in režija: Luka Marcen
Dramaturginja in lektorica: Maja Skakić
Umetniška vodja komorne skupine: Tanja Miklavc
Avtor glasbenih priredb: Lenart Piano
Produkcija: Celjski mladinski center in BUM Teater, 2012

Predstava traja 45 – 60 minut (brez odmora).

Celjski mladinski center. Vstop prost.

Izvrstno potovanje po Prešernovem življenju

Luka Marcen in Maja Zupanc Žibret sta nas popeljala na dovršeno, izvrstno, izredno kvalitetno potovanje skozi Prešernovo življenje, vse od njegovega rojstva, ljubezni z Julijo, prijateljstvo s Čopom do žalostne smrti. Skupaj z ustvarjalci: pevko Laro Oset, plesalko Julijo Šmid, pianistom Lenartom Piano, komorno skupino GŠ Risto Savin Žalec, sta nam Luka Marcen in Maja Zupanc Žibert pripravila predstavo, za katero si želimo, da bi doživela ponovitve ne samo na našem odru, temveč še na veliko drugih.

Foto: Elena C.

PUST širokih ust v MCC

Pustno rajanje, predstave, nagrade...

Na velikem pustnem rajanju, v soboto, 18. 2. 2012 od 14.00 do 18.00 bomo v MCC deželi z živalskimi prijatelji plesali, peli, se skrivali in igrali.

Ogledali si bomo dve gledališki predstavi, v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc, in sicer:

ob 15.00 »PIKI JE SAM DOMA« in

ob 17.00 »MIŠKA MINKA«.

»Kruhki, ki niso v peči pečeni,
malo rjavi in malo rumeni,
rahli in sladki od marmelade
maškare vzele jih bodo prav rade.« Kaj je to?

Veliko zabavnih in okusnih nagrad čaka najlepše in najizvirnejše maske, tistega, kdor bo uganil uganko, kdor, bo zapel pesmico, in še…

...ob 16.00 PODELITEV NAGRAD….

Celjski mladinski center. Vstopnina 2 eur.
 

         

Tin Vodopivec predstavlja kanadsko slovenski stand up

Comedy show

Sreda, 22. februar 2012 ob 20.00 uri

Doživite večer mednarodne stand-up komedije z odličnimi komiki iz dežele smeha.

Zabavali nas bodo Kanadčan Daniel-Ryan Spaulding ter Uroš Kuzman in Tin Vodopivec iz Slovenije.

DANIEL-RYAN SPAULDING (Kanada)

Šestindvajsetletni kanadčan Daniel Ryan Spaulding se v solo nastopih rad dotakne politike, znanih osebnosti in smisla življenja. V zadnjih treh letih si je z nastopanjem v Severni Ameriki, Avstraliji in Evropi izgradil prepoznaven mednarodni profil, ki ga je ujel tudi na DVD z naslovom "Love is Cool".

UROŠ KUZMAN (Slovenija)

Prihaja iz Velenja, njegovi začetki pa segajo v jesen 2010, ko se je udeležil delavnic Akademije Panč. Po profesiji je matematik, trenutno zaposlen kot mladi raziskovalec na Inštitutu za matematiko, fiziko in mehaniko, zaradi česar velja za najbolj izobraženega med komiki, med drugimi trenutno pripravlja tudi doktorat iz njemu najljubšega predmeta - matematike.

TIN VODOPIVEC (Slovenija)

»Šarmantni Vodopivec je imel najbolj originalen material, s številnimi prebrisanimi obzervacijami o slovenskem in hrvaškem jeziku, nogometnih sodnikih in njegovem do športa ignorantnem dekletu.« (Chortle, UK Comedy Guide)

»Njegov stil najbolj spomni na Seinfelda.« (Mladina)

Zabavno bo! Ne zamudite priložnosti doživetja pravega mednarodnega večera komedije!

Celjski mladinski center - dvorana.

Vstopnina: v predprodaji 5 eur, na dan predstave 7 eur. Prodaja vstopnic: Celjski mladinski center.

Pustovali smo v deželi MCC

V deželi MCC smo rajali, peli in se veselili, sladke dobrote iz pekarne MCC razdelili in z nagradami otroke obdarili.
Foto: Tadej Perčič

Kanadski humor o smislu življenja

V mednarodnem večeru smeha nas je zabaval Kanadčan Daniel-Ryan Spaulding, za katerega so značilne šale iz sveta politike in o smislu življenja. Kljub temu, da je nekajkrat dosegel meje dobrega okusa in preizkušal prag tolerantnosti naših gledalcev, mu je nastop v celoti uspel. Oder je izmenjal z Urošem Kuzmanom, ki je svež veter na slovenski stand up sceni. Tin Vodopivec je žal zbolel, tako da smo prvič preizkusili nekaj novega in na oder povabili kar našega gledalca Maria, ki se je izkazal za pravi najstniški up stand up komedije.

Foto: Elena C.

Pesniška zbirka Moj svet

Dijak Poslovno-komercialne šole Mišel Žafran je v dvorani MCC-ja predstavil svojo pesniško zbirko Moj svet.

Mišel v svojih pesmih sporoča, da je svet vendarle lep in da je lepo živeti . Njegovi verzi so prežeti z optimističnim sporočilom IMETI RAD.

Foto.: Elena C.

Stand up komedija: Lucija Ćirović, Ana Marija Mitić in Janez Usenik

Etno urban festival

ETNO URBAN festival bo potekal od 13. do 16. junija 2012 v atriju Celjskega mladinskega centra.

CELJE DOGAJA

V duhu, da Celje dogaja, sta se že tretje leto združila dva festivala; Etno urban festival Celjskega mladinskega centra in Džjezz – mednarodni jazz festival knežjega mesta. Ponovno se obeta obilo zabave in urbanih užitkov v družbi znanih gostov iz domovine in tujine ...

Sobota, 16. junij 2012 ob 21.00

STAND UP KOMEDIJA

LUCIJA ĆIROVIĆ
Njeni stand up nastopi so komični vrhunci, saj je ena od pionirk slovenske stand up komedije. Stand up komičarka, igralka, animatorka lutk in ljubiteljica gledališča se je proslavila s številnimi filmskimi in gledališkimi vlogami. Gledalcem se je najbolj vtisnila v spomin s serijo TV Dober dan, komedijo Moški&ženske.com, nedavno pa kot ena od voditeljev Viktorjev. Svoj stand up pripravlja po čisto svoji recepturi: "Recept za dober stand up. Potrebujemo: en dober mikrofon (iz katerega naj gre ven točno tisto, kar je bilo v njega poslano), en oder (da se ve kdo je šef), eno komičarko (po potrebi lahko tudi več njih), okusen in zabaven nadev in zabave željno občinstvo. Vse skupaj zmešamo, razdelimo po porcijah in še sveže in sočno ponudimo. Dober tek!"

ANA MARIJA MITIĆ je prepoznaven obraz programa televizije Slovenija. Komičarka, improvizatorka, pianistka, lutkarka in študentka medicine. Zase pravi, da je samozadostna in sama sebi »ful žur«. Rojena v Sloveniji, njen oče prihaja iz Niša, mama je Slovenka: »Visoka, vitka, svetlolasa, z odločnim nosom - skratka, vrgla sem se po očetu,« pravi Ana Marija. Simpatična rjavolaska trenutno išče moža, ki naj bo lep, pameten in bogat. Ana Marija ne izdaja svojih let in obvlada bočno parkiranje.

JANEZ USENIK
Stand up komik, novinar POP TV-ja, idejni oče dobrodelnega muzikala Mož iz Manče in falirani pravnik. Komik, ki sicer blesti tudi kot moderator dogodkov, svoj humor gradi na zgodbah in energiji poročenega moškega in očeta treh hčera. Na odru lahko končno pride do besede. Takrat očara tudi s humornimi glasbenimi priredbami, na njegove privlačne in komične interpretacije pa ni odporna niti poezija.

Kraj predstave: atrij Celjskega mladinskega centra (v primeru dežja Celjski dom).
Vstopnina: 12 EUR. Število kart je omejeno!
Prodaja vstopnic: Celjski mladinski center, MCC Kavarna.

NAGRADNO VPRAŠANJE

Po kateri vlogi in iz katere serije je najbolj prepoznavna Lucija Ćirović?

Odgovori na vprašanje pod spodnje komentarje ali pošlji svoj odgovor na novice@mc-celje.si do 14.6.2012. Izmed vseh prispelih odgovorov bomo izžrebali 3 nagrajence, ki bodo prejeli 2 vstopnici za stand up komedijo.

REZULTATI NAGRADNE IGRE

Srečne izžrebanke, ki prejmejo vsaka po 2 vstopnici so:

Natalija BRAČUN,
Dragica PINTARIČ,
Romana ŽAGAR.

ETNO URBAN festival (EUF) sodi med večje programske projekte, ki jih pripravljamo v Celjskem mladinskem centru in prinaša pomembno dopolnitev ter nadgradnjo celjske kulturne ponudbe. Festivalsko dogajanje ima v mladinskem centru že večletno tradicijo, saj smo prvo tovrstno dogajanje priredili že v letu 2001. Poletni mednarodni festival mladinskega centra vseskozi ponuja kvaliteten, razgiban in žanrsko raznolik program iz različnih področij glasbe, predstav in letošnjem letu kulinarike.

     

          

    

    

Stand up 5NAJSTNIKOV.COM

Mladinsko gledališče Pandam vas vabi na stand up komedijo 5NAJSTNIKOV.COM, ki bo v četrtek, 21. junija 2012, ob 21. uri, v atriju Celjskega mladinskega centra.

Zabavali nas bodo:

MARIO Knapić
TAMARA Čerček
MATEJ Brunšek
SAMANTHA Rajh
AMADEJ Kraljevič
ADRIJANA Supin
ANJA Oset

Program bo povezoval TIN VODOPIVEC.

Prisluhnili in ogledali si bomo najstniško življenje skozi oči najstnikov, predstavljeno na smešen način, dotaknili se bodo vseh perečih najstniških problemov od šole, zabave, blondink pa vse do ljubezni, alkohola, nerazumljivih staršev in še česa.

Obeta se nam odličen show, ki je nastajal pod mentorstvom Tina Vodopivca in prijazno pomočjo Mestne občine Celje in Celjskega mladinskega centra.

Organizator stand up komedije je Multimedijski klub Ljubiteljev filmske umetnosti!

VSTOPNINA: v predprodaji dijaki, študentje 3 EUR, odrasli 5 EUR; na dan prireditve 5 EUR.
Vstopnice bodo v predprodaji v MCC kavarni.

Dogodek v mestu Gogi

Priredba

Mladinsko gledališče Pandam vas vljudno vabi na dramsko predstavo – priredbo Dogodka v mestu Gogi, ki bo v torek, 19. junija 2012, ob 19.00 uri v Celjskem domu.

Vstop je prost!

IGRAJO:

Lea Perdih in Blanka Štorgel (sestri Tarbula in Afra)
Samantha Rajh (Hana)
Tamara Hren (gospa Tereza)
Tim Jevšenak (pesnik Juan)
Adrijana Supin (gospa Linhart)
Patrik Trobiš (grbavec Teobald)
Žan Kolar (hlapec Prelih)
Miha Satler (Julio Gapit)
Eva Vrhovski (služkinja Juta)
Gea Gračner (punca)
Tajda Novšak (mirna žena)
Anja Oset (Elizabeta)
Mario Knapić (Klef)
Alen Rupnik (umrli naddavkar)
Žiga Verk (Ludvik)
Monika Rozinger (slikar)
Anja Grabar (gospodična Evelina)

Življenje je grozljiv sen, prikaz sprevrženosti prebivalcev mesta Goga, ki mučijo en drugega, vsak na svoj način. V Gogi odrešitev ni možna, vsak postane žrtev potlačenih in neizživetih strasti. Neaktivnost spodbuja čudaškost ljudi, zato vsi hrepenijo po dogodku, ki bi pomenil novo, drugačno življenje .Goga je polna umazanije, prahu, trohnobe in vsega morbidnega, prebivalci pa so ravno tako pasivni in živijo svoja monotona, prazna življenja brez najmanjšega kančka družabnosti in dobrih sosedskih odnosov. Mesto pravzaprav razpada zaradi odnosov med prebivalci – vsi so preveč zaposleni s hinavščino, opravljanjem in svojim “gnusnim” početjem...

Lucija Ćirović, Ana Marija Mitić in Janez Usenik nasmejali Celjane

V soboto zvečer so za dobro voljo in veliko smeha v Celju poskrbeli izvrstni in vsem dobro znani slovenski komičarji, natančneje dve komičarki in en komičar. Večer je bil vesel, drugačen in nabit s pozitivno energijo.

Foto: Tadej Perčič

Velika dobrodelna STAND UP up komedija "ZA PEPCO"

Na odru bodo nastopili:

VIOLETA TOMIČ
TINA GORENJAK
PERICA JERKOVIĆ

MARKO KUMER MURČ
STEFAN ŠUMANAC ŠUMI
MLADEN PAHOVIĆ

Sobota, 7. julija 2012, ob 20.00 uri v atriju Celjskega mladinskega centra

Vstopnina: 12 EUR

Veliko dobrodelno stand up komedijo »ZA PEPCO« organizira prostovoljka Valerija Kršlin s podporo Celjskega mladinskega centra. Dogodek bo povezoval Matevž Majcen, na odru pa se bodo s plesnim nastopom predstavili tudi varovanci VDC Šentjur pri Celju, enota Šmarje pri Jelšah. Vstopnice bodo na voljo v informacijski pisarni v Celjskem mladinskem centru od 1.7.2012 naprej in na blagajni na dan dogodka. Celotni izkupiček od prodaje vstopnic bo namenjen 84-letni Josipini Šturbej. Njeno zgodbo si lahko preberete na http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/foto-video-prezivela-gangreno-vraca-se-v-podrtijo.
 

Kaj se je zgodilo v Gogi?

Igralci Mladinskega gledališča Pandam so se izkazali s premiero predstave Zgodilo se je v Gogi. V polni dvorani Celjskega doma so poželi bučen aplavz in stoječe ovacije. Le tako naprej!

Še več smeha v MCC-ju

V četrtek, 21.6.2012 smo se v MCC znova zabavali. Tokrat nas je do solz nasmejala najstniška zasedba obetajočih stand up komikov, program pa je povezoval Tin Vodopivec.

Avdicija za psihološko dramo MOJAIGRA - ŽIVLJENJE

Vsi, ki ste zainteresirani za igro, ste vabljeni na avdicijo za psihološko dramo MOJAIGRA-ŽIVLJENJE, ki jo bo pripravila skupina mladih ustvarjalcev.

Avdicije bodo 12. in 13. septembra 2012, ob 16.00 v MCC multimedijski učilnici.

V igri predstavijo najstnico Miro, ki je žrtev slavnih staršev. Edini človek, ki ji stoji ob strani, je njen brat. Zaradi pomanjkanja ljubezni in pozornosti svojih staršev, se zateče k svoji domišljiji, ki pa jo na koncu povleče v grozni svet laži, mor in norosti.

Nekaj vlog je že oddanih, a še vseeno potrebujejo nekaj 'nove krvi'. Iščejo se:

• Mira – biti mora manjša, drobna, na videz krhka, imeti mora daljše temne lase in biti dobra v igranju dvojnih osebnosti;
• Satan – imeti mora avtoritativen glas;
• Kristjan – brat;
• oče.

Če te zanima igra na malo drugačen in bolj 'krvav' način, lahko pišeš Maši Bornšek na m.bornsek95@gmail.com. Napisati moraš, za katero vlogo se poteguješ in nazaj ti bodo poslali nekaj vrstic scenarija.

»The wonderful thing about the fantastic
is that the fantastic does not exist:
everything is real.«
(Andre Breton)
 

Veliko čarovniško rajanje v začaranem mladinskem centru in "Obuti maček"

Otroci pripravite se! Prihaja največje čarovniško rajanje v Celjskem mladinskem centru, v sredo, 31. oktobra 2012 od 14. ure dalje.

In kaj se obeta v začaranem mladinskem centru?

Compranje čarovnic,

čarovniška veselica,

sladkanje z dobrotami in

rajanje s čarovnicami.

Pridi in narisali ti bomo strašen obraz, poslikaj si čarovniško broško in povej srhljivo zgodbico!

Čisto prava čarovnica bo izbrala:
najlepši čarovniški klobuk,
najgrši čarovniški nos in
• med plesom čarovnic najlepšo med njimi.

Ob 16.00 pa si bomo skupaj ogledali gledališko predstavo

»OBUTI MAČEK«, v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc.

Nekoč je živel mlinar, ki je imel tri sinove, poleg njih pa še mlin, osla in mačka. Ko je mlinar umrl, je najstarejšemu sinu zapustil mlin, srednjemu osla, najmlajšemu sinu, Štefanu, pa mačka. Štefan, je bil sprva žalosten, ker je dobil najmanj, maček pa je nenadoma spregovoril in ga potolažil: »Če mi daš narediti škornje, da se bom lahko obnašal kot človek, ti bom pomagal!« Štefana sta prevzela hvaležnost in veselje, ker mu je oče zapustil prijatelja, govorečega mačka in sklenil je, da mu bo zaupal. »Življenje je res čudovito in polno prijaznih presenečenj,« je rekel mačku in z zadnjim denarjem, ki ga je imel, kupil pri čevljarju zanj škornje. Njegovo prepričanje, da je življenje čudovito in polno prijaznih presenečenj, pa se je začelo izpolnjevati.

Vstopnina je 2,5 EUR na osebo. Prireditev bo potekala v atriju Celjskega mladinskega centra, predstava pa v dvorani.

...zadišalo bo tudi po kostanju.

Kako pa smo uživali lansko leto na rajanju si lahko pogledaš tukaj.
 

V začaranem mladinskem centru so se uresničile čarovniške želje

Na velikem čarovniškem rajanju 31. oktobra 2012 nam je uspelo pričarati nasmeh na obraze otrok s številnimi presenečenji. V čarovniški lepotilnici so nastajale strašne kreature, v ustvarjalnem gnezdu čarovniške broške in mačke, čarovnik Tin je čaral napoje, ogledali smo si Obutega mačka, v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc,... Magična številka 400 obiskovalcev se je včeraj uresničila. Ponosni smo na izgled, izvedbo in že kujemo načrte in kuhamo ideje za prihodnjo leto. Celotni 16-članski ekipi, ki jo je spredla in prepledla naša vodja projekta Ivana, čestitke!
Foto: Tadej Perčič.

Pust širokih ust

Pustno rajanje v Celjskem mladinskem centru

Sobota, 9.2.2013 od 14.00 ure dalje.
 

V Celjskem mladinskem centru bomo že drugo leto zapored pripravili pustno rajanje za najmlajše. Letošnja tema je Hiška iz cunj, kjer bomo skupaj s čisto pravimi punčkami, cunjami, vojaki in medvedki plesali, se mastili s krofi in šivali v popravljalnici igračk.
 

Ob 15.30 uri bo na vrsti odlična gledališko-glasbena predstava »Zakladnica glasbil« z Damjano Golavšek, kjer se nagajiva glasbena vila Damjana potepa po deželi glasbe ,v kateri jo zvoki kot žarki svetlobe budijo in ohranjajo budno že več kot dva tisoč let. Včasih se zaziblje v mreži harmonije in raziskuje zapleteno pot melodije skozi labirint notnih črt, not, ki poskakujejo med njimi in posebnih ključev, ki odklepajo vrata glasbene skrivnosti.

Ob prijetnih kulisah in rekvizitih se otroci zabavajo in hkrati naučijo nekaj več iz čarobnega glasbenega sveta.
 

Ob 16.30 uri bomo podelili nagrade najboljši družinski maski, najlepšim in najizvirnejšim posameznim in zabavnim maskam.

Celjski mladinski center. Vstopnina je 2,5 EUR .
 

Se vidimo na najbolj norčavo soboto v letu!

                          

 

               
 

 

 "DA-VID", Danijel Vidmar s.p.             

Premiera "Ščuke pa ni"

Včeraj, 24. januarja 2013 smo bili priča odlični predstavi Ščuke pa ni, ki so jo pripravili dijaki treh celjskih gimnazij, med katerimi je tudi veliko naših PRIDNIH prostovoljcev. Čestitke celotni ekipi, vodji in režiserju - bilo je super!!!!!

Foto: Metka Majcen

Polna Hiška iz cunj

Maske so napolnile našo Hiško iz cunj. Skupaj smo odganjali sneg, plesali, peli, ustvarjali v delavnicah in uživali v predstavi z Damjano Golavšek.

Foto: Tadej Perčič in Metka Majcen

MCC Sobotnice in Pepelko

Dramska predstava PEPELKO in MCC Sobotnica

Sobota, 15. 6. 2013 ob 10.30

Skupina dijakov iz srednjih šol Mestne občine Celje, ki se združujejo pod imenom Mladinsko gledališče Pandam. 

Celotna predstava je narejena, kot obratna verzija Pepelke s samostojnimi dodatki režiserke. Poudarja načelo pravičnosti in poštenosti ter prikazuje človeka z dobrimi in slabimi lastnostmi. Nekoč sta živela mož in žena, ki sta imela ljubkega ter nadvse prijaznega sina, ki jima, ko je bil še mlajši nekega dne padel v vedro s pepelom, od takrat naprej so ga vsi klicali Pepelko. Bili so srečna družina, dokler ni mož zbolel in umrl. Ovdovela žena se je zaradi pomanjkanja kmalu spet poročila in za moža vzela prav tako vdovca, ki je imel iz prejšnjega zakona dva sinova. To je bil ošaben moški hitre jeze in pokvarjenega značaja. Njegova sinova sta bila sicer lepa, urejena a prav tako hudobna. Takoj po poroki je celotna družina pokazala pravi obraz in pastorku začela nalagati najtežja in najbolj umazana opravila, med drugim sta mu tudi oba krušna brata odvzela vse stvari, ki jih je imel ter se neprestano norčevala iz njega. Kljub vsemu je Pepelko potrpežljivo prenašal vse tegobe, niti materi se ni potožil. Slednja je bila veliko zdoma, zato ji ni želel delati še dodatnih skrbi. Nekega dne pa se je po kraljestvu razširil glas o kraljevem plesu, na katerega so bili povabljeni najlepši fantje v deželi. Kraljeva hči, plemenita in nadvse lepa princesa, si naj bi na plesu izbrala bodočega moža. Med povabljenimi sta bila tudi Pepelkova brata, saj je imel njun oče kar nekaj poznanstev iz plemiških vrst. Bila sta tako navdušena, da se v hiši ni govorilo o ničemer drugem, kot o plesu. To je pomenilo še več dela za ubogega Pepelka, saj jima je moral streči od spredaj in zadaj. Ko je končno prišel težko pričakovani dan,  je tudi Pepelko izrazil željo po obisku princese, hudoben očim pa mu je postavil nemogoč pogoj, zato se je užaloščen vdal v usodo, dokler ga ni prestrašila…

V izvedbi MGP-ja (Mladinskega gledališča Pandam):

Režija: Samantha Rajh

Igrajo:

PEPELKO: Mario Knapić
MATI: Gea Gračner
g. KORUZA/g. ZGAGA: Timotej Jevšenak
PERO ZGAGA: Žiga Verk
TINČ ZGAGA: Nejc Gerečnik
PRINCESA: Sara Polanc
VILA/PESTUNJA: Anja Oset
PRIPOVEDOVALKA: Samantha Rajh

Atrij Celjskega mladinskega centra. 

Prost vstop!

Med 10.00 in 12.30 bodo otroci po predstavi izdelovali lutke in ilustracije na temo predstave.

V primeru slabega vremena v dvorani mladinskega centra.

 

Šila prvič v knežjem mestu

Gostovanje ŠILE v Celju …

V Celju na Gimnaziji Celje - Center deluje edina srednješolska impro ekipa v mestu, in sicer pod okriljem Društva GCC, ki povezuje nekdanje in sedanje dijake in učitelje šole. Na tekmi se bo poleg ImpraGCC predstavila mešana ekipa dijakov iz Ljubljane.
Vedno bolj popularna oblika impro gledališč si je v preteklih letih pot uspešno utrla tudi v srednješolske klopi, kjer povezuje ustvarjalno mladino, ki si v svojem prostem času želi izkušenj na govornem in improvizacijskem področju ter gledališkem odru. V Sloveniji je ŠILA, šolska improvizacijska liga, svoj dom našla v ljubljanskem KUD France Prešeren, ki redno organizira tekme v tej disciplini, tokrat pa bo gostovanje šile prvič potekalo v Celju.

Vabljeni, da z nami preživite impoviziran večer smeha, igre in zabavnih komentarjev...

V četrtek, 13. 6. 2013 ob 19.00 v atriju mladinskega centra!

Vstop prost!

Plesna predstava Šepetajoči kamen

ŠEPETAJOČI KAMEN
Plesna predstava (krajša oblika predstave)

V petek, 20.9.2013 ob 20.15 se skozi krajšo različico plesne predstave Šepetajoči Kamen predstavita Sara Stropnik in Luka Mancini.

Ples & koreografija: Sara Stropnik in Luka Mancini
Glasba: Lex van Someren, Najoua iz zgošcenke "tojevsekarsespomnim"(Ana Kravanja in Samo Kutin), Žiga Birsa in Špela Cvetko
Oblikovanje: Luka Mancini
Fotografija: Peter Kuralt
Kostumi: Sibila Stropnik, Luni
Avdio: Mojca Krivec
Luči: Tomaž Koren
    
V starodavni moči kamna biva srčna modrost. Imeti kamnito srce, pri starih indijanskih ljudstvih pomeni močno srce, polno ljubezni, ki ga nič na tem svetu ne more streti. Duh kamna je živ, ko se zdi, da spi, spi njegovo srce. A ko mu pozorno prisluhnemo, se prebudi, se nas dotakne in oživi. Nežen glas notranjosti šepeta o resnici. Moč občutenega (slišanega) je tako močna, da nekaj v tebi zahrepeni in te popelje na večno pot vrnitve domov. Blagoslov Duše in ljubezen matere Zemlje te opogumita za prve korake. Pot te sooči s sencami notranjosti, strahovi uma, nezaupanjem vase in blokado kaosa. Sprejmeš in spustiš. Nato s popolnim zaupanjem korakaš dalje. V tišino, v globino, v notranji mir. Vzpenjaš se na goro Duha. Na samem vrhu se oblaki razjasnijo. Vidiš odsev, slišiš odmev, veš kdo si. Šepetanje postane pesem. Čedalje glasnejša je. Dotik Srca v dihu enosti ostane za večno.

Plesna predstava Šepetajoči kamen je obred posvetitve prostora, slavljenje Življenja in spev celovitosti zdravilne moške in ženske energije v nas. Pelje nas na potovanje v intimno občutenje skrite topline srca. Navdih za prestavo so bile gibalne tehnike plesalcev Ples skozi srce in Wiwai, ki bodo podrobneje predstavljene v obliki plesne delavnice. Nadgradnja ideje predstave je zavestno tkanje niti med sodobnim plesnim gibom z elementi različnih gibalnih/plesnih tehnik kot so tai-chi, hatha joga, zdravilna pacifiška haka, metoda Plesa petih ritmov, Biodanza, magične kretnje po Castanedi in salsa.

Prizori:

Prebujanje
Posvetitev
Blagoslov Zemlje
V deželi senc
Žarki spoznanja
Srečanje v Srcu

Trajanje: 22 minut

V atriju Celjskega mladinskega centra.

Prost vstop!


Mnenja udeležencev:
"Ni besed za to kar sem občutil. Prebudili ste me. Hvala." Boštjan
"Najlepša hvala za to predstavo, ki je ena izmed takšnih stvari, za katere se splača živeti. Še tako naprej!" Andreja
»Prelepo je bilo. Še vedno se mi mota po glavi.« Nina


"Ples Luke in Sare je ekstaza, ki skozi kod telesa odpira prostor pronicanja večnosti v sekvence časa. Dotični kadri svetlobnega zapisa so le utrinki iz vaje, ki vabijo, da v ekskluzivni uprizoritvi skupaj prisluhnemo pripovedi šepetajočih kamnov." Peter
 

Gostovanje šile

Gostovanje šile

Petek, 15. 11. 2013 ob 17.00 in 18.30 

Dvorana MCC


Vedno bolj popularna oblika impro gledališč si je v preteklih letih pot uspešno utrla tudi v srednješolske klopi, kjer povezuje ustvarjalno mladino, ki si v svojem prostem času želi izkušenj na govornem in improvizacijskem področju ter gledališkem odru. V Sloveniji je ŠILA, šolska improvizacijska liga, svoj dom sprva našla v ljubljanskem KUD France Prešeren in odslej redno organizira tekme v tej disciplini. Junija 2013 je finale šile prvič potekal v Celju, 15. 11., pa se ob 17.00 in 18.30 uri v Celjskem mladinskem centru obetajo prve jesenske tekme. Vstop na prireditev, ki poteka pod okriljem Društva GCC in Celjskega mladinskega centra je prost, tekmo pa bodo popestrili tudi glasbeniki z Gimnazije Celje – Center.

V tej gledališki disciplini gre za neformalno izobraževanje mladih, osnovano na temeljih improvizacije. Šila hodi po tanki brvi med otroško domišljijo in svetom odraslih, spodbuja ustvarjalnost mladih in njihovo aktivno participacijo. Šila v Sloveniji ji nastala po vzoru »starejše« Impro lige Gledališča Ane Monro in je lahko tekmovalne narave, kot bo to tudi v Celju. Dijaki morajo z gledališko improvizacijo na odru reševati posamezne igralske naloge, impro tekmo, kar je najbolj popularna uprizoritev improvizacijskega gledališča, kjer tekmujeta dve igralski skupini z najmanj pet člani. Jedro Šile so kratke, tri do štiriminutne igrice, t.i. impro discipline. Bistvo Šile in impro gledališča je, da ni vnaprej predpisanega scenarija. Teme, situacije, prostor, like, karakterje, itd. določa publika, ki aktivno sodeluje v celotnem procesu, zato zlasti Šila velikokrat služi kot »trening« na sprejemne izpite za AGRFT, drugi bistveni element pa je seveda kvalitetno preživljanje prostega časa.

V Celju na Gimnaziji Celje - Center deluje edina srednješolska impro ekipa v mestu, in sicer pod okriljem Društva GCC, ki povezuje nekdanje in sedanje dijake in učitelje šole. Mentor nadebudnih improligašev z GCCja je Vid Šumak, eden najaktivnejših članov slovenske impro lige. Na improtekmi se bodo tako z gostitelji pomerile ekipe iz Ljubljane in Maribora. Dogodek bodo povezovali priznani slovenski improustvarjalci, ki prihajajo iz gledaliških, glasbenih oz. kulturniških vod.

Instant

Gledališka predstava Instant – komedija z dvema obrazoma

V soboto 16. november 2013 ob 19.30

Izvedba Žaba Gleda&išče.

Lolipop se nekega dne zbudi v instant svetu, naravnanem na hitro minljive zgodbe in produkte. V takšnem svetu mu ne preostane drugega, kot da se odloči za učinkovito instant terapijo in postane nekdo drug. Najde instant prijatelje in instant srečo. A le za en sam trenutek, en sam instant.

Scenarij in režija: Katarina Klajn , scena in grafično oblikovanje: Maša Matoša. Fotografija, snemanje spotov: Klara Skaza. Luč, tehnična pomoč: Martin Klajn. Igrajo: Hana Brečko, Ula Brečko, Luka Klanšek, Urška Klajn in Žiga Žveplan.

Dvorana MCC. 

Vstopnina: 5 EUR

ŠILA in improtekma

V petek, 15.11.2013, smo v Celjskem mladinskem centru gostili ŠILO - šolsko improvizacijsko ligo. Gimnazijci so obiskovalce v dvorani Celjskega mladinskega centra odlično zabavali in jih nasmejali do solz. V improtekmi sta se pomerili Gimnazija Celje - Center in Gimnazija Poljane. Publika je odločila zmagovalca - le za 0,1 točke so zmagali gimnazijci iz Celja.

Foto: Tadej Perčič in MCC arhiv

Instant - komedija z dvema obrazoma

V soboto, 16.11.2013, smo se v dvorani Celjskega mladinskega centra zabavali ob ogledu gledališke komedije. V okviru Mediafesta so Žabe Gleda&išče uprizorili komedijo z dvema obrazoma: Instant. Bilo je odlično.

Foto: Tadej Perčič in MCC arhiv

Gledališka predstava KRIPL

V okviru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga in v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje (KŠOC) bo v petek, 6.12.2013 v dvorani Celjskega mladinskega centra potekal kulturni večer, s pričetkom ob 20:00 uri. V izvedbi ŠUS teatra si bomo ogledali predstavo KRIPL in tako dokazali, da znamo mladi kulturno preživljati petkove večere.

Avtor: Martin McDonagh

Prevod: Zdravko Duša

Režija: Aljaž Godec

Igrajo: Matjaž Godec, Katja Svenšek, Nastja Tetičkovič, Damijan Zagoršek, Nejc Peše, Jana Žerak, Robi Cafuta, Marko Todorovič in Dora Lenart

Ostali sodelujoči: Maja Skočir (šepetalka), Miha Novak (luč, ton), Damjan Pugelj (grafična podoba) in ŠUS teater (scena, kostumi)

Vstopnine ni in število sedežev bo omejeno!

OPIS PREDSTAVE:

Nenavadna komedija svetovno znanega irskega režiserja, dramatika in scenarista Martina McDougnaha, nam nazorno prikaže način življenja prebivalcev majhnega irskega mesteca z majhnega irskega otoka. V središču pozornosti je mlad, fizično pohabljen fant Billy, ki je zaradi svoje hibe izpostavljen krutemu norčevanju in grobim žaljivkam. Njegova edina želja je zbežati z otoka in se znebiti psihičnega nadlegovanja. Z nepričakovanim prihodom hollywoodske filmske ekipe se Billyu ponudi izjemna priložnost, da enkrat za vselej zapusti otok »majhnih« ljudi. Ponujena priložnost je nepričakovan preobrat, ki tok dogajanja preusmeri v presenetljiv razplet.

V komediji, ki vas bo šokirala in prisilila, da iščete podobnosti z vsakdanjim življenjem, vsaka oseba na njej lasten način izpričuje svojo bizarnost, omejenost in provincialnost. Velika mera krutega in črnega humorja, prepletenega z izjemno duhovitimi dialogi pokaže, kdo je resnični pohabljenec - žrtev svojih predsodkov in preteklosti.

Vabljeni, da se nam pridružite ter na malo drugačen način preživite petkov večer.

Dogodek si lahko ogledate tudi na Facebook-u in svojo udeležbo potrdite: tukaj.

Doza smeha ZAGOTOVLJENA! ;)

»This Programme is implemented by the European Commision – with the financial support from the Progress Programme of the European Union. It was established fo financially support the implementation of the objectives of the European Union in the employment, social affairs and equal opportunities area, and thereby contribute to the achievement of the Europe 2020 Strategy goals in these fields.«

Addams family v Celju

Avdicija za gledališko igro: ADDAMS FAMILY

Kratek opis igre:

Addamsovi so gotska družina, ki se s svetom, ki je nam popolnoma vsakdanji, spopada na komičen in dramatičen način.Za njih je bolečina pozitivna, črna je vesela barva, otroci se igrajo z orožjem in mučilnimi napravami, pa tudi eksplozije jim ne pridejo do živega. V tej priredbi gledališke igre Addamsovi dobijo nova soseda, ki spoznata, da imajo v lasti veliko družinsko bogastvo in jih želita oropati, vendar sta pri tem neuspešna. Na koncu morajo par odpeljati v norišnico.

Avdicija bo potekala:

10.12.2013 od 14.15 do 16.15
12.12.2013 od 14.15 do 16.15

v dvorani MCC.

Scenaristka in režiserka je dijakinja Sara Polanc.

Na avdicijo vabljeni VSI (brez omejitev), ki boste lahko sodelovali v vseh elementih gledališke produkcije.


Prijave in dodatne informacije se zbirajo na: sara.mpolanc@gmail.com.
 

Fotografije: spletna stran

Praznični smeh s STAND UP komedijo

Velika praznična MCC Stand up komedija

5.12.2013 ob 20.30 uri

Nastopajo:

Perica Jerković 

O Perici drugi:

“Objektivno, Perica Jerković je trenutno najboljši komik na prostoru bivše Jugoslavije.” Božana Jerković, mama

“Perica enostavno obvlada.” Dušan Šircelj, profesor Tehnološke obdelave kovin, 3. marca 1995

“Gre za odličnega komedijanta. To lahko zatrdim z vso svojo kredibilnostjo.” Srečko Prijatelj

“Smešen, noro zabaven!” Gledalec filma Brüno

Gašper Bergant orje ledino in podira meje sprejemljivega v slovenski stand-up komediji. Sproščeni Savinjčan ne pozna pomena besede tabu in ruši stereotip o zadržanosti Slovencev. Publiko preseneča s črnim humorjem in navidezno neobzirnostjo. Dekleta si ga zapomnijo kot tistega s strupenim jezikom, a prijaznim za pogledat, fantje pa bi ga povabili na pivo.


Simon Zajc je radijski in televizijski voditelj ter povezovalec prireditev. Med drugim je voditelj v oddaji To bo moj poklic na TV Slovenija in edini moški svetovalec na Cosmopolitanu. S stand up komedijo se je začel profesionalno ukvarjati nedolgo nazaj in sodi v novi val slovenskih stand up komikov.

Vstopnina:
3 EUR v predprodaji in 5 EUR na dan dogodka.

Število vstopnic je omejeno.


Več info na www.mc-celje.si.

Praznični STAND UP

V četrtek zvečer,  5.12.2013,  smo se smejali in zabavali v družbi treh odličnih stand up komikov: Perice Jerkovića, Gašperja Berganta ter Simona Zajca. 

Foto: Tilen Križnik

KRIPL - gledališka predstava

V petek, 6.12.2013, je v okviru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga in v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje (KŠOC) potekal kulturni večer. V izvedbi ŠUS teatra smo si ogledali predstavo KRIPL. Velika mera črnega humorja, prepletenega z izjemno duhovitimi dialogi nam je pokazala, kdo je resnični pohabljenec - žrtev lastnih predsodkov in preteklosti.

»This Programme is implemented by the European Commision – with the financial support from the Progress Programme of the European Union. It was established fo financially support the implementation of the objectives of the European Union in the employment, social affairs and equal opportunities area, and thereby contribute to the achievement of the Europe 2020 Strategy goals in these fields.«

Charles Bukowski: LJUBEZEN ZA 17.50 DOLARJEV

Charles Bukowski: LJUBEZEN ZA 17.50 DOLARJEV

V četrtek, 30. januarja 2014 ob 19.30

Avtorski projekt mladih celjskih umetnikov Mihe Firšta, Mihaela Strniše, Luke Marcena in Nike Korenjak

Režiser: Luka Marcen
Scenografinja: Julija Ovsec
Igralci: Nika Korenjak, Luka Marcen, Miha Strniša, Miha Firšt
Oblikovanje celostne podobe: Matija Kovač
Fotografije s predstave: Matjaž Očko
Producent: Hiša kulture Celje
Trajanje: 60 min


O PROJEKTU
Charles Bukowski je kontroverzen pisatelj in pesnik, ki je v drugi polovici 20. stoletja šokiral ameriško družbo z direktnim, nizkim in provokativnim jezikom, ki ga je vpeljeval v tematiko pozabljenih slojev ameriške družbe. Družbeno dno, odpisani ljudje so ostajali v podtalju svetovne literature kot pomilovanja vredna sekta, kot nepomembni ljudje, zasramovani in nezanimivi. Bukowski je s sposobnostjo golega opazovanja ponotranjil in privlačno uprizoril množico odpisanih, vse skupaj pa zapečatil z ironijo, humorjem, prostaškostjo in direktnostjo. Njegove začetne pripovedi so bile objavljene v različnih revijah ameriškega podalja, ker naj bi bile preveč provokativne za širšo ameriško javnost. Po desetletju popivanja in literarnega odmora je ustvaril lik Henrija Chinaskega, njegov alter-ego in ga umestil v svoje pripovedi kot protagonista. S to literarno potezo je privlačil ameriško literarno smetano in povzročil kult modernega literata, ki živi hitro, učinkovito in nevarno.
Prostitutke, viski in cigarete so postali obvezni spremljevalci mladih literatov, neopazno združeni v kultni simbol literarne množice. Bukowski z uporabo prvoosebnega in tretjeosebnega pripovedovalca v zgodbah omogoči bralcu, da postane dodatna oseba v prostoru, ki opazuje dogajanje. Z omogočenim prvoosebnim pripovedovalcem daje občutek, da bralec pripovedovalca pozna, da ga bo nekoč srečal v zakotnem lokalu ter z njim spil kozarec ali dva. Tretjeosebni pripovedovalec pa bralcu omogoča celoten pregled nad dogajanjem in izriše natančno sliko prostora, odnosov ter omogoča natančen pogled v intimo protagonistovih misli.
Zbirka zgodb Južno od juga: Zgodbe o pokopanem življenju združuje štiriindvajset zgodb, katerih glavni temi sta osamljenost in tesnoba. Razkrivajo pripadnike obrobja ameriške družbe, družbenega dna, ki si z alkoholizmom, drogami in kriminalom zakrivajo oči pred dejanskim neizogibnim stanjem bede, poraza in pokopanega življenja, ki je minil zaradi odločitev, ki so jih sprejeli v preteklosti. Opisuje obupane osamljenje ženske srednjih let, ki s premočnim okraševanjem samih sebe poskušajo vzbuditi pozornost prav tako osamljenih, zapitih in zavaljenih moških, emocionalno prazne macistične propadle umetnike, ki si krajšajo dan s prostitutkami in ljudi, ki so potopljeni v rutino praznega vsakdana, mentalno in fizično izžeti s praznim bančnim računom in prazno glavo.
Kakšen je pravi pristop k uprizoritvi tekstov Charlesa Bukowskega? V izogib zapadlosti v primitvni jezik, izrazito seksualnosto, alkoholizem in nasilje se je potrebno osredotočiti na sporočilno vrednost njegovega pisanja, na prefinjenost med cenenim in primitivnim. Kljub trdemu jeziku je potrebno pokazati človeškost karakterjev, ki kljub življenjski situaciji ohranjajo stopnjo dostojanstva. Zato smo z združitvijo glasbe in teskstov Charlesa Bukowskega pripravili večerno poslastico s katero vas bomo vpeljali v prepleten svet blišča in bede.

Prost vstop!

MCC dvorana.

Potovanje po Prešernu

Glasbreno-plesni recitalni performans: Potovanje po Prešernu

V petek 07. februarja 2014 ob 20:30 uri

Večer pred Prešernovim dnem bomo preživali ob glasbreno-plesnemu recitalnemu performansu: Potovanje po Prešernu.

Nastopajo: Luka Marcen, Lenart Piano in Maja Zupanc Žibret

Prost vstop!

MCC dvorana.

 

 

Medkulturni večer z gledališko predstavo: Ljubezen za 17.50 dolarjev

V okviru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga smo si 30.01.2014 v dvorani Celjskega mladinskega centra ogledali gledališko predstavo Ljubezen za 17.50 dolarjev.

Ljubezen za 17.50 dolarjev je glasbeno-gledališki performans s štirimi zgodbami Charlesa Bukowskega, ki je avtorski projekt mladih celjskih umetnikov Mihe Firšta, Mihaela Strniše, Luke Marcena in Nike Korenjak. V izogib zapadlosti v prostaški jezik, izrazito seksualnost, alkoholizem in nasilje smo se osredotočili na sporočilno vrednost predstave, na prefinjenost med cenenim in primitivnim. Kljub trdemu jeziku so nastopajoči pokazali človeškost karakterjev, saj kljub življenjski situaciji ohranjajo stopnjo dostojanstva. Zato so nam z združitvijo glasbe in teskstov Charlesa Bukowskega pripravili medkulturno večerno poslastico, s katero so nas vpeljali v prepleten svet blišča in bede.

Foto: Tadej Perčič

»This Programme is implemented by the European Commision – with the financial support from the Progress Programme of the European Union. It was established fo financially support the implementation of the objectives of the European Union in the employment, social affairs and equal opportunities area, and thereby contribute to the achievement of the Europe 2020 Strategy goals in these fields.«

PUST širokih ust

V Celjskem mladinskem centru bomo tretje leto zapored pripravili pustno rajanje za najmlajše. Letošnja tema je Živalski vrt MCC. Na ta dan se bomo spremenili v živali, ki zabavajo otroke, paznike, ki nanje pazijo ter čarodeje in cirkusante.

Rajanje, ustvarjanje in čaranje se začne ob 14.00!

Ob 16.00 uri bo na vrsti odlična čarodejsko-cirkuška predstava »Take pustne« s čarodejem Samom Sebastianom. Kaj se zgodi, ko se čarodej Sam Sebastian našemi v klovna? V predstavi TAKE PUSTNE dobite odgovor!!!

Dolžina predstave traja 40 minut. Predstava je primerna za otroško publiko od 2 leta dalje.

Ob 17.30 uri bomo podelili nagrade najboljši družinski maski, najlepšim in najizvirnejšim posameznim in zabavnim maskam.

Celjski mladinski center. Vstopnina je 2 EUR .

Se vidimo na najbolj norčavo soboto v letu!

Otroci, tudi krofi bodo :-)

Potovanje po Prešernu

Potovanje po Prešernu na " ta kulturni dan ". Dijaki Maja Zupanc Žibret, Luka Marcen in Lenart Piano so pripravili glasbeno-gibalni performance. Prikazali so Prešernovo pot vse od rojstva do smrti. Mladi ustvarjalci so ustvarjalno predstavili doktorjevo življenje. 

Foto: Tadej Perčič 

Addams Family

Vabimo vas na gledališko predstavo Addams Family.

Addams Family niso tipična družina. Veselijo se stvari, ki se jih večina ljudi boji. Kaj nam bodo na odru tokrat pokazali Gomez, Morticia in drugi člani te kultne družine, si oglejte v gledališki predstavi, ki bo:

PREDPREMIERA: Četrtek, dne 22.5.2014 ob 20.00 v Narodnem domu Celje

Vstop samo z vabilom.

PREMIERA: Sobota, dne 24.5.2014 ob 20.00 v dvorani Celjskega mladinskega centra.

Prost vstop.

 

Režija: Sara Polanc
Scenarij: Sara Polanc, Nat Perrin
Igrajo: Maša Gobec, Nejc Jezernik, Tine Filipančič, Maša Škotnik, Valentina Gobec, Neža Prešiček, David Jecl, Zala Maruša, Marko Žagar

 

Vljudno vabljeni.

V sodelovanju s KŠOC.

 

Predpremiera Addams Family

V četrtek zvečer, dne 22.5.2014, smo se družili z najbolj »noro« družino vseh časov. Družino Addams. Dvorana je bila polna in občinstvo je lahko uživalo ob odlični predstavi Addams Family, mlade režiserke Sare Polanc. 

Foto: MCC arhiv

Premiera Addams Family

V soboto, dne 24.5.2014, smo tudi v Celjskem mladinskem centru gostili najbolj »noro« kultno družino Addams. Tudi tokrat nas je nasmejala in nam pričarala nepozaben, zabaven večer.

Foto: MCC arhiv

M. Zupančič: Razred

V petek, dne 24. 10. ob 19.30 uri, vabljeni v Celjski mladinski center na predstavo:

M. Zupančič: Razred
 

Gostovanje dramske skupine KD Vrhovo.

                             

Opis predstave:

"Besedilo tematizira položaj delavskega razreda v sodobnem svetu, kar spretno prikaže na natančnih in izčiščenih dialogih med protagonisti drame. Pod vodstvom samooklicanih strokovnjakov različnih področij na seminarju poteka izobraževanje nekvalificiranih delavcev podjetja. Edini obiskovalec seminarja se tako znajde v navzkrižju bizarnih zahtev in situacij, ki naj bi jih izpolnjeval sodobni delavec, pa čeprav za ceno izgube lastnega dostojanstva.

S prepletom komičnega in resnega so v postavitvi želeli prikazati predvsem neizprosnost večine do posameznika, njihovo neiskrenost in kruti črno-beli svet, v katerem ni prostora za drugačnost in svobodno razmišljanje."

O skupini:
Skupina deluje v okviru Prosvetnega društva Vrhovo in trenutno šteje 7 članov - 6 igralcev in režiserko. Skupaj so začeli ustvarjati pred petimi leti in to je naša tretja predstava. Posegajo po sodobnih besedilih slovenske in tuje dramatike, s prejšnjo predstavo (Hrup za odrom, Michael Frayn) so se udeležili festivala mednarodnih gledaliških skupin v Srbiji in prejeli nagrado za najduhovitejšo predstavo festivala. S trenutno aktualno predstavo, dramo Matjaža Zupančiča Razred pa so se uvrstili na regijski del festivala Vizije (naprej jih je uvrstil režiser Miha Golob) ter imeli do sedaj 5 ponovitev, saj smo predstavo premierno uprizorili pretekli marec. 
Skupino sestavljajo mladi ustvarjalci, ki se z odrom seznanjajo že od svojih otroških let. Skoraj vsi imajo za seboj že več kot 10 let nastopanja in s tem veliko izkušenj.

Vodja seminarja - Andreja Šunta
Stilistka - Mia Podlesnik
Terapevtka - Mateja Klembas
Schultz - Luka Klanšek
Santori - Simon Bregar
Moški - Nejc Povšič

Režija: Urška Klajn
Scenografija: Martin Klajn, Janko Bec
Tehnična pomoč: Martin Klajn
Organizacijska pomoč: PD Vrhovo
Plakati in gledališki listi: Maša Matoša

V sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom.

Vstop prost.

Razred

V petek, dne 24. 10. 2014 smo v Celjskem mladinskem centru gostili mlado dramsko skupino KD Vrhovo, ki nam je s prepletom komičnega in resnega predstavila položaj delavskega razreda v sodobnem svetu. O samoklicanih strokovnjakih in bizarnih zahtev in situacij, ki naj bi jih izpolnjeval sodobni delavec, pa čeprav za ceno izgube lastnega dostojanstva.

Foto: Tadej Perčič

Agatha - Kraljica kriminalnih romanov

TOREK, dne 16. 12. 2014 ob 20.00 h in ČETRTEK, dne 18. 12. 2014 ob 20.00 h

Celjski mladinski center – MCC Dvorana 

GLEDALIŠKA PREDSTAVA: AGATHA

Ponovna uprizoritev vznemirljive drame o kraljici kriminalnih romanov .

Tekst: Nebojša Pop Tasić. Režija: Dušan Mlakar.
Igrata: Barbara Vidovič in Gašper Jarni

Cena vstopnice: 9€ (predprodaja), 12€  (na dan predstave)

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Eventima po Sloveniji in Celjski mladinski center.

Info: 040 187 611, talija.u.l@gmail.com, www.talija.net.

Svet Agathe Christie

Za vse tiste, ki ste zamudili premiero gledališke predstave Agatha,  smo v Celjskem mladinskem centru  dne 16. in 18. 12. 2014,  še zadnjič v Celju, gostili gledališko skupino Talija. Glavna igralca Barbara Vidovič in Gašper Jarni sta nas ponovno popeljala  v svet uspešne in slavne pisateljice Agathe Christie.

Foto: MCC arhiv

Gledališče pod zvezdami ODPADE

Zaradi napovedanega slabega vremena Gledališče pod zvezdami žal odpade.

Mesec mladih: Gledališče pod zvezdami

Sobotne večere znamo kulturno preživljati tudi mladi, zato tudi letos v sklopu Meseca mladih organiziramo Gledališče pod zvezdami.

16. maja 2015 ob 20.30 uri si bomo v atriju Celjskega mladinskega centra pod milim nebom skupaj ogledali dramsko uprizotirev gledališke predstave Služkinji v izvedbi Gledališča Hiše kulture Celje.

 

SLUŽKINJI

Sestri Claire in Solange, služkinji pri Gospe, verjameta v upor. Z igro pretvarjanja in (na prvi pogled nedolžnimi) krajami identitete, se upirata svojemu življenju. A skozi upor se njun boj preseli na drugo, bolj ostro in neposredno bojišče – v njiju same, globoko v njuna jaza, gola in nezaščitena. 

Tako njuna igra upora in njun boj dobita novi dimenziji. Kot glavno vprašanje nujne izjemno intimne drame se vzpostavi vprašanje identitete – kako vem, kdo sem, če se nimam s kom primerjati in kako dolgo sploh lahko sem, če ne vem, zakaj sem.

Umetniška ekipa Gledališča Hiše kulture Celje pod taktirko mladega režiserja Luka Marcena v Služkinjah nadaljuje svojo pot postavljanja ogledal intmni biti sodobnega individuma, ki se je znašel (in nemara prepogosto zašel) v družbi krutega sveta 21. stoletja.

Služkinje mladih celjskih ustvarjalcev na izjemno izčiščeno likovno podlago in brez odvečnih pomagal postavlajo človeka, ki mora sočloveku pogledati v pravi obraz. A ne le s svojimi besedami in očem vidno podobo, ampak predvsem s svojo energijo, z močjo svojega bitja.

Komorna, do skrajnosti intimna in čustveno nabita atmosfera prav na tak neposreden način želi korespondirati z gledalci v dvorani in s človekom 21. stoletja v najbolj splošnem pomenu besede.

 

Vstopnine za ogled predstave ni, zato se nam brez izgovorov pridružite in pomagajte oživeti kulturno dogajanje v Celju.

Dobrodelna romantična komedija: iLUTKA

Humanitarno društvo Enostavno pomagam organizira dobrodelno komedijo – iLutka, ki jo bosta odigrala Tina G. in Gorazd Žilavec, v torek, 13. oktobra 2015, ob 20. uri, v Mestnem kinu Metropol v Celju. Ves izkupiček od vstopnine bo namenjen 5-letnemu Alexu, ki ima cerebralno paralizo, za nakup pripomočkov in dodatnih terapij.

ZGODBA iLutke:
Kljub temu, da je eden od dveh likov v predstavi čisto prava lutka, najmodernejši high-tech model, ki so ga izdelali kot možno zamenjavo za prave ženske, je iLutka igra o človeških odnosih. Marko (Gorazd Žilavec) je štiridesetletni javni uslužbenec, ki ima za sabo 7-letno razmerje s 'pravo žensko'. Kljub temu, da mu je njegova bivša zadnji dve leti poskušala razložiti, kaj v njunem razmerju 'ne štima', je začuden in razočaran, da ga je zapustila 'tako na hitro'. Na razpisu za poskusne lutke, ki so jih ustvarili na Inštitutu Jožef Štefan, pa se mu končno nasmehne sreča. Za šest mesecev dobi v 'preizkus' najnovejši model - lutko (Tina Gorenjak), ki bo v prihodnosti morda lahko odlična zamenjava za prave ženske. Lutka je res programirana za vse: kuha, lika, pere, sesa ... pa tudi na celoten 'repertoar' seksualnih aktivnosti v institutu niso pozabili. In kje se zatakne? Pri človeškem faktorju. Kaj je tista popolnost za katero stremimo pri našem partnerju/ki? In ali res to potrebujemo? Ali pa so presenečenja in raznolikost, nepredvidljivost, strast to, kar je pravzaprav popolno?

Avtor: Miro Gavran
Režiser: Samo M. Strelec
Igrata: Tina Gorenjak in Gorazd Žilavec

ZA ALEXA:
Alex je 5-letnik, ki ima cerebralno paralizo. Ima težave z motoriko in gibanjem: ne hodi, ne sedi, ne obvlada drže glave, ne more uporabljati rok, ne more se normalno prehranjevati, ne more govoriti. Ima težave z epilepsijo in dihanjem. Sicer redno obiskuje fizioterapijo, logopeda ter delovne terapije in tako počasi, vendar vztrajno napreduje. Ker je borec in ker mamica in očka verjameta vanj.

Humor, interaktivnost in odlični dramski zapleti nam zagotavljajo večer poln doživetij.
Doživimo ga skupaj in pomagajmo Alexu!

Vstopnice so v prodaji v Turistični agenciji Palma (Lilekova ulica 2, Celje), cena je 10 EUR. Ves izkupiček od vstopnine bo namenjen 5-letnemu Alexu, ki ima cerebralno paralizo.

 


PODPORNIKI PROJEKTA:
Cinkarna Celje
Nepremičnine Celje
Mestno kino Metropol
Prima komunikacije
Media Idea
Vocal BK studio
RAM2
Klub študentov občine Celje
Omega d.o.o.
Adrialab
Filter urbane rešitve
Celjski mladinski center
City Center
Celjan
Novi tednik & Radio Celje
TA Palma Celje
Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje

Predstava 24 ur

Se vam kdaj zdi, da so dnevi samo ponovitve enakih dogodkov, enakih novic, enakih odnosov, enakih ljudi? Predstava 24 ur se osredotoča na temeljno dvojnost človeka, ki je ujet nekje vmes med svojim notranjim svetom in hiper-ultra-potenciranim okoljem.

Predstava  gostujočega Festivala IRIU bo v četrtek, 26. novembra 2015 ob 20.00 v Celjskem mladinskem centru.

V okviru projekta mladih gledaliških ustvarjalcev BiTeater. Avtorica: Larisa Javernik. Nastopa: Ana Urbanc. Režiserka: Mateja Kokol. Dramaturgija in kostumografija: Larisa Javernik. Scenografija: Karin Rožman. Produkcija: Pija Bodlaj

Vstopnice po 5 EUR (dijaki, študentje) oz. 7 EUR (ostali) so na voljo v MCC Kavarni.

Več informacij: info@mc-celje.si in 03 490 87 40.

 

  

Medeja, Medeja, Medeja

Predstava Medeja, Medeja, Medeja je nastala kot magistrski projekt Mateje Kokol, režiserke v bliskovitem vzponu, katera je za svoj gledališki prvenec Stoli prejela mednarodno nagrado Art Centra Most in s svojimi predstavami že gostovala v različnih svetovnih državah.

Medeja – ime mnogih obrazov vas na predstavo, ki bo potekala v Plesnem Forumu Celje, vabi v soboto, 5. decembra ob 19. uri.

»Medeja je Otrok. Medeja je Čarovnica. Medeja je Jožica. V magistrskem projektu Medeja, Medeja, Medeja je ekipa ustvarjalcev svoj fokus usmerila na eksperimentalno raziskovanje prostora, časa in telesa. Avtorski projekt po motivih Senekove in Evripidove Medeje. Producenta: Akademija za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani ter Mestno gledališče ljubljansko.«

Prevajalka Senekove Medeje: Jera Ivanc. Prevajalec Evripidove Medeje: Marko Marinčič. Režiserka in oblikovalka svetlobe: Mateja Kokol. Dramaturginja: Marina Radić. Scenografka: Karin Rožman. Kostumografka: Iris Kovačič. Koreografa in oblikovalca zvoka: SZ3. Igralka: Jožica Avbelj.

Predstavi bo sledil pogovor z ustvarjalkami, ki ga bo vodila dramaturginja Nuša Komplet Peperko.

Vstopnice po 5 EUR (dijaki, študentje) oz. 7 EUR (ostali) so na voljo v MCC kavarni in na internetu http://www.mojekarte.si/si/medeja-medeja-medeja/vstopnice-104786.html. Za udeležence ustvarjalnic Festivala IRIU (Pesniška kolonija – osnovnica, Glodalnica idr.) je udeležba brezplačna.

Horror mundi / Groza sveta

Predstava zaradi bolezni enega od nastopajočih žal odpade. Vsem, ki ste vstopnice kupili, bo organizator vrnil denar (predložite jih v Celjskem mladinskem centru), lahko pa jih vnovčite za predstavo Medeja, Medeja, Medeja.

V okviru gostujočega Festivala IRIU bomo v ponedeljek, 30. novembra 2015 ob 19.00  gostili Svetlano Makarovič, prvo damo slovenske poezije, ki bo interpretirala svoje najbolj grozljive pesmi, Zlatko Kaučič, eden najboljših slovenskih džezovskih tolkalcev, pa bo njeno najbolj grozljivo poezijo s svojo virtuoznostjo povezal s svojo glasbo, ki jo bo, kot vedno, odigral v živo.

Cena vstopnice: 5 EUR (dijaki, študentje), 8 EUR (ostali). Ni primerno za otroke. 

Vstopnice so na voljo v MCC Kavarni in na spletu.

Gostovanje festivala IRIU.

   

Gledališka predstava Plešasta pevka

Sobota, 8.10. 2016 ob 19.30 uri
Celjski mladinski center

E. Ionesco: Plešasta pevka
Gostovanje predstave AGRFT.

Prevajalec Srečko Fišer / Režiserka Mojca Madon / Dramaturgi Lea Kukovičič, Jure Mavrič, Lev Mastnak Trobentar, Ana Kovačič, Ana Nuša Kalanj, Dhyana Mlakar / Scenografka Eva Brvar Ravnikar / Kostumografka Tina Bonča / Oblikovalka svetlobe Mojca Madon

Igrajo Ga. Smith Doroteja Nadrah / G. Smith Timon Šturbej / Ga. Martin Tamara Avguštin /G. Martin Rok Prašnikar

Če je bila včasih Plešasta pevka fikcija, je danes realnost. Naša življenja so Plešasta pevka, ki se še vedno, po toliko letih, češejo enako. Absurd je na neki način potlačena erotika, obsesija, strah in želja po tem, da si opažen. Ideologija sreče in užitka je bolezen, ki pesti enaidvajseto stoletje in v družbi zbuja anksioznost. Človek, ki uživa in je srečen, je tako postal merilo sveta. Množica ni samo najnovejši azil, temveč tudi mamilo posameznika. Obstajam samo takrat, kadar sem opažen in kadar drugim dokažem, da uživam. Živimo v času spektakla, kjer je prvi vstop v javnost izredno pomemben za izgradnjo podobe, in tudi v času obsojenosti na druge. Ampak kaj se zgodi takrat, ko nikogar ni, kdo postanemo?

Mentorji Dramska igra in gledališka režija: red. prof. Jožica Avbelj doc. Jernej Lorenci / Dramaturgija doc. dr. Blaž Lukan / Scenografija doc. mag. Jasna Vastl / Kostumografija red. prof. Janja Korun, asist. mag. Tina Kolenik / Jezik in govor asist. mag. Nina Žavbi Milojević

Vstopnina 7 EUR / 5 EUR za mlade, člane DLUC in kluba Metropol.

Veliko pustno rajanje z gledališko predstavo

Sobota, 25.2.2017 ob 10.00 uri
Celjski  mladinski center

V Celjskem mladinskem centru bomo tudi letos pripravili pustno rajanje za najmlajše. Rajanje se bo pričelo ob 10.00 uri, kjer bomo skupaj s čisto pravimi maškarami plesali in se mastili s krofi.

Ob 11.00 uri bo na vrsti odlična gledališka predstava za najmlajše z naslovom Zvezdana in Zvonko v cirkusu, kjer boste na najbolj nenavaden način odkrivali skrivnosti cirkuške arene.

Ob 12.00 uri bomo podelili nagrade najboljšo družinsko masko, najlepšim in najizvirnejšim posameznim in zabavnim maskam.

Vstopnina je 2 EUR .

Se vidimo na najbolj norčavo soboto v letu!

Sponzorji dogodka

Pekarna Geršak     Trač center     Karting Center     Picikato     Palma     Zavod Celeia     MNZC

 

Gledališka predstava Jagababa

Sreda, 29.3.2017 ob 19.00 uri
Dvorana MCC

Drama je postavljena ob domačo kopo, ki jo na kvatrno nedeljo varuje oglar Gregor. Ob čarobni noči se mu v mislih začnejo prikazovati čudaške prikazni in duhovi pokojnih oglarjev, vse to pa povezuje zlohotni smeh provokativne Jagebabe, ki skozi predstavo vzdržuje intimno vzdušje. Komu bo na koncu pripadla vroča kopa? Smrti? 

Vabljeni na premiero nove gledališke produkcije GCC - D. Zajc: Jagababa.Predstavo izvaja nova gledališka skupina Središče, ki jo sestavljajo dijaki prvih treh letnikov vseh programov Gimnazije Celje - Center, režijsko taktirko pa v roki drži Aljaž Primožič. Premiera bo v sredo, 29. 3. ob 19. 00 v Mladinskem centru Celje. Na istem prizorišču bo še ena ponovitev predstave, in sicer torek, 4.4.2017 ob 19.00 uri. Vstop na predstavo je prost, je pa obvezna rezervacija sedežev, saj je število mest omejeno. Sedeže lahko rezervirate v tajništvu šole, po e-pošti (info@gcc.si) ali po telefonu (03 428 57 00).

 

 

Anica Pižamica - otroška plesna predstava

Petek, 9.6.2017 ob 17:00
Celjski mladinski center 

Ko je bila naša Anica še v maminem trebuhu, so že vsi okrog nje vedeli, da bo nekoč, ko bo zrasla, postala Ana. Ampak ob rojstvu je bila tako majcena, srčkana in prikupna, da največkrat ni bila niti Anica niti Ana.

Vas zanima, kaj točno se je pripetilo Anici? Pridite in izvedeli boste na otroški plesni predstavi, ki jo organizira Zgibanka - gibalno plesni center. Več info.

Vstop prost. 

Anica Pižamica - otroška plesna predstava

Torek, 29.8.2017 ob 18:00 uri 
MCC dvorana 

Ko je bila naša Anica še v maminem trebuhu, so že vsi okrog nje vedeli, da bo nekoč, ko bo zrasla, postala Ana. Ampak ob rojstvu je bila tako majcena, srčkana in prikupna, da največkrat ni bila niti Anica niti Ana.

Vas zanima, kaj točno se je pripetilo Anici? Pridite in izvedeli boste na otroški plesni predstavi, ki jo organizira Zgibanka - gibalno plesni center.

Tokrat ponovno v še zadnjih poletno počitniških vzdihljajih. 

Obvezna predhodna rezervacija sedeža na mail: plesnazgibanka@gmail.com

Prost vstop.

Predstava Naj gre vse v π ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk

V četrtek, 19.10.2017, smo v sodelovanju s Hiša kulture Celje izvedli gledališko predstavo Nika Škrleca Naj gre vse v π ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk. Z nami je delil vpogled v absurden in duhovit del tehnike palače spomina, ki jo uporablja, da si zapomni 3141 decimalk. Nad predstavo smo bili navdušeni. Še nekaj fotoutrinkov.

Gledališka predstava: Medene solze

Preteklo soboto se je v MCC odvijala krstna gledališka upirzoritev z naslovom Medene solze, avtorja Benjamina Zajca. Na našem odru se je predstavila gledališka skupina Apes iz Kamnika, ki vam je podala uprizorjen pogled na dramsko besedilo, ki tematizira soočanja oseb potem, ko se zgodi tisto, o čemer se ne govori. Kako močno (ali pa tudi ne) so vstopili v naše polja ugodja, pričajo spodnje fotografije. 

 

Stand up: Tin Vodopivec

V petek je v pripravah na svoj novi podvig - projekt 777 nasmehe k nam prišel delit Tin Vodopivec! Na težko pričakovanem in dobro obiskanem stand-upu sta se mu tokrat pridružila velika upa domače "stand-up comedy" scene, Kaja Grozina in Braco Ljoljić. V prijetnem ambientu s pričaranim kavarniškim vzdušjem smo se nasmejali do solz! Oglej si naše prenašanje v živo: goo.gl/9un954
Pokrovitelj dogodka: Študentski servis Maribor

Šolska impro liga v Celju

Četrtek, 15.2.2018 ob 17:00 uri
MCC dvorana

Vabljeni na edinstven februarski kulturniški večer v Mcc Celjski Mladinski Center, kjer se bodo 15. 2. naši Skorbureti Celjski - Impro GCC v okviruŠILA - Šolska impro liga pomerili z impro ekipama Gimnazija Šiška inGimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana.

Na programu bosta dve tekmi:

  • 17.00: Gimnazija Šiška vs. GCC
  • 18.30: Gimnazija J. Plečnika vs. GCC


Vstop je prost, zabave in smeha pa bo na pretek :)
Vljudno vabljeni in povejte naprej!

Šolska impro liga v Celju

Včeraj so v Celjskem mladinskem centru v sklopu ŠILE - Šolske impro lige, Skorbureti Celjski - Impro GCC gostili ekipi Gimnazija Šiška in Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana. Poglejte si utrinke zabavnega kulturniškega februarskega večera, na katerem smo se dodobra nasmejali!

ŽAJFA - improvizirana komična kriminalka

Sobota, 17.3.2018 ob 20:00 uri
MCC dvorana

Zgodil se je zločin. Gledalci morajo pomagati rešiti primer in najti krivca. To je gledališka predstava brez scenarija, ki jo režirajo obiskovalci, kdor si upa seveda.

Improgalaktiki so impro ekipa Epik teatra, ki jo sestavljajo:
Ana Evelina Plahuta,
Neža Zdolšek,
Edith Paliska,
Monika Oset,
Dominik Gračner
Tom Costo.

Vstop PROST.

Organizira: Društvo Epik teater v sodelovanju s Celjski mladinski center 

Stand-up Europe

Petek, 11.5.2018 ob 21:00 uri
Celjski mladinski center
 
V okviru Tedna Evrope 2018, ki bo potekal med 7. in 13. majem 2018, bo Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v Celjskem mladinskem centru, organizirala teden zanimivih brezplačnih dogodkov z evropsko tematiko.

V petek, 11. maja 2018 se bomo v atriju MCC aktualnih tem iz evropskega okolja lotili s šalami in smehom. Zabavala nas bosta namreč komika Jernej Celec in Matic Kokošar.

Jernej je komik, scenarist in režiser, ki hitro postaja eno najbolj vročih imen domače komedije. Prihaja iz Prekmurja, širši publiki pa je najbolj znan po svojih nastopih na "Comedy roastu Vida Valiča", v radijski oddaji "Naval smeha" na Valu 202, ter v oddaji "Skečoholiki" na Voyo in Kanalu A, ki jo tudi režira.

Matic je mladi up slovenske stand-up komedije. Je študent in nekdanji metalec, ki rad pripoveduje o dogodivščinah iz študentskih domov v Rožni Dolini. Prihaja iz srca Baške Grape, k srcu pa mu je prirasel tudi študentski ***, čeprav študentke zahajajo pretežno k njegovemu cimru.

VSTOP PROST!

V primeru slabega vremena bo dogodek v dvorani MCC, število mesto bo v tem primeru omejeno na 150.

Delno financira EU.
 
       

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj - STYLO: modna revija za mlade oblikovalce

Natečaj za mlade modne oblikovalce 2019!  ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

MC Celje